Nyheder 2019


                                                       Nyheder 2019


                                             30.12.19


2-3-3 blev resultaterne på de 3 sidste starter for vores opdræt i år.


Anthony Downs er stadig i topform, og tog en fin 2-plads på Bjerke travbane den 26/12, og holder hermed en fin statistik for året.


Assiniboia Downs fik for langt frem i amatør-løbet i Billund den 27/12, men kom med en flot afslutning som altid til 3.plads.


Dixie Downs overraskede lidt med en flot 3.plads for i  Billund samme dag. Har åbenbart været lettere skadet, og dette var anden start herefter, så vi er positiv overrasket.


En summering af vores opdræt har været rigtig fint i år, trods lidt manglende sejre og manglende held i kvalifikationer til storløbene.

Indtjening på ca. 335.000 kr, når Anthony Downs' penge er omregnet til DKK. Det er nu flotte tal for os, og vi håber på at fremgangene fortsætter næste år.


Anthony Downs topper med ca. DKK 86.000 og rundede flotte 400.000 NOK i år.

Vi håber formen fortsætter og at han tjener gode penge fremover.


Assiniboia Downs som tidligere nævnt 5 sejre, og indtjent 76.716 DKK.

De fleste penge tjent i lidt lettere konkurrence, men hun viste her sidst på året, at hun sikkert kan tjene fine penge i klassen næste år.


Flamingo Downs startede 5 gange og tjente fine 45.250 DKK, og er gået hjem til Norge for vintertræning. Vi håber at hun dukker fornyet op næste år og kan komme til at tjene gode penge i hoppe-løbene.


Eureka Downs fik desværre kun 1 sejr, og havde uheld/lidt passive løb i flere af kvalifikationerne til hoppeløbene, så hun ikke kom med . Heldigvis er ejerne meget glade for hende, og en indtjening på ialt. 43.650 DKK er nu også flot  alligevel.


Emmett Downs sejrede i sin første start, men er desværre faldt lidt ud af stilen.

Er blevet kastreret her sidst på året, og vi håber at han tager revanche næste år, da hans årsindtjening på 38.482 DKK slet ikke står mål med hans kapacitet.


Ellerslis Downs gik nogle hæderlige løb og tjente ialt 23.250 DKK, men er meget stor og forvokset, så vi håber hun har gavn af vinterferie og herefter optræning til en ny sæson.


Dixie Downs fik en sejr i juni, men blev kort tid efter skade. Er her sidst på året heldigvis kommet fint tilbage, og årsindtjeningen blev på 19.100 DKK.


Pocono Downs er oppe i årene, og er ved at være slidt efter imponerende 121 starter i karrieren.

Plejer altid at gå godt først på sæsonen efter vinterpause, men desværre ikke i år,

så han fik ikke så meget ud at det i år med kr. 3600 DKK i kun fem starter.

Ved ikke om han kommmer til start mere.


                                             27.12.19


Snart kan en opsummering på året opgøres, men vi afventer lige sidste start af vores opdræt i eftermiddag, da Assiniboia Downs og Dixie Downs afslutter sæsonen i Billund.


Vi kan dog allerede konstatere her sidst på året, at vi har lidt for mange følhopper, og ikke kan bedække dem alle , så nedenstående 3 hopper udlånes herfor i en sæson eller 2, hvis nogle kan være interesseret i at tage et føl eller to på en af dem.


Det drejer sig om:


Mellby Akacia (s), svensk-reg. ef. Dream Vacation (us), søster til bla. Mellby Viking (s).


Mellby Drottning (s), dansk-reg. ef. Going Kronos (it), spændende moderlinie med flere avlshingste, bla. Tobin Konos (it), Gift Kronos (it) og Deweycheatumnhowe (us).

 

Bravo Pommerance (s), svensk-reg. ef. Explosive Matter (us), med stærk moderlinie som indeholder bla. Vincennes (s), ca. 6,5 mill SEK samt avlshingsten Texas Charm (f).


Kontakt os gerne, hvis der er nogen interesse for en af hopperne og de kan flyttes med det samme, så de kan falde til et eventuelt nyt sted inden bedækning.                                               02.12.19


Store Anthony Downs er i super form for tiden, men alligevel blev det først til årets første sejr i går på Sørlandets Travbane, tiden 15,5/2140a. Han får sikkert en start mere inden nytår.


                                                  17.11.19


Vi var til løb i Skive idag, da 2 af vores opdræt skulle til start.

Assiniboia Downs var favorit i amatør-løb med Dennis Kristiansen, og vandt meget enkelt i 16,3/2060a. som storfavorit. Sikkert hendes bedste løb til dato. Dette var års-sejr nr. 5 , et rigtigt flot arbejde af træner/staldpersonale og kuske. Dennis har kørt hende ved de fire sejre, mens Michelle Mønster kørte hende en gang i DM for Jockyer.


Billede fra en tidligere sejr, lånt af MB Trav:

               


Desuden var Eureka Downs til start i finalen af Dansk Avls-løb for hopper, og hun gik rigtig pænt til en 4.plads og fik kr. 13.500 for dette. Dette var sidste start i år, og nu får hun lidt ferie sammen med kammeraten Ellerslie Downs.

                                              01.11.19  


Glædelig dag. Vi har været lidt usikre på om vores indkøbte drægtige hoppe Superior Dust (s) stadig var drægtig, da hun ikke er så stor. MEN en undersøgelse af dyrlæge, har nu givet positiv resultat, og føllet er der endnu. Hoppen er blevet dansk-registreret, og vi glæder os til forårets komme og en ny årgang.

Fire føl venter således med 2 i april, et i maj og et i juni. Vi håber at alt går vel.                                              26.10.19


Der var en, der var to, og  snart kommer nr tre.

En efterspurgt vare og næsten sjælden mulighed, og vi kunne kun sige ja tak, da vi blev den tilbudt ! Især fordi vi er ret kritiske med moder-linien samtidig.

Tredie Viking Kronos (it)-hoppe er således bestilt til stalden, og da disse er så eftertraget, måtte det blive til en udvidelse, igen :)


Smuk rød som vores anden Viking Kronos (it)- hoppe Mellby Cosy (s), så de kommer til at supplere hínanden fint.

Billede nedenfor med sit 2019-føl efter Villiam (s):


Navnet er Mellby Venus (s), og hun har selv tjent ½ mill sek, rek. 13,7am.


Er moder til bla.aktuelle 3-årige Mellby Hero (s), som har startet 2 gange med

en sejr og 2. plads som resultat. Flot rekord 14,5ak i blot anden start, vi håber på flot udvikling.


Mellby Venus (s) har 3 yngre afkom efter hhv. Explosive Matter (us), Father Patrick (us) og Villiam (s), så det er virkelig spændende.

Desuden går hendes 4-årige datter Mellby Gin (s) (Muscle Hill (us)) i avlen næste år, så generne føres videre på Mellby Gård.


Mellby Venus (s) bliver fortsat svensk-registreret og hun skal opstaldes på Skråmsta Stuteri indtil bedæknings-sæsonen, hvor hun skal til Menhammar og bedækkes med Panne De Moteur (s). Så må vi se om vi sender yderligere en hoppe til menhammer, for så må vi nok hellere lave en studie-tur til afhentning af hopperne, når de forhåbentlig er drægtige.


Moderlinien som altid  helt i top, mormor er søster til den franske  liniedannende avlshingst Viking's Way (f), som er far til bla. avlshingste som Jag de Bellouet (f), Niky (f) og Indy de Vive (f), og desuden farfar til selveste Ready Cash (f). SPÆNDENDE !!


Link til STC:

https://www.travsport.se/hast/visa/657047/resultat?source=S


Vi er meget glade og taknemmelige for sådanne muligheder, selvom der selvfølgelig bliver nogle hopper, som skal springes over mht. bedækninger hvert år. MEN nu ser vi spændt frem til de næste års planlægninger.


Vores 2-årige opdræt Flamingo Downs går i morgen til start i Opdrætnings Consolation, vi hepper hjemmefra og håber på en fornuftig præmie.

Flamingo Downs har hidtil gjort det pænt med en indtjening på kr. 42.750 og rekord 17,9ak, dog uden at vinde løb i 4 starter.


Desuden starter Assiniboia Downs også i morgen på Charlottenlund Travbane i et løb for ungdoms-kuskene i Sigter Mod Stjernerne. Dog igen med dårligt spor, nr. 12.

Samtidig er hun en dårlig rejse-hest, så det skal virkelig klappe, hvis hun skal være med fremme, trods at hun selvfølgelig har en rigtig god afslutning  normalvis.


De to hopper Eureka Downs og Ellerslie Downs matces mod start i kvalifikation til avls-løbet, og her er Emmett Downs ikke med pga. at hans far Enjoy Lavec (s) ikke var tilmeldt Avls-løbet.

Det foregår den 3. november i Skive, og måske går Flamboro Downs ud i et 2-års løb samme dag, hvis alt går vel. Han har døjet med lidt hoste, så han starter forhåbentlig kun, hvis alt er ok.


Ellerslie Downs startede som opvarmning til Avls-løbet i søndags på Charlottenlund, ret hårdt ude i et 3-års løb med 40 meters tillæg, men hun gik rigtig fint til en flot 3.plads i 17,1/2040s. Klar forbedring, og det tyder på at hun i bedste fald er ved at få styr på den meget store krop.


Gator Downs (s) er godt i gang med sin træning og tilkørsel, er blevet en rigtig dejlig type at se for vogn ( helt forventeligt :) ), og travet er som altid  rigtig lækkert at se på. Nu gælder det bare en masse kilometer i benene og fast træning fremover.

                                           22.09.19


Siden sidst er der sket en del.

De sidste scanninger af hopperne var som ventet ikke positiv, så som listet op nedenfor en extrem dyr og besværlig sæson.

Og det er jo desværre ikke nogle penge som vi får ind igen, så et kæmpe tab. ØV.


Som erstatning for dette, så vi os nødvendige at indkøbe den fine følhoppe Superior Dust (s), som er drægtig med Panne De Moteur (s) for at have ef føl mere næste år.


Vi er altid kritiske med moderlinien, men denne er så sandelig i den rigtige version, og at hun så selv var en top-hoppe på banen med knap 1,1 mill SEK indtjent, reg. 12,3a og vinder af bla. 2 V75 sejre og ialt 16 sejre i 50 starter, gør hende til den bedste løbshest af vores følhopper mht. løbskarrieren.

At hun så er født i 2003 må vi så bare tage med, og hun har godt nok ikke så mange startende afkom endnu, men vi ser frem til nogle spændende føl på hende.


Ellers har lækre Georgian Downs ("Georg") været på auktion i Ålborg den 14/9, og han blev glædeligt solgt til fam. Mønster's stald, og vi glæder os allerede over at have mulighed for at kunne følge ham fremadrettet. Det kan vi jo desværre konstatere at det ikke altid har været muligt med en del af vores opdræt trods forsøg på det.


Denne dag var der også auktionsløb i Ålborg for de heste der var blevet solgt på auktionernen i Ålborg og København sidste år. Her startede vores opdræt Flamingo Downs (Broad Bahn) og fik en rigtig flot 2.plads til en værdi af kr. 25.000, så dejligt med lidt opdrætter-penge :)

Dog var hun lidt "kogt op" lige inden løbet pga, det var uden den faste ørehætte, men hun artede sig flot i løbet, og tog spidsen i flot stil, og efter af have afgivet spidsen til favoritten Faststone, holdt hun pænt med resten af vejen.


Gator Downs (s) er nu gået i oplæring, og er snart klar til vogn, vi glæder os og ser frem til at nyde ham for vogn. Han er stadig til salg, men ikke for enhver pris.


Dayton Downs har trænet pænt over sommeren, og gik et afsluttende arbejde for Morten Størup den 31/8, men herefer er der dukket problemer op, så karrieren kan være ovre.


                                               25.08.19

Lang tiden siden opdateringer da computeren har været ødelagt pga. strømproblemer ifm. lyn-nedslag.


Dog skrider tiden hurtigt fremad, og pt. afventer scanning på de to sidste hopper, inden vi kan gøre op og se hvad vi i bedstefald kan forvente af føl næste år hvis alt går vel.


Dog kan opgøres at det har været en extrem dyr og besværlig omgang, da vi med livstids-bedækning i Panne De Moteur (s) har måtte bedække mange hopper med ham uden held i år, da sæden har været elendig.


Håber virkelig at det er et enestående år, for det har vi ikke døjet med de andre år. Dog er vi meget skuffet over Menhammar, da de blot affærdiger at der er problemer, men det er blot en kendsgerning, da vi har kendskab til andre uden for Danmark, som heller ikke får hopper i fol med denne lækre Panne De Moteur (s).


Så status er pt:

Mellby Cosy (s) (svenskreg) drægtig med Great Challenger (us)

Graceful G.T. (n) (danskreg) drægtig med From Above (s)

Rigmarole (s) (svenskreg) drægtig med Tobin Kronos (it)


Sølle resultat da ialt 7 !! hopper er bedækket på i år - og heraf meget voldsomme omkostninger - man må sige at vi er gale når det bliver så dyrt, så vi håber at det er til at overkomme og glæde og over fremtidige afkom.


Scanninger afventer på Naomi De Lou (f), som er ins. med Tobin Kronos  (it) i sidste forsøg i år efter flere forsøg med Panne De Moteur (s) uden held, og desuden har vi forsøgt 2 gange på Bravo Pommerance (s) med Panne De Moteur (s) og resultatet må afvente til næste uge.


Mellby Akacia (s) er ikke blevet drægtig, og har nogle indvendige problemer, og er udlånt, hvor hun skal forsøges bedækket naturligt til næste år, og se om det lykkes. Desuden er Mellby Drottning (s) heller ikke blevet drægtig, og det må også ligesom Mellby Akacia (s) blive sidste forsøg med ifoling næste år, da de ellers må herfra.


Denne weekend står jo på Derby incl. auktion mm.

At vi ikke er på plads er selvfølgelig mærkeligt, da vi har været på plads flere år i træk, mem da vi ikke skulle have plag med på Derby-auktionen, var det ikke så svært at blive hjemme og passe hestene.


Næste år kommer vi stærkt tilbage med 1-3 af afkommene fra i år - tiden må vise hvor vi vælger at tilmelde dem, og håber at der ikke kommer uheld  inden da.


I år er vi nu snart ved at tælle ned til sidste auktion, nemlig Ålborgs Auktion hvor vores fine "Georg" - Georgian Downs skal med.

Han blev allerede vallak i juni i år, da han var meget voldsom som hingst i løbet af foråret, så det har virkelig hjulpet  og han har udviklet sig til en rigtig lækker model.


Gator Downs (s) er nu ved at skulle vænne sig til at sommerferien er slut - går snarest i træning/tilkøring hos Anders Pedersen. Han er dog stadig til salg, men ikke til foræringspris, så vi må se om han er vores nye starthest - i så fald ser vi frem til den meste interessante starthest i vores regi.


Forskellige opdræt har startet fint på de sidste måneder, og det er glædeligt at de har tjent fornuftige penge uden at der er kommet så mange sejre, men de udvikler sig rigtig fint. Emmett Downs har rekord-forbedret til 14,5a/1900 på en 2.plads i Billund, og Ellerslie Downs har været bedre end tidligere, da hun gik 17,3s/2000 den 8/8 som fjerde på Charlottenlund Travbane, hvor Emmett Downs iøvrigt var nr. 3 i 16,4s/2020 med galop. Eureka Downs startede sidste gang med forbedring som nr. 2 i 15,4a/2000 på en fin 2. plads efter eb fin afslutning. Hun starter igen idag i sidste løb i Derby-weekenden, hvor vi håber på en fornuftig placering.                                               13.07.19


2 af vores 2-årige opdræt - Flamingo Downs og Flamboro Downs er allerede ved at vise sig frem på banen.


Flamboro Downs skal i prøveløb i morgen i Ålborg for træner/kusk Anders Pedersen - vi er på pletten :) for at følge den lækre sorte hingst.


I mandags var Flamingo Downs i prøbeløb for Morten Friis (træner John Friis), og hun gik godt som rygterne havde lydt forud. Godkendt på flotte 21,3 og sigter mod start i Derby-weekenden.

Det er  en hest som er omtalt positivt , så vi glæder os.

Her er nyheden fra Travet.dk:

https://travet.dk/nyheder/morten-friis-hold-oeje-med-den/?fbclid=IwAR2gXGwqjym1P-6mM3sl3UHYUCQTx829ODVokSp1R4Z7c3Udy9n4jC7JIM8


Prøveløbet med Flamingo Downs  kan ses her:

https://www.youtube.com/watch?v=1XvIzyNS7lwMeget trist læsning - stortalentet Mellby Club (s) efter vores Naomi De Lou (s) er blevet aflivet efter foldskade - et brækket ben. Så ærgeligt da han var helt på toppen af karrieren ,og havde meget ugjort på banan. ØV.Igår startede vores opdræt Emmett Downs for første gang udenlandsk, på Årjäng Travbane, hvor han fik en fin 3.plads og tjente 17.500 SEK. for træner /kusk Jeppe Rask.

Dejligt at han er ved at være mere ovenpå igen, da han virker til at have været lidt sat tilbage de seneste starter, og ikke virker til at udfolde  sig, som vi så i hans første start hvor han var flyvende. Vi håber han er helt på rette vej igen.                                               18.06.19


Næsten 14 dage over tid igen i år folede Rigmarole (s) så endelig i aftes - et stort langbenet hoppe-føl efter Panne De Moteur (s).

Føllet er allerede døbt Hazel Downs, og bliver dansk-registreret.

Når føllet er registreret bliver Rigmarole (s) igen svensk-registreret og skal ifoles Tobin Kronos (it), som vi tror meget på i avlen.

                                                

                                                06.06.19

Vores nyeste indkøbte følhoppe Bravo Pommerance (s) har nu i nat fået føl i Sverige, en dejlig hingst efter Weingartner (us). Hun har nu fået 3 hingste i træk, så det må hun gerne fortsætte med.

Vi skal have planlagt hjemkomst inden for den nærmeste fremtid, og så vil vi glæde os til at se dem.

Føllets navn bliver Hexham Downs (s) og bliver svensk registreret.
                                                 01.06.19


Vel hjemme fra Stockholm, men med hesten hjem i traileren igen !


Nå turen var rigtig fin, og sikke en oplevelse at overvære en Elitauktion live. Der var nogenlunde ok interesse for Gator Downs (s), og vi synes selv at hans video lavet af Lina Alm Racing var en af de bedre.


Men om det var fordi at vi stod der som nye opdrættere i Sverige, så blev det klart at vi ikke nåede buddet som vi ønskede på vores fine plag, og han kom med hjem igen. Enig beslutning, for han skal ikke foræres væk til lavpris.


                                                 22.05.19


Vi begynder at nærme os afgang til Sverige til en spændende og sikkert fantastisk tur.

Vi har været heldige at nå at få resultatet på en gentest, som vi har indsendt på Gator Downs (s), for der findes en test der hedder SynchroGait, som kan give svar på om de rette gener er til stede mht. travgener og stabiliteten til at trave. Vi har for nyligt set at faderen Panne De Moteur (s) bærer det bedste, som hedder A/A, så vi var spændte på resultatet.


Men der var ikke grund til tvivl, for Gator Downs (s) kom også med det bedste resultat, nemlig A/A - så vi er stolte. Men han har nu også vist hele tiden at det sagtens kunne bære den vej :), men nu har vi det på skrift.

                                                17.05.19


Er simpelthen så stolt over Gator Downs (s), da han var med til video-optagelsen i mandags, og det viser det genrerelle billede med de dejlige Panne De Moteur (s)-afkom, de er så søde og nemme at arbejde med. Vi glæder og til mange flere af dem.


Resulatatet ses her (og er lagt på asvt.se i går:
                                                Link til asvt.se med direkte side til Gator Downs (s):

http://asvt.nethorse.se/auktioner/online_detail.asp?id=604&aid=3&dag=


Link til Lina Alm Racing Media som står for hoved-delen, og aboslut de bedste videoer til alle de forskellige auktioner:


https://vimeo.com/linaalm                                         15.05.19

Vi går og venter på færdig-redigeret video og et par flotte billeder af Gator Downs (s), da han var filmstjerne i mandags til optagelse til Elitauktionen, som nu nærmer sig hastigt.

Vi kan kun sige WOW for en præstation han lavede, og vi glæder os til det færdige resultat. Lina Alm fra Lina Alm Racing Media stod for optagelserne.


                                                 12.05.19

I går debuterede vores opdræt Emmett Downs for træner/kusk Jeppe Rask i Charlottenlund, og forventningerne var ikke sat op efter sejr, da han skulle møde Era Wan, som havde gået et frygt-indgydende prøveløb.

MEN alt blev gjort til skamme da stor-favoritten var hidsig, og Jeppe Rask tog en slapper bagved og kørte et flot og taktisk løb. Emmett Downs gik let forbi i opløbet til en meget FLOT sejr i fine 16,9s/2000m.

Løbet kan ses her med startspor nr. 2.

Vi er meget stolte, og alle lykønskninger til alle omkring ham.

Billede og  løbet kan ses via Travet.dk via følgende link:

https://travet.dk/nyheder/jeppe-rask-indledte-loebsdagen/


Mellby Club (s) som også er storebror  til vores Holyoke Downs (s) er kommet igang igen her i 2019 efter 1,5 års skadespause. Har startet 5 gange i år, og i går kom årets første sejr, hvor han var ude over 2640a i V75 iSvea Ekonomis lopp - STL Klass I, Försök 8 i Meeting 3, og tog en let sejr ned over opløbet i 12,8a.

Starten derfør var i Orebro Intn'l - Stayerlopp (Gr II Int), hvor det desværre blev galop fra start og dagen ødelagt. Ærgeligt da han jo havde storebor Mellby Viking (s) at leve op til i dette løb, da denne havde vundet det 2 gange i karrieren.

En rigtig fin artikel vedr. denne start ses her:

http://www.swedishhorseracing.com:8080/hub/preview/v75jackpot-oerebro-now-the-little-brother-can-step-into-the-club/


Løbet kan ses her:

http://www.swedishhorseracing.com:8080/replays/race/#/20190511-aby/10/

                                                   

                                               30.04.19

I søndags ville Naomi De Lou (f) til at fole et par dage før termin, men hun var klar og føllet ville ud. Resultatet blev en dejlig hingst, som nu har fået navnet Holyoke Downs. Stolt fader er Great Challenger (us).

Føllet er jo lillebror til Mellby Viking (s), verdensrekordholder,vinder af Harper Hanovers Lopp og ca. 3,4 mill. SEK. Vi glæder os fremadrettet, og håber at Naomi De Lou (f) bliver drægtig igen, hingstevalg er Panne De Moteur (s).

Link efterfølgende fra sulkysport.se med billeder og en lille artikel:

https://sulkysport.se/mellby-viking-har-blivit-storebror/                                                22.04.19


Nye billeder på de 2 tykke damer:


Naomi De Lou (f) er nu meget tyk med termin 30/4 (men kan nu se ud til allerede nu at gå over tiden). Er ifolet Great Challenger (us) og føllet bliver svensk-registreret.


Rigmarole (s) har først termin 6/6, og det med en hel-søskende til Gator Downs - vi glæder os. Føllet i år bliver dansk-registreret, mens hun skal svensk-registreres igen sil næste års føl (ifoles Tobin Kronos (it)).

Rigmarole (s) er også ved at være tyk:

                                                                                          

Fik taget et par billeder af Dixie Downs igår på banen, hun fik en 4.plads i 17,3/2140a:
                                                   21.04.19


Turen går i dag til Ålborg Væddeløbsbane, da vores opdræt Dixie Downs starter i kuskematch (DM for travtrænere) - kusk er Henrik Lønborg. Heldigvis ser det ud til at vinter-træningenen har gjort lidt, da hun sæsæn-debuterede 6/4 på Fyn med en 5. plads på 16,4a/2140 på en indelukket plads. Vi håber, at hun begynder at udvikle sig mere fremadrettet. Ny billeder vil tages, så håber vi de bliver gode.


Ellers går der rigtig positive rygter om 2-årige Flamingo Downs (Broad Bahn (us)-Zavira Kievitshof (de)), hvilket gør, at det vist er nødvendigt med at se om vi kan få lavet en lille-søskende alligevel, da storebror Mellby Frodo (s) jo også gør det fremragende pt. i Norge.

Vi håber at Zavira Kievitshof (de) kan rettet op på indvendigt til næste sæson, og så må vi tage det derfra.


                                                  18.04.19


Så blev påsken startet med at bruge nogle penge. Vi skulle tage en hurtig beslutning, og nu skal vi have 3 føl i år alligevel :)


Vi har haft lidt mange bedækninger i år der skulle bruges, da de er betalte, og så dukkede der pludselig en fin stammet hoppe op, som er drægtig med Weingartner, som er en af de hingste vi skulle have brugt en bedækning ved, og så det var dejligt at det kunne lykkes at bruge den denne bedækning på denne måde.

Navnet er Bravo Pommerance (s) efter den hotte Explosive Matter (us ) og ud af en moderlinie der bla. har bragt Vincennes (s), rek.09,9a/6,4 mill SEK.
Hun forbliver på Bellinga Hästcenter til efter foling, og så må vi på tur til afhentning, når der er faldt ro på alting efter auktion og Rigmarole (s)'s foling.

Bravo Pommerance (s)'s termin er 10/6, så lige omkring samme tid som Rigmarole (s).


Det er den nye i flokken:


Bravo Pommerance (s) efter Explosive Matter (us) og Molly Trot (s).

Bliver lagt ind under følhoppe-fanen snarest.

Link til travsport.se:

https://www.travsport.se/hast/visa/728831?source=S


Vi døjer stadig med Zavira Kievitshof (de) efter kastning, og får hende måske ikke i orden igen. Rigtig ærgeligt da hendes afkom Mellby Frodo (s) er godt i gang med sæsonen i Norge. Han sæsondebuterede den 20/3 på Bjerke på 13,6/1609 a på en 5. plads, og var igår klar til anden start for året.


Og hvilken start, 1609 auto igen og en start bagerst i feltet pga. startspor 7. Med 500 m igen lignede det ikke alverden, men en voldsom hastig afslutning trods i forvejen et opskruet tempo, nåede han akkurat forbi på målstregen i TOP-tiden 11,3 !. Sikke en hest.


Dette gør at vi nu overvejer om vi skal forsøge at puste yderligere til behandlinger for mor Zavira Kievitshof (de), da vi godt nok gerne ville have et par føl mere på hende.


Løbet til Mellby Frodo (s) fra Bjerke igår ses (begrænset tid tilgængeligt) her:

https://old.rikstoto.no/RikstotoDirekte/RDsisteuke/?vodData=t:Race|rdk:BJ_NR_2019-04-17|rn:1


Målfoto:

Mellby Frodo (s) starter allerede igen på Bjerke den 24/4, og det er bla. imod vores eget opdræt Anthony Downs, som IGEN er hæmmet af bagspor. De starter i 7.løb med hhv. nr. 3 (Mellby Frodo) og nr. 11 (Anthony Downs)  - det virker oplagt med flest penge til førstnævnte.


                       

Nogle penge er der afsat til yderligere udvikling, da vi nu har erhvervet os endnu en livstids-bedækning i Panne De Moteur (s), da vi jo tror rigtig meget på ham som avlshingst pga. de afkom vi allerede har fået. Vi glæder os til mange "Panne"-afkom i mange år fremover.


Den 8. april var vores opdræt Emmett Downs klar til rutineløb i Skive efter vintertræning, og KLAR  var han. Fik meget ros af speakeren, og viste at han er klar til start. Vi glæder os.


Løbet kan ses her - har nr. 3 med træner/kusk Jeppe Rask:

https://www.youtube.com/watch?v=k-ToaQWyEME&fbclid=IwAR3z3qZwUs0D_S9zA0E3FN6kpBO5Hw-3lW12Ad-YSTcJTFqJ6I2yepe2AFU


Lækker er han at se på - Emmett Downs.


Planlægning med hopper vs. hingste er vist nået til følgende konklusion, så må vi se hvordan året det går når året rinder ud:


3 hopper går til Panne De Moteur (s):

Naomi De lou (f), Mellby Akacia (s) og Mellby Drottning (s).

De 2 første er svensk-registrerede.


Graceful G.T. (n) går til From Above (s). Danskregistreres.


Mellby Cosy (s) går til Great Challenger (us). Svenskregistreres.


Rigmarole (s) går til Tobin Kronos (it). Er danslkregistreret i år, men skal evt. svenskrgistreres med dette planlagt føl.                                            05.04.19


Ny måned starter med at vores opdræt begynder at komme frem i det gode vejr.


Dixie Downs starter 6/4 i Odense, mens Pocono Downs og Emmett Downs er med på mandag (8/4) i Skive, Emmett Downs er dog i rutineløb.


Gator Downs (s) har været forbi Ansager Hestehospital for rutine-operation for lille mus/ocd i en has, da det var anbefalet inden auktionen i maj.

Han er lykkelig for at være hjemme igen, og glæder sig til, at der må begynde at ske lidt mere.


Tini Wini Downs er nu afhentet til længerevarende udlån til Højelse Hestehospital, og vi håber de bliver glade for hende. Vi afventer fremadrettet om hun kommer retur og skal have lavet et føl eller flere herhjemme igen.


Rigmarole (s)'s 3-årige afkom "Babbel (s)" ejes af Travkompagniet i Sverige, og vi har selv et par andele heri (Travkompagniet),så spændende at følge med i.


Babbel (s) er kastreret for nylig og er i optræning, så bliver det spændende hvordan sommeren bliver for ham.


Billede af Babbel (s):Naomi De Lou (f) bliver tykkere og tykkere, og dækkenet er ved at være udfyldt.

Men med termin 30/4 er det selvfølgelig også ved at være oppe over :)


Spændende med en lille-søskende til selveste Mellby Viking (s) (Viking Kronos (it)), som  selv lige er blevet far første gang den 2/4 til en fin hingst. Moder er Please Be Patient(us) (Yankee Glide (us)), som er aktuelt som moder til Mellby Hope (s) - 2 starter - 2 sejre. Ejer er Mellby Gård, som kan følges på Facebook på:Mellby Gård AB Häst


Billede af den lille ny efter Mellby Viking (s):

                                              27.03.19


E-erne er godt i gang.

Selvom vi desværre er nede på 3 afkom i E-årgangen efter farvel til Emerald Downs pga. fraktur efter spark og hermed aflivning, kan vi i stedet glæde os over at det tyder på de resterende er godt på vej.


Emmett Downs gik prøveløb sidste år, og er efter forlydender fra Jeppe Rask (via nyhedssiderne) nok snart ved at være klar til start, da alle hans 3-åringer træner godt, så mon ikke han er derimellem.


Eureka Downs fik en start i 2018 med uheldig galop fra start, men fik revanche i første start i år, da hun vandt fra føring på Lunden den 3/3 i 19,8 for træner/kusk Rene Jonassen. Hun starter igen i morgen, denne gang på Nyk. Falster, så vi krydser fingre, selvom det der noget svært ud, da hun starter med 20 meters tillæg.


Ellerslie Downs har startet 2 gange i år, men hun virker ikke helt klar. Er noget stor og samtidig sent født, så vi håber at hun står lidt over starter i lidt tid og får lov til at udvikle sig.


Billeder følger af hhv. Eureka Downs og Ellerslie Downs, da de er ved at blive bestilt fra deres respektive løb, så den glæder vi os til at må bruge efter køb.                                              25.03.19


Så må nyheden ud - efter 2 trins-udvælgelse (først afstamning og herefter eksteriør bedømmelse) er vi nu stolte af at kunne sige, at vi skal have en plag med på den svenske Elit-auktion den 24 maj. 


Så nu må vi og Gator Downs (s) gå i skarp træning !


Det har været nogle spændende uger, men mailen kom i aftes om at han er med.

Idag har den stået på røntgen, og vi håber ikke der er nogle større problemer, så vi kan få en tur til selveste Stockholm - sikke en oplevelse.


Katalog side er allerede under opførsel:                                           24.03.19


Tiden flyver og der sker ikke så meget, men dog alligevel lidt.


Dayton Downs er behandlet igen, og er stadig på ferie-listen, han nyder det i fulde drag, men trænger snart til at skulle igang.


Der er sket lidt ændringer med hensyn til hhv. dansk- og svensk-registrede hopper, igen fordi Zavira Kievitshof (de)'s kastning ødelagde den oprindelige plan.

Så nu i år er Rigmarole (s) "hentet" til Danmark og blevet dansk, men det er måske kun i år, da det er lidt afhængig af hvad hun skal bedækkes med. Og desuden er Mellby Drottning (s) kommet samme vej, mens Mellby Akacia (s) forbliver svensk-registreret sammen med moderen Naomi De Lou (f) og Mellby Cosy (s).

Planen for hvilke hopper og hvilke hingste er stadig ikke klar, pånær krydset Panne De Moteur (s) og Mellby Akacia (s), så vi skal snart have færdiggjort krydsene.

 

De to drenge Gator Downs (s) og Georgian Downs er nu endeligt helt fravænnet, det var meget på tide !

Især Gator Downs har vi været lidt ekstra over, da han er tilmeldt auktion i Sverige (vi afventer svar), så han har haft seletøj på et par gange - og han er virkelig dygtig.


Dette tyder på at de Panne De Moteur-afkom er rigtig nemme at arbejde med, da de to F-ere også var ligedan. Vi glæder os til dem, der kommer fremadrettet.


Hvis det ikke bliver auktion i Sverige for Gator Downs (s) er planen at tage på den danske Derby-auktion med ham, mens Georgian Downs kommer til auktionen i Ålborg i september.


De to vokser godt, men er som altid her først på året noget ranglet:

Georgian Downs (lys) til venstre og Gator Downs (s) (mørk) til højre


                                             

                                              26.01.19


Så blev det tid til en ny runde i et nyt år, men bestemt ikke positivt !


I mandags kastede Zavira Kievitshof (de) et hingste-føl efter Tobin Kronos (it) (Muscle Hill), og det var det føl, der var set frem til med størst spænding i år. Stort øv. Som for 3 år siden, hvor hun også kastede, var det også lige 3 måneder før termin, så rigtig ærgeligt, også for hende, da hun godt vidste at der var et føl.


Efterfølgende har hun været rigtig dårlig pga. voldsom og krads infektion i livmoderen, men er vist på rette vej nu. Overvejelserne var om hun skulle have fred, men vi vil rigtig gerne have et føl mere på hende, så vi må se tiden an, og se om det kan lykkes.


Ellers har Rigmarole (s) været lidt ved siden af sig selv en uges tid, og vi kørte hende til Ansager Hestehospital i går. Umiddelbart ingen større problemer (og bliver det forhåbentlig heller ikke), så hun er i behandling pt, og vi afventer stille og roligt.

Men der skal ikke tages nogle chancer, og der er heldigvis ikke problemer med føllet pt. (som blev scannet, og bedste bud er en hingst - vi håber alt går vel).


Dayton Downs er startet 2019 med ferie, da han trængte til det efter starten den 31/12, hvor han endnu engang galopperede, og var tydelig øm på et forben efterfølgende.

Har fået fjernet ulvetænder, hvoraf den ene var med irritation, og stort medvirkende til hans irritation i munden gennem længere tid. Snart venter lidt service-behandling og så sigter vi på start engang til foråret.


Og så blev der også lidt ekstra tilskud af hingste-valg i år, og således har vi nu ialt 6 bedækninger der er klar, de 5 er betalte og en booket:


2 x Panne De Moteur (S)

1 x From Above (se)

1 x Great Challenger (us)

1 x Weingartner (us)

1 x Tobin Kronos (it)


Så er pusle-spillet om hvilke hopper der går til hvilken hingst slet ikke klart, og nu endnu sværere at planlægge, da vi så nok også skal bedække Zavira Kievitshof (de) i år, og hun skulle have ventet, men den nye situation må lige planlægges.


De 2 hingste-plage Gator Downs (s) og Georgian Downs er ved at være rigtig modne, og nu da Rirmarole (s) er på Ansager, blev det til en naturlig fravænning af Gator Downs (s), som egentlig tager det rigtig fint. Rigmarole (s) var ved at være træt af den store dreng, så nu er det ovre.


De 4 gold-hopper der deler fold, Graceful G.T. (no), Mellby Drottning (s), Mellby Cosy (s) og Mellby Akacia (s) er så småt begyndt at vise tegn på at foråret er ved at nærme sig, selvom sneen i dag bestemt ikke er tegn på dette. Og desuden er de 2 hingste-drenge meget interesseret over hegnet, da de synes spændende med de nye dufte.