Nyheder 2018


                                                               Nyheder 2018:


                                              25.12.18


Det er ved at være tid til en opsummering af årets gang på godt og ondt, og som så ofte før følges begge dele desværre ad.


Årets tab er vores opdræt Emerald Downs, som desværre måtte aflives for ca. 1½ uge siden. Hun var blevet sparket for lidt tid siden, men det udviklede sig, og efter røntgen og mange smerter, blev det desværre besluttet at ende hende liv her på jorden. Et spark fra anden hest havde givet en fraktur på en albue og det var en besværlig operation og tung periode med fuldstændig boksro der gav udslaget til beslutningen, da der ikke var garanti for en succes-fuld operation og langvarig tid før genoptræning. Rigtig øv.

Heldigvis nåede vi at se hende træne og hilste på hende flere gange siden salget i september 2017, så det var heldigvis dejligt. Stort talent, hvor ejerne havde set frem til storløbene de næste år - hun var en stjerne.


En af delejerne på Emerald Downs har desuden lige fornylig købet et andet af vores opdræt sammen med 2 andre, nemlig Assiniboia Downs, som hele sin karriere har været hos Ålborg-amatør Carsten Kragelund (han købte hende af os som 2-åring), og så håber vi at de får nogle oplevelser med hende i stedet for.


En af årets opture er så til gengæld Anthony Downs. Han er virkelig kommet over sin gaffelbånds-skade som spøgte i 2017, og nu er 2018 blevet hans bedste sæson indtil videre. 4 sejre i 18 starter og indtjent NOK 144.000 og sat rekord 14,4a. Det er vi godt tilfredse med, da det altid er svært at komme tilbage efter skade. Samtidig har han rundet de 300.000 NOK i total indtjening, hvilket gør ham til den mest-vindende af vores opdræt - vi håber det kravler lidt deropad endnu.


Anthony Downs starter lige en gang mere den 30/12 på Bjerke Travbane inden årets resultat er helt klar, men som så mange andre gange er startspor højt igen denne gang, og spor 12 ikke lige hans favorit nummer, så der  ventes ikke lige en sejr, selvom det kunne have været fint, da der er hele 75.000 NOK i førstepræmie.


Ellers runder vores ældste "Downs"-opdræt "Pocono Downs" forhåbentlig snart de 200.000 kr, men han er selvfølgelig lidt slidt pga. alder og mange starter med hårde tillæg i amatørløb. Han fik dog karrierens sejr nr. 15 først på året, og har nu sidst på året gjort det fint i klassen, hvor han har gjort det fint med flere placeringer og lidt indtjening.Forlydener på"Colonial Downs" tidligere på året gav muligheder for prøveløb og start her sidst på året, men det er ikke lykkes - så vi ser frem til et forhåbentlig godt 2019.

Som kammeraterne i denne årgang - Chester Downs og Canterbury Downs, er de alle tre store heste, så tålmodigheden har været sat på prøve. Kan huske at vi snakkede om at vi faktisk syntes at de var lidt lille i marts måned som åringer, men der blev da godt nok taget revanche.
                                              30.11.18


Nøøj, hvor er det svært at sige nej, og det kunne vi ikke.

Så nu skal der snart udvides eller stables :) :)


Et tilbud som vi IKKE kan sige nej til !

En lækker rød Viking Kronos-hoppe på 7 år.

Moder var en af sin årgangs bedste og undertegnede (Tanja) kan huske den fra løbskarrieren.


Billed-skøn og vist så stor som mange afkom efter Viking Kronos:

Mellby Cosy (s) er navnet, og transporten skal til at bestilles til snarlig afhentning !


Endnu engang et must i vores øjne med en meget god moderlinie, og det fåes bestemt på denne lækre hoppe. Moder er Needles'n Pins (s) som vandt 2,7 mill SEK, rek. 11,8 og vandt bla. E3 - Stofinal både 1640 og 2140 m. Super hoppe som i moderlinie er den samme som bla. Buckfinder (us) og Mission Brief (us), samt dennes helbror Tactial Landing (us) som er hot i Amerika netop nu.


Et link til den fine stamme findes her:http://www.sukuposti.net/hevoset/mellby-cosy/1675703


Eneste minus er problem med at blive ifol/holde på føllet, men så er det godt at vi har en Great Challenger (us) og de dygtige folk på Hovhedegård !

Vi håber at det lykkes med at få flere føl på denne dame !


Ellers står den på tur i næste uge til registrering af vores første svenske føl. Det bliver en lang dag, men skal bestemt prøves, så vi glæder os til den gode mad på færgen begge veje :)

 

Det har været en større process mht. papirer og bestliing af disse, men det må være muligt at lære det, da der næste år gerne skulle komme 2 føl, som skal registreres den vej.


Dayton Downs startede i mandags, og kusken kørte et meget roligt løb for at undgå galop.

En 5-plads i 20,2 og de første penge tjent. Vi melder igen til næste gang i ålborg efter denne optræden.


Og så må vi konkludere at det er godt at vinteren venter (med håb om en mild en), da vi skal til at lave en større planlægning af næste år - men rigtig spændende.


                                              25.11.18         

               

Efteråret vrimler lige pt. med masser af spændende nyheder.


Allernyest er at vores opdræt Assiniboia Downs er solgt !

Solgt fra Carsten Kragelund, som har ejet og ført hende frem fra 2-års alderen til nu, og

heldigvis til dansk ejer-duo.

Hun er allerede flyttet til ny træner, nemlig Marc Bæk Nielsen,

så vi er rigtig glade for at hun forbliver i området og bliver nem at følge.

Vi håber på at hun kan udvikle sig yderligere, ejerkredsen har ihvertfald forhåbninger.

Nedenunder 2 billeder i de nye omgivelser:
                                                                                                                           

I morgen 26/11 starter vores egen Dayton Downs i begynderløb. Gik et ok prøveløb, som blev kørt helt forkert af en spidskørende amatør, hvor Dayton Downs lå nede i feltet.

Gik en strålende sidste km i høj fart, men fik en galop pga. lidt for slap tjek og halerem.

Det bliver rettet til løbet !. Så får vi se, han kan ihvertfald vinde uden fejl, som resten af feltet i sådan et begynder-felt, så der bliver spændende.


I tirsdags startede Masserati G.T. (n) (u.Valuta G.T.)igen, og det blev endnu en sejr.

Må trives i de nye omgivelser, for præstationen var fremragende.

Tiden blev 14,1/2040a med tempo 1.10 de første 500 m.

Målfoto:Og ikke mindst Mellby Frodo (s) (u.Zavira Kievitshof (de)) i sidste weekend på Bjerke var imponerende.


Gik til start i Summer Meeting Final i et felt med mange gode heste, og var også kun 4.favorit.

Den store hest tog spidsen, ret let for flytte benene fra start er han god til.

Overlod spidsen til favoritten, og så var det løb måske kørt.

Men nej - vinderhullet levede op til navnet, og hullet kom på bestilling, og sejren blev alligevel ret nem, selvom der kom en udvendig hest og ville være med fremme.


Herlige 100.000 NOk til ejerne, og 9. årssejr var en realitet.

Imponerende sifre da han første startede karrieren med første start i år den 4. maj (=sejr).

Runder snart 300.000 NOK, men er bestemt ikke tynget af præmiesummen.


Vi er rigtig glade for, at moder Zavira Kievitshof (de) går rundt med et Tobin Kronos (it)-føl i maven, og vi håber at alt kommer til at gå vel, så der kommer et dejligt føl.

I eftermiddag går vores opdræt Ellerslie Downs til start i prøveløb på Charlottenlund Travbane med træner Rene Jonassen, og hun er således den 3. ud af de 4 i årgangen som skal godkendes.

Billede nedenunder af Ellerslie Downs, lånt fra Rene Jonassen's side:

Prøveløbet er lagt op bagefter. En rolig start med 1.21 den første km, men uden heste omkring blev hun vist lidt forvirret og stoppede meget op de sidste 500 m, men kom alligevel hjem i 1.23,7/2020m.


Kan ses her:

https://www.youtube.com/watch?v=4C1r2Ci2k9s


Resultatet af prøveløbet  og ef billede af skønheden øverst på siden:

https://www.travbanen.dk/om-banen/nyheder/2018/november/ellerslie-downs-foerst-i-proeveloebet/


Og faldt lige over Emmett Downs første fremtræden, et fint rutineløb den 3september, tiden 1.20,7. - blev godkendt den 24/9 i Skive.

Rutine-løbet er her:https://www.youtube.com/watch?v=WozpzQdn2q0


Og desuden er nr. 4 i årgangen- Emerald Downs klar til den 10/12, så det tegner godt for årgangen. Vi er glade for de steder de er endt hver især, da chancerne for god succes jo er alt afhængig af hvor de ender.

                                                    22.11.18

Sidst ind blev super-spændende Graceful G.T. (n), som vi er rigtig glade for at få ind i stalden, da det har været et højt ønske i lang tid. Hendes moder Lindermile G.T. (n) kom jo  til os i 2012, men som vi desværre mistede pga. akut sygdom, da vores først-fødte afkom på hende- "Chester Downs" blot var 4½ måned gammel, og det så ikke var muligt at avle videre på en hoppe-linie, som vi er meget interesseret i. Vi ser frem til spændende planægning i mange år. Første hingst kan være lækre Panne De Moteur (s), men vinteren er lang, og planlægning må der til med de spændende hopper som vi er ved at have. Afstamning og moderlinien er ihvertfald hyper-interessant, og har avlet top-heste på stribe. Vi håber at kunne følge trop.


Nedenunder til venstre Graceful G.T. (n) lige ankommet til Glimsholt, mens til højre fra en sejr:


Vi skulle ikke have flere hopper, men nu er det fyldt rigeligt op, og vi må se hvlike hopper der kommer til at springe over med bedækninger i 2019.
                                            04.11.18

Valuta G.T(n)´s sidstefødte norske afkom Masserati G.T. er i form igen. Efter trænerskifte blev første start til en fin sejr, og  rundede hermed 100.000 NOK. Er klar til meget mere, da 4-års sæsonen ikke har været helt forventeligt.

Vinderbillede af Masserati G.T.:
Dersuden er lillesøster, vores opdræt "Eureka Downs" også i rute. Gik et flot prøveløb i søndags den 28.oktober for træner Rene Jonassen, og blev godkendt på flotte 20,6. Var rigtig lækker at se, så vi håber det fortsætter positivt.

Link til prøveløb:https://www.youtube.com/watch?v=-lG7H7mw630&fbclid=IwAR0o1QiEIK-EJGT48FrbsJsMlqwljlPXRQ3L71M2UV0lbcXnJxc-Ucov8vg


 

Dayton Downs træner rigtig godt, og er med hans nye makker Morten Størup klar til prøveløb den 12/11. Hvis dette overståes problemfrit, sigtes mod start i Ålborg den 26 november.

Billede fra træningen, uden tjek og fornuftig som en vallak, og med Morten:


Og den ny-blevne vallak med de 2 andre intet-køn :)

Mule (The Downs), Chester Downs og Bette Fut (Dayton Downs):
Sidst men ikke mindst er vores nye følhoppe "Mellby Akacia" nu ved at være på vej til Danmark, så bliver der fyldt op og ikke mulighed for flere indkøb :)

Billede af Mellby Akacia med sit 2018-hingsteføl efter Maharajah - håber vi får mulighed for at lave samme kryds:

Indtil videre fortsættes Mellby Akacia (s) og Mellby Drottning (s) som svensk-registrerede med MEGET bedre muligheder for opdrættere, men vi kan sagtens ændre planerne hvis det pludselig ser ud til bedre mulighederfor dansk opdræt, da det jo er egentlig det vi helst vil.


                                                     07.10.18

Kontrolscanninger af hhv. Rigmarole (s) og Naomi De Lou (f) i går - og heldigvis (og meget dejligt) er begge stadig drægtige.

Begge blev undersøgt nøje for at eventuelt at dyrlægerne kunne fast-bestemme kønnet på føllene. Bud på begge er hoppe-føl, så det bliver spændende at se til enden. Bare alt foregår uden problemer, så er vi glade uanset kønnet på føllene.

Vi har haft for mange uheld indtil nu, så det må gerne være ovre.


Planen er af disse hopper's afkom skal svensk-registreres.


I eftermidag starter Mellby Frodo (s) (ef. vores Zavira Kievitshof (de)) i Sverige. Statestikken er indtil nu 6 sejre i 10 starter. Vi håber på fortsættelse senere idag, selvom modstanden er noget hårdere denne gang.


Ellers skal selvfølgelig også med at Flamingo Downs blev på Ålborg Auktionen.

Køber var norske Magne Olsen (træner), men planen er at hun skal forblive indtil videre hos Morten Friis i Skive, da de har samarbejde. Vi håber de bliver glade for hende.


Desuden er Bette Fut (=Dayton Downs) begyndt træningen igen efter kastration.

Turen gik til Ålborg Væddeløbsbane, og Helle styrede tøjlerne.

Den tidligere hingst var imponerende fornuftig, så det er ved at hjælpe på nykkerne at kastrationen blev foretaget.

                                            30.09.18


Tidligt i går morges ankom så Mellby Drottning (s) fra Stockholm, og det har været fint undervejs på turen.

Hun fik lov til at sove ud efter turen, og ingen stress overhovedet - det tyder godt.


Først blev det til en gåtur om formiddagen, og senere blev det til foldtid med Tini Wini Downs og Georg (Georgian Downs). Heller ikke problemer her, så hun tilpasser sig let ind i omgivelserne.


Overvejelserne er allerede gjort mht. bedækning næste år, da Tobin Kronos (it) er booket pga. et spændende kryds i vores øjne.


Hendes mor Princess Håleryd (S) var egentlig var planlagt til denne hingst, men er ikke så nem at få i fol længere, men krydset bliver nok også bedre på datteren,

da Muscle Hill blod blandet på Viking Kronos er et af de gode kryds.


Desuden er det samme moderlinie, og den er vi meget glade for.


Krydset ses her:http://www.blodbanken.nu/servlet/GetBBData?breed=warm&sire=tobin+kronos&dam=Mellby+Drottning&test=Search


                                                                                     14.09.18

Spændende - spændende !!!


Det står nu klart at både Mellby Drottning (s) (Going Kronos-Princess Håleryd) og Mellby Akacia (s) (Dream Vacation-Naomi De Lou) kommer til vores stald i løbet af efteråret.


Begge er jo døtre af vores 2 aldrende følhopper, så det bliver skønt med unge hopper i avlen, da det jo er 2 af de hoppe-linier som vi meget gerne vil have afkom fra.


Dog er Valuta G.T. (n) herfor taget ud af avlen, da hun alligevel med stor sansynlighed ikke vil få let ved at blive drægtig næste år pga. de meget store problemer sidste år og i år.


Så nu satser vi på lidt yngre hopper, som det også tyder på er vejen frem -vi håber.


Så skal der planlægning til henad efterår/vinter og se hvilke hopper der går til hvilke hingste til foråret. DEJLIGT !


Billeder følger snarest muligt af de 2 hopper.


                                           12.09.18

Spændende nyheder henad efteråret, måske lidt nyt på hylderne :)

Eventuelt mere Viking Kronos-blod, og en søster til en avlshingst. Vi ser tiden an. :) :)


                                           11.09.18

Flamingo Downs er klar til Ålborg Auktionen på lørdag den 15/9, og videoen blev hæderlig. Hun var ikke til at drive frem hen over jorden, fordi hun var totalt cool, og ikke ville jages rundt med, ha ha. Alle hjælperne var totalt møre og grinagtige over hendes specielle atitude. Det må tegne godt !


Desuden har storebror Mellby Frodo (s) fortsat de gode tendenser i Norge og sejre i de 2 sidste starter. Har nu 5 sejre i 9 starter, rek. 14,0a og tjent lige over 100.000 NOK.


Billede og video af Flamingo Downs:

https://vimeo.com/289052909
Nu er Dayton Downs endelig blevet kastreret, da Helle ENDELIG måtte overgive sig, da hingste-nykkerne var blevet for meget, så nu kan han begynde at koncentrere sig, når han er klar til start igen. Han er kommet hjem, og bliver forhåbentlig klar til at kunne gå med de 2 andre vallakker The Downs (Mule) og Chester Downs.


Ellers er bedæknings-sæsonen ovre, og slet ikke som planlagt.

5 hopper blev bedækket, men kun 3 hopper blev i fol. ØV !


Resultatet endte på følgende kombinationer:

Zavira Kievitshof (de) er drægtig med Tobin Kronos (it) - termin 22/4-19

Naomi De lou (f) er drægtig med Great Challenger (us) - termin 30/4-19

Rigmarole (s) er drægtig med Panne De Moteur (s) - termin 6/6-19.


Valuta G.T. (n) er ikke i fol, og havde store problemer med svamp mv. i børen, og er herfor taget ud at avlen.


Princess Håleryd (s) blev insemineret en del gange med hhv. Weingartner (us) og Great Challenger (us), men blev heller ikke i fol. Hun får dog chance igen næste år, da hun holder sig rigtig godt trods sine 20 år.                                            01.09.18

Vi solgte begge de to hingsteplage på den danske Derby-auktion til hhv. Alex Haagensen (Foxboro Downs) og Stald Anders P m.fl (Flamboro Downs). Vi glæder os til at følge den fremadrettet.
                                             20.08.18Video til Foxboro Downs:https://vimeo.com/285713710   
Video til Flamboro Downs:https://vimeo.com/285727554

   

                                 

                                             19.08.18:

                                             

Drengene (Flamboro Downs og Foxboro Downs) har nu været på tur inden video-filmning til auktionen.De er helt cool, og en køretur frem og tilbage er ingen problem, så de er snart klar til den lange rejse.

Flamboro Downs til venstre og Foxboro Downs til højre. Tager de nye omgivelser i øjensyn.

Lidt flere billeder (=mange) blev det til, men nemt at fange det perfekte billede er ikke let. Men forsøget er ihvertfald gjort. Så må vi se om der kommer nogle flere i forbindelse med video-optagelsen.


I travlheden har vi også fået en ny løbshest, idet Dayton Downs blev godkendt den18/6 på en fuld godkendt tid på 20,9 uden at være kørt i bund. Han fik mere tid efter prøveløbet til at blive klar til løbsalvoren og startede i løb den 16/7, desværre uden held. Her gik han egentlig meget godt, med dødens den sidste omgang, men galoperede ind på lige bane uden at være træt. Træner og kusk Anders Pedersen mente, at han blev forskrækket for noget; den dag var spoleret, men vi prøver igen.


Herunder Dayton Downs i prøveløbet:


                                           

                                              29.07.18


Tiden er ved at nærme sig den store weekend sidst i august - de 2 hingste-plage skal på auktion i København ifm. Derby-weekenden.

De er igang med ekstra træning og har været i gang med at lære hvad seletøj går ud på. Dette bliver der gjort mere ud af og de er ved at lære at posere, så vi håber på nogle gode plet-skud i løbet af kort tid.


Prøve-billederne er pt.som nedenfor:


Flamboro Downs:

Katalog nr. 22 på DTC´s auktion den 25.august:http://dtc-auktion.dk/FlamboroDowns.htm


 

Foxboro Downs:

Katalog nr. 8 på DTC´s auktion den 25. august:http://dtc-auktion.dk/FoxboroDowns.htm

Bedæknings-sæsonen er ved at rinde ud og planerne gik ikke helt som forventet.

Status pt. er:


Zavira Kievitshof (de) - drægtig med Tobin Kronos (it) med forventet termin 22/4-19.

Naomi De Lou (f) - drægtig med Great Challenger (us) med forventet termin 30/4-19.

Rigmarole (s) - drægtig med Panne De Moteur (s) med forventet termin 6/6-19.


Princess Håleryd (s) er der skiftet hingst på, da hun efter 3 perioder ikke er drægtig med Weingartner (us), meget ærgeligt da vi gerne ville have dette kryds til en afløser, og havde håbet på en hoppe. Ny hingst er den "mere sikre" Great Challenger (us), og med de 2 afkom hun har efter ham, så er det vist en god erstatning.


Valuta G.T. (n) har haft problemer med reaktion på frostsæd igen i år, og efter 2 forsøg med Panne De Moteur (s) er ny hingst en god gammel Prix d´Amerique-vinner i Gigant Neo (s).

Krydset bliver:http://www.blodbanken.nu/servlet/GetBBData?breed=warm&sire=gigant+neo&dam=valuta+g.t.&test=S%C3%B6k


De 2 sidste-nævnte er til bedækning disse dage, og forventes snart færdige, og så håber vi på gevinst, da det er ved at være sidste forsøg.


Idag køres Jydsk 3-års Grand Prix og vores Dixie Downs er ude i consolations-løbet.

I hoppe-prøven galopperede hun 2 gange, men viste stor fart indimellem, så vi håber på et fejlfrit løb idag, da hun så må kunne være en præmie-chance trods et 12-hestes felt.

Desværre hår hun været meget uheldig de seneste starter, men træner Kent Friborg sætter hende stadig højt, så vi håber hun snart viser det, som han ved hun kan.

Smukke Dixie Downs som åring.


Assiniboia Downs er desværre sat noget tilbage og starter ikke foreløbig. Har i flere måneder haft et voldsom tykt bagben efter et formodet snog-bid, og hun havde ellers startet sæsonen fint, men det skulle ikke være sådan. Vi håber hun bliver klar hen ad sensommeren, for hun skal jo gerne kunne nå at tjene lidt opdrætter-penge til os, da hun jo blev foræret væk til en vanvittig billig pris, og mange penge er sat til på hende (ligesom mange andre).
Rigmarole (s)´s afkom Absurd (s) er ved at løse op på sig selv, og startede den 21/7 på Axevalla med superkusken Ørjan Kihlstrøm i vognen. Afventende løb og afgjorde let til sejr i fine 16,2am. Det lover godt for fremtiden. Starten forinden blev hun en fin 2-er for samme kusk efter et løb langt nede i køen, og en huttig afslutning gav håb for fremtiden. Vi glæder os.


Absurd (s) vinder let på Axevalla den 21/7-18.
                                             10.06.18

Så kom årets sidste føl - næsten 14 dage over tid (terminen var 28/5).

Der var set frem med spænding til Rigmarole's foling, som har været afventende med 3 nætters tilsyn, så endelig kom "ungen" ud.

Det var et stort føl, da det var på vej ud, og ligesom ved Tini Wini's foling hjalp vi lidt til.

Et livskraftigt føl kom ud,og der var meget lyd og bevægelse fra starten af, så mon ikke den bette har noget livsgnist ?

Ihvertfald er det dejligt at det nu er overstået, da tiden har været lang siden "Rigmarole" kom til DK for 4 måneder siden.


Så er der med dette føl ognå nye muligheder på vej, da denne skal være svensk, hvilket er første gang vi skal prøve det.


Helt fantastisk er det en hingst, som får navnet "Gator Downs (s)", og her er statistikken helt ved siden af, af hvad vi er vant til ...

Dvs. at vi nu 7 gange har fået 2 føl på et år - og første gang med 2 hingste - herligt, da de så får god fornøjelse af hinanden de næste 1 ½ år.

Af de andre gange var det blevet til hhv. en hingst og en hoppe hele 4 gange.Nogle billeder fra start til 4 timer gammel:


                                           

                                               13.05.18

Endnu engang flyver tiden afsted med mange gøremål, og heldigvis igennem den senere tid i et dejligt vejr.


Nyeste billeder af de 3 plage er lagt ind under føl 2017, de er nu store føl :)

Siden skal nok opdateres snarest.


Første føl i år ankom den 24/4 og det blev en fin hingst efter Great Challenger (us) og vores eget opdræt Tini Wini Downs. Det blev godt 10 dage over tid (termin 13/4), og den lille har fået navnet Georgian Downs, med kaldenavn "Georg". Selvom det er første føl efter Tini Wini Downs er alt gået fint og hun er en glad og stolt moder."Georg" (Georgian Downs) er 3 dage på billedet.


Anthony Downs (lillebror til Tini Wini Downs) gør det fortsat godt i Norge i år, og tog sæsonens 2. sejr på Sørlandets travbane den 8/4. Tiden fine 15,1a/2140m.Starten efter den 17/4 gav en fin 2.plads i 15,7a/2140m, og starter igen 16/5 på Bjerke Travbane. Virker til (og håber på) at han kan holde nu efter sin problematiske gaffelbåndsskade og får en god fremtid.Der har været mange flotte præstatione rundt omkring, og bla. var der i går finaler på Bjerke Travbane i Norge. Her var Valuta G.T (n)'s bedste afkom "Allaway G.T. (n) til start.

Selvom starten blev taget stille og roligt, og herefter en forcering frem i døden den sidste omgang var det ikke problemer med at hjemføre en let sejr i 13,4a/2100m og NOK 110.000.

Har nu ialt tjent NOK 542.000 og går en stor fremtid i møde.Storløb i Sverige i weekenden endte med sejr fir Dibaba (s) i Drottming Silvia's Pokal med 1 mill. SEK i præmie. Dette er samme moderlinie (omend lidt langt ude) som vores hopper Zavira Kievitshof (de) og Wellbred Boko (s). Fantastisk moderlinie.De første hopper er sendt til bedækning, og første hoppe færdig-insemineret er Naomi De Lou (f), som er bedækket med Great Challenger (us). Desværrre er der mulighed for tvillinge-drægtighed, så det må vi afvente og se og tage stilling til.


Princess Håleryd (s) er stadig på Hovhedegård, men bliver sikkert færdog næste uge - partner er Weingartner (us).


Valuta G.T. (n) er klar om et par uger og skal bedækkes med Panne De Moteur (s), og desuden har vi besluttet at Zavira Kievitshof (de) også skal bedækkes i år alligevel, så må vi se hvordan det spænder an, og alle bliver i fol.


Hingste-valget er Tobin Kronos (it), som med Muscle Hill (us ) som fader, en løbskarriere med mange fine præstationer heraf en hvor selveste Readly Express (s) blev fulgt til mål trods et løb i dødens, og alligevel kun slået med en mulespids. Moderlinien er jo også fantastisk, og den samme som vores aldrende følhoppe "Princess Håleryd (s)".


Netop Zavira Kievitshof (de) havde sit afkom 4-årige Mellby Frodo (Going Kronos (it)) (det sidste afkom inden vi købte hende) til start i debut den 4/5 på Jarlsberg Travbane.

En meget stor og lysebrun hest, som slet ikke ligner sin mor. Gik ud og vandt legende let efter føring hele vejen i 17,9/2100s. Hesten har ifølge træneren været igennem flere halsoperationer, men har været værd at vente på.Helle's kæledægge "Røde" (=Nice Lady) er udlånt som selskabshest på ubestemt tid, og det fungerer hun fint med. Størrelsen tyder på at hun skulle være i fol :), men det er bare en meget madglad hoppe (ligesom sin moder Prima Bangsbo).


 

Dayton Downs er klar til prøveløb, og sigter mod dette i starten af juni hvis alt går vel.

Er ikke helt klar til at starte, så efter prøveløbet kommer han hjem på en lille ferie, da der nu ikke er så mange heste på gården pt. da hopper er til hingst, og flere er kommet på græs.


Billede af Dayton Downs er fra sidste hurtig-arbejde:(indvendigt med blis):                                             01.04.18


De flotte resultater vælter frem fra vore følhoppers moderlinier, og en af de mest spændende pt. er den unge "Hurricane River (s)". Dennne er en 3 -års vallak efter Up And Quick (f), og har startet karrieren helt fantastisk. Hat startet 3 gange siden 13/2-18 og sikke en hest= 4 starter og heraf 3 flotte sejre. Anden start gav en stor galop fra start så kusken kørte i stald. Meget imponerende resultater, og den andensidste start var i flotte 15,5/2140 snore ! Et stort modbud til danske Dontpaytheferryman,hvis de kommer til at mødes på et tidspunkt, da denne Hurricane River har været både nemt styrbar og økonomiseret med kræfterne i forhold til den danske hest. Næste start for Hurricane River er på tirsdag 3/4 i et 3-års løb med 100.000 SEK til vinderen. Mon det er i år vi skulle have bedækket Rigmarole med Up And Quick ??


Desuden har 3-årige Hitman River (s) startet 1 gang = sejr i 17,1/2140s. Flere sejre venter foruden. Hans mor Just About Enough (s) er søster til Rigmarole (s)'s mor, og Hitman River har fine søskende, bla. Perfectly Enough (s) 3,2 mill SEK.


Dagen før vandt broderen Dizzy River (s) sin 9. sejr i karrieren.


Desunden fortsætter avlshingsten Jaded (s) (bror til vores Rigmarole (s)) med sine avls-fremgange:

Weekend Fun (s) vandt 10/2 5 (!) sejr i træk, da han let vandt Klass II Finale på Solvalla med 250.000 SEK i førstepræmie. Har nu 9 sejre i 17 starter og tjent 664.500 SEK og rekord 12,4a. Flotte tal.


Ellers går tiden med sjove betragtninger: skal vi melde en af hopperne til fantastiske Readly Express (s)?, da denne er i Sverige og bedække de næste 14 dage, og dette kunne blive et rigtig spændende kryds på en eller flere af vores hopper.


Særdeles interessant da vi jo har Tini Wini Downs fra samme moderlinie, men hun klemmer vist ballerne sammen og når ikke at få føl på før tid, så det kommer til at passe.


Men krydset ville være perfekt:

http://www.blodbanken.nu/servlet/GetBBData?breed=warm&sire=readly+express&dam=tini+wini+downs&test=S%C3%B6k


Eventuelt kunne det komme på tale til Naomi De Lou (f), men det er lidt usikkert på om vi skal vælge hende, da hun jo kan have lidt problemer med drægtighederne.

Men krydset er også fint på hende:

http://www.blodbanken.nu/servlet/GetBBData?breed=warm&sire=readly+express&dam=naomi+de+lou&test=S%C3%B6k


                                             19.03.18


Dagene går hurtigt og nu er der snart kun ca. 1 måned til første føl i år efter Great Challenger (us) og vores eget opdræt Tini Wini Downs. Det bliver spændende.


Anthony Downs (bror til Tini Wini) har startet igen 11 /3. Fik desværre en galop men var en fin 3. alligevel på Sørlandets Travbane.


Bette Fut (=Dayton Downs) udvikler sig flot og træner Anders Pedersen er godt tilpas med udvikllingen. Var med på banen i lørdags, og var som altid en fryd at se på:Vi satser på at det fortsætter.


Lillebror Flamboro Downs (efter Panne de Moteur (s)) udvikler sig også til at blive en bandit, det er en god egenvilje, som de arver efter moderen Princess Håleryd (s).

Her er han på tur:

 
                                              28.02.18

Nu er der dømt forlænget weekend med fri indtil mandag for os begge, det er  dejligt hvis vejret bliver fornuftigt.


Vores nyeste hoppe "Rigmarole (s)" er nu også på papiret vores, vi glæder os til fremtiden med hendes afkom.Billede af hende efter ankomst til DK:


Stor og velvoksen dame ! Nu den største i stalden.Anthony Downs sæsondubeterede den 14/1 med en fin 3. plads i 15,6/2140a.

Var klar til anden start i søndags på Sørlandet Travbane og i et lille felt og med galop for et par af konkurrenterne, lykkedes det akkurat at nå mål-linien først, trods at han krængede noget ned i banen over opløbet. Tiden blev 15,9/2140a.

Billedet med Anthony Downs tættest på:


Desuden har Valuta G.T. (n)'s afkom Allaway G.T. (n) startet 2018 i god stil:

2 sejre, en 2. og 4. plads i 5 starter har givet en indtjening i år på 103.000 Nkr, og starter igen 2/3.

Må sige at kastration har hjulpet denne hest, og indtjeningen ialt er nu på 338.000 Nkr.

Billedet fra den seneste sejr den 14/2-18:


Vi er måske ved at have planlagt kommende kombinationer for de hopper der skal bedækkes i år, dog kan ændringer altid forekomme, da vi kan stå i en situation, hvor et skift bliver nødvendigt pga. forskellige omstændigheder.


De planlagte er:

Princess Håleryd (s)  bedækkes med Weingartner (us)

Rigmarole bedækkes med Lavec Kronos (it)

Naomi De Lou (f) bedækkes med Great Challenger (us)

Valuta G.T. (n) bedækkes med Panne De Moteur (s).


Herfor kommer Zavira Kievitshof (de) og Tini Wini Downs til at stå over, selvom det var nemmest at bedække alle ;).

 

Wellbred Boko (s) er stadig udlånt, men er også udsat for uheld, da hun med termin 1/4 pludselig gik i fødsel for 1½ uge siden. Føllet var meget stort og lå forkert, og måtte parteres ud. Rigtig øv for Johnny og Marianne, som har lånt hende.

Ved ikke om hun skal bedækkes om i år, og vi skal tidligst have lavet føl hende næste år.


Dog tyder det på at vores opdræt på hende, Emerald Downs (Pastor Stephen (us)), er meget talentfuld og godt travende, og ejere og trænere (Ander P, Marc Bæk, Lars Larsen mfl.) er meget tilfredse med hende, og satster nok på 2-års starter. Det bliver spændende.


Vores hoppe Naomi De Lou (f) er jo mor til tophesten "Mellby Viking (s)", og kan herfor nu kalde sig mor til en avlshingst:

Mellby Viking (s) debuterer i avlen i år på Salsbro Stuteri, hvor vi håber han kan få nogle hopper.

Var planlagt at starte i avlen sidste år, men opstartsproblemer med sæden, som er vanlig for nye hingste i avlen, gjorde at han først er klar i år.

Kan ses udførligt på :

https://www.salsbro.se/single-post/2017/11/27/Mellby-Viking


                     

                                                 14.02.18

Tiden flyver afsted og der er sket flere ting. Tanja har været afsted en uge på hesteinseminations-kursus via arbejdet, så det var en spændende uge.

Helle måtte derimod knokle på og passe arbejde og farmen med alle dyrene i denne uge, så det var et noget hårdere program.


Alt imens i samme uge skulle vores hoppe Rigmarole hjem fra Sverige, da en transport bød sig til. Herfor blev hun opstaldet i 5 dage i Sæby inden hjemkomst i lørdags. Har nu set fold-kammeraterne Naomi De Lou og Tini Wini Downs an, og vi håber det bliver fint.


Dayton Downs viser fremgang, og skal snart til Ålborg for sit første hurtig-arbejde. Det bliver spændende.


De 3 små unger Flamingo Downs, Flamboro Downs og Foxboro Downs vokser godt, og der kommer snart til ske omrokeringer, så de kan komme væk fra mødrene.


                                                19.01.18:

Aftalen er i hus, og vores navn er på hoppen:

Så må vi se hvornår den drægtige hoppe ankommer til Nordjylland - vi glæder os !


Afkom:

2015:Absurd (hp. efter Muscle Hill (us)), løbsrettigheder solgt for 1 mill Skr.

2016:Babbel (hingst ef. From Above (s)), solgt for 300.000 skr.

2017:Chatter (hingst ef. Chocolatier (us), auktion 2018 

Drægtig med Panne De Moteur (s)

                                       

                                              18.01.18:


Allerede nye muligheder, som det tyder på er der nu bestilt en ny hoppe igen!

Vi har været heldige at finde en hoppe, der er drægtig med Panne De Moteur (s),

da vi stod kun og skulle have et føl, som omstændighederne desværre har gjort.

Der er der forhåbentlig lavet om på nu, hvis alt går godt.


Hoppen kommer fra Menhammar, er søster til en avlshingst, og har termin slut at maj.

Vi glæder os til lidt mere videre viden om hoppen og stammen, som er svensk langt ud, men ender i  stamhoppen Esther (us), og har lavet utallige topheste.


Hertil skal siges at hoppen er ung, har startet i avlen med fantastiske salgs-tal på de 2 første afkom, da det yngste afkom født 2015 er solgt for 1 mill Skr BLOT for løbsrettighederne på Wenngarn Auktion (en hoppe efter Muscle Hill (us)), og andet afkom (hingst) efter From Above (s) blev solgt på Kriterie-dagens første (elite) auktion 2017 for 300.000 Skr.  De 2 første led på moderlinien har bragt intet mindre end 10 ! millionærer (selvom det er svenske kr), og viser hvilken klasse der er tale om.


Vi glæder os, og håber at vi får lidt succes i stedet for uheld i fremtiden,men indkøb af hopper og bedækninger må ihvertfald gøre sit, og vi glæder os trods diverse uheld at der i bedste fald kommer 2 dejlige føl i løbet af foråret/sommeren.                                           14.01.18:


Et nyt år og nye håb - og spændende planlægninger for den kommende sæson.

Føllende er pludselige åringer, og selv om vores alle 3 er sent født, udvikler de sig alligevel fint.


Som det ser ud til er der kun 1 føl på vej, nemlig fine Tini Wini Downs der venter sit første føl midt i april efter Great Challenger (us).


Dog kan vi finde på at supplere med en drægtig hoppe, da vi egentlig helst vil have 2 føl pr. årgang, således at føllene kan have hinanden, da 1 føl kommer til at mangle en kammerat.

Denne hoppe  er pt. fundet, men skal overvejes og vi må lige se tiden an.