Nyheder 2016


                                                     Nyheder 2016

               

                                     06.11.16


Vores nye hest "Break A Leg" er ankommet i ugen der er gået.

Trods en meget lang transport fra Boden (det aller-nordiske Sverige), havde hun taget turen fint, og er allerede faldet godt til i de danske omgivelser.                                   

Billede til venstre er i 2014 som åring inden auktion (billede lånt af Langerud Gård), mens billedet til højre er første dag i DK.


Vi ser frem til at planlæggge fremtidige føl for fremtiden.

Stammen er ihvertfald helt i top, så vi håber på mange fine afkom fra hende.


Ellers har vi sagt farvel til Priceless Woman (us), som ikke virkede helt på toppen, og samtidig ikke blev ifol iår.


Vores opdræt Pocono Downs tog en fin sejr i Skive den 30/10 efter flot afsluttende kørsel af den unge Niclas Korfitsen, tiden fine 17,2/2570s.


Allaway G.T. (n) (mor:Valuta G.T.(n)) vandt en flot sejr i et 3-års løb den 2/10 på Biri Travbane, og efterfølgende været nr. 2. Så er nu på 2 sejre i 5 starter og to placeringer (3 og 6), og en indtjening på 79.000 nkr.

Starter igen 9/11, men med et meget træls startspor nr.12.

Billedet viser sejre den 2/10:


             

                                       29.10.16

Resultaterne fortsætter glædeligt for afkom fra vores hoppers moderlinier, bliver snarest opdateret.


Ellers kan siges, at vi endnu engang ikke kunne lade være, og har erhvervet os en ny følhoppe, denne gang helt ung, så vi selv kommer til at avle på en følhoppe, uden at den allerede har fået føl andetsteds.

Hurtig generationsskifte er der tale om, da faderen er den unge Lucky Chucky (us), hvis ældste afkom er født i 2012. Samtidig er moderlinien ekstra interessant (og jo den del vi vægter højst), da mormor Giant Motion (us) er søster til selveste Deweycheatumnhowe (US),08,9a  3 155 178 USD  25 22-1-2, og således samme moderlinie som vores Princess Håleryd (s), som har givet os to fine afkom allerede. Vi glæder os til fremtiden med denne nye unge hoppe ! Billeder følger.

Link til side om hingsten Lucky Chucky:http://ansagerdyrehospital.dk/images/avlshingste2016/Lucky%20Chucky.pdf


Som det ser ud allerede nu, forventes hun at ankomme i næste uge, trods at hun står helt i Boden, som er i Nordsverige, så lang transport er en realitet, og vi vil slet ikke selv til at skulle afsted os selv, så vi glæder os i stedet til at hun ankommer i Danmark. Vi har lidt planer, som gør at vi måske vil forsøge at holde hende svensk-registreret, men det er lang tid til planlægning. Dog kan denne hoppe betyde at vi må sige farvel til en af de gamle hopper, som ikke blev i fol, men nu må vi lige se.


                                      03.09.16

Resultaterne vælter ind og kan slet ikke følge med, men et lille udvalg er:


Sejr til 3-årige Mellby Estella (moder er vores Princess Håleryd (s)) i onsdags den 31/8 på Åby med træner Björn Goop i sulkyen, det var 2.sejr i blot 3 starter, tiden så flot som 15,0/2140a for denne Muscle Hill (us)-datter. Så mon ikke vi på et tidspunkt skal have fundet en hingst efter Valley Victory/Muscles Yankee-linien til Princess Håleryd (s).

Løbet kan ses her (Løb 1,spor 10 med Björn Goop i Mellby's blå/gule-farver):

https://www.youtube.com/watch?v=kb0N5Rn5-f4Sejr til vores opdræt Assinibois Downs i Ålborg den 5/8 i 17,1/2140a, og herefter

start om fredagen på Charlottenlund Travbane før derby-weekenden, og havde været helt med fremme uden en ødelæggende galop fra start.


Blev desværre forceres frem (som i de to forgående starter), men  er stadig urutineret, og har så galop i 2 af 3 starter,så mon ikke hun har brug for en lidt roligere kusk fremover, så hun kan få et roligt oplæg fra start.


Men tilbage til løbet i København, hun gik fremragende bagefter og blev nr. 4 i flotte 16,2/2000a.(med stor galop !). Hun var egentlig nr. 5 over mål (næsten dødt løb med nr 4), men den før hende blev diskvalificeret for trængning. Præstationen var ikke til at klage over, og hun havde været helt fremme uden galoppen.


Billedet er fra sejren i Ålborg af Assiniboia Downs:
Desuden var Pocono Downs også med i København denne fredag, og gik også rigtig flot på en 3.plads i Sigter mod Stjernerne med den unge Nicklas Korfitsen i sulkyen. Tiden fine 15,6/2040s. Tidligere (den 13/7) var det jo netop denne kusk som vandt med Pocono Downs i Skive i en fantastisk tid 16,5/2590s. Formen er ihvertfald i top, da han sætter rekord næsten hver gang lige nu, og tiden 13,5a (ny rekord)sat den 15/6 blev til 13,4a den 17/8 i Ålborg på endnu en flot 3.plads.


Sejr til Allaway G.T. (n)(3 år) (moder er vores Valuta G.T.(n)) den 24/8 i 18,8/2140s.

Har nu en sejr og en 3.plads i 3 starter.

Målfoto nedenfor:


Sejr til Exclusive G.T. (n)(3 år) (barnebarn af vores Priceless Woman(us)).

Fin tid 17,5/2140s, har nu også en sejr samt en 3.plads i 3 starter.

Målfoto nedenfor:En flot skare af heste har lavet flotte præstationer gennem de sidste mange måneder, og alle har tilfælles at de stammer fra moderlinier, som nogel af vores afkom/følhopper stammer fra.

Listen er lang, så den bliver opdateret.

Propulsion (us):

Readly Express (s):

In Toto Sund (s):

Hannelore Hanover (us)
     

                                    01.09.16

Så kom resultatet af Tangee Boko (s)'s scanning, og superdejligt med et positivt resultat, så nu står det på 2 stk Panne De Moteur (s) føl næste år.   


Hertil skal siges at vi har taget mod til os og investeret i en livstids-bedækning i denne fine hingst, så det er særdeles dejligt, når det lykkes at hopperne bliver let i fol - første forsøg på både Princess Håleryd (s) og Tangee Boko (s), hvoraf førstnævnte endda var frostsæd.

Vi ser frem til mange spændede føl !!, og håber at han vil avle rigtig godt.

En rigtig lækker model denne Panne De Moteur (s) - som har en helt fantastisk løbs-

karriere med indtjent 8,7 mill skr og en rekord på 08,9a !!

Heste, som han har mødt og vundet over, er bla. andre verdensstjerner som Sebastian K og Brad De Veluwe.


Sundsvall Open Trot fra 2013 ses her nedenfor, læg mærke til afslutningen, fra 3. par indvendigt ind i opløbet, men da hullet kommer - sikke en spurt.

Sikker sejr i 10,9/2140a foran Sebastian K.:

http://www.alltomtrav.info/travlopp-vi-minns/sundsvall-open-trot-2013-panne-de-moteur/


Avlsvurderingen er høj, med ialt 83 point.

Vurderingen kan ses her:https://www.travsport.se/hast/visa/647694/avel


                                 

                                    18.08.16

Bedæknings-sæsonen er nu gået på held, og som så ofte før er vi ikke helt endt efter planen, som var klar først på sæsonen.

Men hertil skal siges, at vi i de næste mange år får muligheder for at lave nogle kombinationer, som er særdeles spændende. Og vi GLÆDER OS !


Resultatet er således til sæson 2017:


Zavira Kievitshof (de) er drægtig med Broad Bahn (us),

Valuta G.T. (n) er drægtig med Great Challenger,

Princess Håleryd (s) er drægtig med Panne De Moteur (s),

mens vi afventer scanning på Tangee Boko (s),som kun er bedækket en gang her sent på sæsonen, da vi havde en bedækning der gerne skulle resultere i et føl.


Sluttelig er hverken Wellbred Boko (s) eller

Priceless Woman (us) blevet drægtige i år.

Men 3-4 føl er nu også helt ok :)


                                    10.07.16

Vi solgte i 2012 vores opdræt Assiniboia Downs som 2-åring til Carsten og Jytte Kragelund, som før har købt hhv. Pocono Downs og River Downs af os. De fik at vide at moderen Patina (us) havde været uheldige med sine afkom, så de har ikke forceret noget frem. Men nu var tiden klar til prøveløb, og ved ikke helt hvad vi havde forventet, da hun ikke havde været på banen mange gange.


MEN hold da op for en præstation - 16,6 på 2160m i snorene !!

Sikken en flot tid og hun var ude mod heste, der havde tjent over 100.000 kr.

SÅ dejligt at tålmodigheden har lønnet sig.

http://195.198.34.45/sresultat?kommando=tevlingsdagVisa&tevdagId=510092&loppId=764410

                                       

Assiniboia Downs på AAV juli 2016 til træning (kaldet Thorhauge indtil de lærte navnet).

Moderen Patina (us) måtte vi desværre aflive i 2013 pga. alvorlig kronisk halthed på et forben. Men forhåbentlig kan både Tioga Downs og Assiniboia Downs på et tidspunkt føre generne videre.


                                         

                                        28.06.16

Det blev kun til 2 nætters overvågning, før nedenstående skønhed kom til verden kl.03.00. Helle's telefon var død, så hun fik først besked om morgenen, men jeg (Tanja) fik lov til at være med hele vejen. Det er et fint langlemmet føl, og ganske normal størrelse, da vi jo havde været lidt bekymret for om dette føl også ville blive lidt lille, da Princess Håleryd (s)'s føl sidte år var lidt lille født, og ikke bliver en stor hest.


Navnet til den lille ny er ikke bestemt, da vi ikke helt kan blive enige, så det afventer lidt endnu.
Her nedenunder helbror Dayton Downs, der har været en midre model hele tiden, men som har egenviljen med sig lige fra dag 1:Dayton Downs ca. 4 uger gammel i 2015., særdeles fræk !                                            26.06.16

Så begynder det snart at nærme sig foling for Princess Håleryd (s), men dog nok alligevel et par dage endnu. Da vi har tanker på en ny investering, må vi lige se hvordan det bliver til bedækning i år eller ej. Krydset ville dog blive fint, men lidt dyrt i første omgang, men sikkert en god investering på lang sigt.


Ellers har der været meget farten til Hovehedegård med 3 hopper til bedækning og hjem igen, og så krydser vi fingre for et godt resultat om ca. 10-14 dage for dem alle tre.


Det er nu helt endeligt, at Dayton Downs ikke kommer på auktion i København, men det gør egentlig ikke så meget at sådan en flot hest bliver i stalden.

En rigtig lækker bandit, som har selvtilliden og viljen i orden !!!


Indtil videre er Chester Downs hjemme på ferie, så de to hingste-basser tager nogle ordentlige ture hvor de får brugt krudtet.


Det fortsætte med flotte præstationer for heste der har tilknytning til vores følhoppers moderlinier.

                                       18.06.16

Folingssæsonen er snart på held, blot mangler Princess Håleryd (s) at fole, har temin 3/7 (efter Great Challenger (us)). Blev desværre først ifol sidste år i 4.forsøg pga. problemer med rest af efterbyrd, så hun skal ikke ifoles iår.


Dette er dog måske alligevel for tåbeligt at springe over for de to sidste dage har faktisk givet sejr til 2 af hendes afkom, som er de eneste startheste efter hende. !!


I torsdags debuterede nemlig hendes 3-årige afkom Mellby Estella (s) (Muscle Hill), og denne infriede også favoritværdigheden ved at vinde for træner/kusk Björn Goop i 17,2/2140s trods spor 9. Ser ud som en lidt stor hest trods at Princess Håleryd (s) er en mindre type, så det bliver spændende fremover.

Billedet viser Mellby Estella (s) som 2 åring:


Og så ikke mon det gik ligeså godt dagen efter. Den 4-årige Mellby Drottning (s) (Going Kronos) var ude i et point-løb efter flere galopper tidligere. Var helt flyvende og vandt let i 16,6/1640s trods spor 10 og en stor del af løbet i tredie spor. Kusken Kaj Widell udtalte at hoppen har uhørt talent for grundlaget, så det skal nok blive godt fremover hvis galop-nykkerne bliver væk.

Billede af Mellby Drottning (s) som 2-års (til højre/indvendigt):


Om ikke andet må vi se hvad planerne er til næste år, da det foreløbige scenarie er at hun (Princess Håleryd (s)) går til Weingartner (us), hvor vi så vil aflevere hende på Stutteri Broline til inseminering istedet for herhjemme i DK, da vi så kan lave en tur ud at det, og samtidig se hingstene på Broline.


Ellers er der bedækket 2 hopper indtil videre, hvor den første Priceless Woman (us) ikke var i fol første gang, så hun er pt. på Hovhedegård i 2.forsøg - hingst er Lavec Kronos (it).


Valuta G.T. (n) skal tjekkes mandag eller tirsdag, da hun blev insemineret i følbrunsten, hingst er igen Great Challenger (us).


Wellbred Boko (s) er insemineret i Sverige med Broad Bahn (us), og vi afventer svar i løbet af kort tid.


Og til slut er Zavira Kievitshof (de) også lige sendt afsted til inseminering med Broad Bahn (us), men hun har været noget svær at se brunst på, så her må vi afvente og se hvor lang tid der går.


Glædeligt er det også gået rigtig godt for Priceless Woman (us)´s sidste norskfødte afkom Rapido G.T. (n), som har taget 2 flotte sejre i træk.Rekorden hedder nu 15,4am og tjent ca. 120.000 Nk.


Desuden er det spændende at se at Graceful G.T. (n) (som er storesøster til vores Chester Downs) er gået i træning hos succestræner/kusk Frode Hamre.

Vi håber at begge disse afkom får en flot 4-års-sæson.
                                                 16.06.16

Vi har idag taget en træls beslutning, og taget afsked med vores første opdræt King Diavolo, som igennem karrieren desværre har været plaget af ben-problemer, så talentet aldrig kunne blive vist som det var. Det tyder på at de to starter på Ålborg banen i efteråret har givet ham det sidste knæk, så han aldrig kom ovenpå igen.

Lysten til at træne og løbe væddeløb var forsvundet, og det var til sidst synd at fortsætte, så nu har han fået fred og vi har været utrolig glad for de glæder han trods alt nåede at give os. RIP King Diavolo. Han fik alligevel 8 flotte sejre i 48 starter og satte sin rekord sidste år som 13-årig med 13,9ak. Gode sifre trods dårlige ben, og gav os samtidig en dejlig oplevelse med en sejr i en derby-weekend 2011, så vi fik os en eftertragtet derby-vase !! Rigtig dejligt.
                                        27.05.16

Årets tredie føl kom lidt ud af det blå lidt før tid, men heldigvis gik alt godt, og resultatet blev en elegant hoppe.

Moder Valuta G.T. (n) klarede det hele fint og er en god mor. Var lidt usikker på hvordan hun ville være når hun havde folet, da hun virkede lidt skrap når det andet føl var i nærheden. Men heldigvis er hun en blid og god mor.

Fader er Great Challenger (us).


Billedet viser mor og føl ude første gang:


                Navnet på den lille er blevet Eureka Downs.                 

                                   

                                          16.04.16

Opkald fra Sverige var glædeligt, vores Wellbred Boko (s) har folet til morgen uden problemer, resultatet er en hoppe (vi ville dog gerne have haft en hingst), men at alt går fint er det vigtigste. Billeder er desværre ikke dukket op. Men navnet er klar: Emerald Downs.

                                   

                                            29.04.16

Så er årets første føl kommet til verden, og en hingst som vi meget gerne ville have.

Mor Priceless Woman (us) klarede det hele selv uden problemer, så det var dejligt, da hun havde det en noget hård foling for 2 år siden.Navnet på føllet er blevet Emmett Downs.Faderen er Enjoy Lavec (s), og føllet er således samme krys som Lavec Kronos (s) !

da moderlinien er den samme.

Billedet viser Enjoy Lavec (s) som unghest i USA.

 

                                      28.04.16

Det er aldrig nemt når der kommer en spændende hoppe til salg - så nu er der kommet endnu en til flokken !

På internetauktion (ASVT) igår har vi således købt den fint stammede (og sikkert heraf navnet)  Wellbred Boko (s) (Spotlite Lobell (us) - Paola Boko (ca)).


Skulle egentlig ikke have flere hopper, men da denne hoppe er ud af samme moderlinie som vores Zavira Kievitshof (de), som kastede føl i marts måned, så var her chancen allerede at få føl alligevel på denne stamme i år, da hun skal fole snarest efter den spændende hingst Pastor Stephen (us).

Hun blev selv solgt som åring i 2005 på Elitauktionen for kr. 200.000 Skr, og fik selv rekord 15,9ak og indtjent 87.450skr. Vi satser på at hun får revanche i avlen med den stamme !.


En lille sjov ting er at hun er købt fra en opdrætter i Sverige, som pt. fejrer store triumfer med at af sine opdræt, nemlig Your Highness (s), som er en af de allerbedste heste lige nu. Vi glæder os til at skulle hente hoppe og føl på et tidspunkt og se dette stutteri samtidig.Billedet ovenover er af Wellbred Boko (s) som åring.


En lille artikel fra travservice ses her:

http://travservice.dk/ny-foelhoppe-til-danmark/
                                      13.03.16:


Planer kan desværre hurtigt ødelægges. Sidste weekend skete der det trælse (noget rigtigt møg !), at vores fine hoppe Zavira Kievitshof (de) kastede sit føl (hoppe) efter Broad Bahn (us). Dette ødelægger vores sæson, da vi havde besluttet at der ikke skulle bedækkes i år, men da bedækningen er købt og betalt, bliver det nok til 2 hopper der går til Broad Bahn (us) i år, så vi er sikre på mindst et føl næste år.Heldigvis er det første gang vi oplever dette, men særdeles ærgeligt når det nu var årets mest spændende føl.


Ellers er træningshestene startet godt op på sæsonen.

King Diavolo træner galop-træning (er dog irriteret over at Ålborg-banen ikke snart kan tage sig sammen til at få lavet den dybe galop-sandbane, da det er det sidste der vil kunne vurdere hvor langt han er ved at være). Har nu været på banen tre lørdage uden at de har kunne taget sig sammen til at få den klargjort (de er kontaktet på mail for 2 uger siden - men intet sker !!!). Håbløst.


Glædeligt er Tini Wini Downs ved at være klar - har trænet kraftigt forbedret efter omskoning og besøg af Fysiurgiske Hesteterapeut, så vi sigter på snarlig rutineløb.


Hun var meget stresset da hun kom hjem for ca. 1 måned siden, men er nu heldigvis faldet ind i rytmen herhjemme, og er nu helt rolig og afbalanceret. Så vi kan desværre konstatere at al den penge der er lagt i hende i træning det sidste år ikke har været det værd. Men vi håber på revance, da hun (som vi altid har ment), at hun er et talent lidt over det sædvanlige. Men har kun kunnet konstatere at hun ikke skal i professionel træning igen, da vi ikke har kunnet få vores ideer/meninger ind over, men blot kostet en masse unødige penge. Det er trods alt os der kender hendes svagheder og problemer med bla. ryg, men irriterende når der ikke bliver hørt efter hos træner.


Chester Downs er fint igang og er fantastisk dygtig efter kort tid i vogn. Har nu været afsted lidt over 1 måned, men er bare rigtig fin. Vi forsøger at få ham solgt som anparts-hest, da han er en spændende type og god afstamning.Vi vil gerne selv beholde part i ham, da vi tror på ham (hvis det havde været en hoppe, var det blevet til en beholder-hest til avl).

Har problemer med overførsel af billeder, så de følger senere.
                                                  01.02.16     

Så er der endelig tid og overskud til at begynde med at fortsætte med hjemmesiden efter et besværligt efterår (familieproblemer), som nu heldigvis er overstået og der kun ses fremad.


Vi glæder os til føllene der skal komme lidt spredt over sommeren, men nedtælling til det første er allerede begyndt da der er termin i slutningen af april.


Det drejer sig om følgende krydsninger:


Enjoy Lavec (s) - Priceless Woman (us) -  termin ca. 28/4

Samme kryds som Lavec Kronos (s) pga moderlinien !

Krydset ses her:http://blodbanken.nu/servlet/GetBBData?breed=warm&sire=enjoy+lavec&dam=priceless+woman


Great Challenger (us) - Valuta G.T. (n) - termin ca. 26/5

Flot søskendeskare (flere millionære) på moderen ! Mor Aino Lady (n) er Elithoppe !!

Krydset ses her:http://blodbanken.nu/servlet/GetBBData?breed=warm&sire=great+challenger&dam=valuta+g.t.


Broad Bahn (us) - Zavira Kievitshof (de) - termin ca. 18/6: OBS HAR KASTET !!!

Krydset ses her:http://blodbanken.nu/servlet/GetBBData?breed=warm&sire=broad+bahn&dam=Zavira+Kievitshof


Great Challenger (us) - Princess Håleryd (s) - termin ca. 3/7

Fantastisk moderlinie med bla. Deweycheatumnhowe (us), en af verdens bedste væddeløbere !

Krydset ses her:http://blodbanken.nu/servlet/GetBBData?breed=warm&sire=great+challenger&dam=princess+h%E5leryd


Så det bliver en rigtig dejlig og spændende tid.

 


Imens bliver de 2 små fra sidste år en smule større, men som altid synes vi at de er lidt små.


Så vi bekymrer og ikke om størrelsen, men glæder os over deres udvikling.

De er nu skilt fra mødrene, hvor Ganna Lavec (mor til Dixie Downs) er flyttet i sit nye hjem hos Leif Olsen i Skive, og så er Princess Håleryd (mor til Dayton Downs) flyttet fra Glimsholt og er selskabshest lidt tid, inden hun vender tilbage inden foling.


"Børnene" er blevet skilt om dagen, så nu er der en hingste/vallak-fold, samt en ren hoppe-fold. Det fungerer fint, selvom de små syntes det var noget underligt, men da de går sammen i en stor boks om natten, kommer de ikke til af mangle hinanden endnu.


Chester Downs er blevet tjekket op med røntgen efter sit uheld (som skete 3 dage inden auktionen i august), og hvor han måtte stå i boks i længere tid pga. knogler og et stort sår. Er fuldt klar til at komme i gang med tilkørsel, da alt er tiptop og godkendt af dyrlæge, så han er nu sendt afsted for at lære hvad livet går ud på som travhest.

Vi regner bestemt ikke med at dette kommer til at påvirke noget som helst at han først kommer i gang nu, for han bør være en fantastisk spændende hest fremover med sin fine afstamning. Han har samtidig fået en god størrelse og har lært at gå på skridtbånd, så det bliver spændende af få ham igang.


King Diavolo har gået på skridtbånd næsten 1½ måned og er klar til at starte lettere træning fra næste uge. Fik problemer met et hovled efter de to sidste starter i Ålborg, og viste os, at vi ikke skal starte ham der i hans sidste år i karrieren, medmindre banen kan fremvise en super blød bane til sommeren, men det kommer sikkert ikke til at ske.