Nyheder 2014

                                 Nyheder 2014


Manglende billeder forekommer på nyhedssiderne. pga. opsætning af hjemmesiden. Forsøges rettet, men tager tid.

                                    

                                                    31.12.14

Desværre ingen held i Sverige på Axevalla, men vi havde en  god tur det meste af tiden.

Lækkert morgenmad på færgen den 30 december på udturen gjorde at vi var klar til tur , og uden problemer kom vi frem på banen. Der var noget tåget, men det blev faktisk bedre i løbet af eftermiddagen/aftenen.

Lidt stemningsbilleder fra turen forbi klipperne fra Gøteborg - virkelig flot natur:
 

King Diavolo blev sat i boks og fik god ro i nogle timer inden andre begyndte at dukke op. I mellemtiden fik vi gjort benene trætte ved at gå rundt og undersøge omgivelserne. Nysgerrige er vi altid når det er første gang på en bane, og det var jo også disse ting vi tager rundt for at se.

Nedenfor en lille rundvisning fra Axevalla:

Til selve målet for turen var jo starten, og fik selv varmet King Diavolo op (efter indkøb af sikkerhedsvest) på en flot opvarmningsbane. Som på turen til Åby i november, var vi lidt bekymrede for banens beskaffenhed  da vi ankom.(læs hård, som ikke er til King Diavolo´s ben).


MEN igen viser det klassen og viden, at de kan gøre banerne klare til trods for vinteren.

Kusken Stefan Söderkvist fik King Diavolo i hænderne lige inden præsentationen, og selv om det først var her at King Diavolo så banen, var der ingen problemer med denne dejlige gamle hest.

Med spor 3 var han ikke hurtig nok (kusk eller hesten ?), så det blev til et indvendigt løb efter et bumletogs-tempo efter blot 1.16 de første 500/1000m, så det blev ingen plads/held og selvom han var godt med til slut, blev det desværre til første placering uden for pengene.

Formen er dog intakt, og med det tempo gav det ingen pust på King Diavolo, så det var blot ØV at det var en ny kusk som ikke bare kørte til fra start. Her manglede vi bestemt vores normale kusk Morten Størup, og ærgeligt at det var denne start, som egentlig var en god chance på papiret.


Løbet kan ses her:http://www.atgplay.se/lopp/20141230-axevalla-v64?id=3


Vigtigst er dog at vi endnu engang kan konstatere at starterne ikke slider så meget på King Diavolo´s ben, så nu må vi se hvordan det bliver den næste tid.


Efterfølgende fik vi heldigvis lov til at bruge boksen og forlod stedet sidst på natten, så King Diavolo nåede at få en god nattesøvn (vores var lidt kold i bilen, men gik ok :)). Her er det så at turen blev træls, da GPS-en ikke kunne finde rundt ved ankomst til Gøteborg, så heldigvis var vi i så god tid at det gik alligevel.


 


                                                   22.12.14

Så kom startlisten tidligere i dag til den 30. december, og King Diavolo var med på startlisten. Det bliver rigtig spændende at komme på langfart til Axevalla med ham, som den sidste start i år/Sverige.

Kusken er rigtig interessant i Stefan Söderkvist og startsporet perfekt i nr. 3 over 1640m auto. Der er rigtig gode konkurrenter imod, så  vores King Diavolo skal virkelig være på toppen for at være med fremme - MEN igen er det oplevelsen, som vi vægter højst, da han i forvejen har givet os mange fine oplevelser. Vi har aldrig været på Axevalla, så da han blev gennemgået uden anmærkninger efter sejren senest, har vi valgt dette løb, så vi kan komme til Sverige for en allersidste gang med ham. Det kan dog blive en kold omgang, da der er lovet frostgrader, men ikke voldsomme snemængder som var noget, der var udsigt til for et par dage siden. En anden ting vi skal have taget stilling til. er om vi så skal have sat sko på ham, men vil være rigtig træls, da han kun har haft det ganske få gange i sit liv. Men nu er vi ihvertfald klar og færgen er bestilt, så vi skal PÅ TUR. Jubii !!!!!!                                                                                         17.12.14.

Nu er der spændende ventetid - helt indtil mandag eftermiddag - hvor vi får svar på om det bliver til årets sidste start. King Diavolo er gået igennem uden anmærkninger, så vi har taget fri og sigter på en start den 30/12, hvis han kommer med i løbet. Bliver spændende - er nemlig på en lidt længere tur, og en bane vi aldrig har startet på, men har fået oplysninger om at banen er rigtig fint til King Diavolo's ben. Hvis han ikke kommer med afventer vi og ser hvordan vinteren bliver, men kan finde på at starte i Skive igen, hvis det er fornuftigt. Vi havde også mulighed for at starte på Fyn den 27/12, men vi vælger at satse på en stor oplevelse og spændende tur for sidste gang uden for DK: :)


Første succes for Ganna Lavec (s) efter ankomst til DK - afkommet Rocky Lavec (s) (Credit Winner) har vundet løb på Romme Travbane den 13/12, godt nok et point-løb, men var 5.sejr i 37 starter.


Desuden fortsætter det  rigtig godt for et barnebarn til vores hoppe Priceless Woman (us).

Positive G.T. (no) fortsætter og vandt indledende kval. til Grunddivisionen på Bjerke Travbane den 10/12 til hele 40.000 i præmie efter et rigtigt flot løb. Går nu ud i finalen den 20/12, men desværre med svært startspor 11. Vi håber fremgangen fortsætter. Har nu tjent kr.137.500 NOK i 16 starter med 3 sejre, og har kun været uden for pengene 2 gange i karrieren - det er rigtig flot.

Målfoto:                                               11.12.14

Så prøver vi igen med lidt opdateringer/nyheder, selvom det ikke bliver til så ofte som vi gerne vil.

Allerførst startes med en rigtig skøn nyhed: King Diavolo har endelig vundet løb igen !

Men først lidt om hvordan vi kom dertil :

Ovenover et par stemningsbilleder fra Åby den 11/11-14
Efter hans start i Sverige den 11/11 stod han med høj feber og spiste ikke et par dage, fik penicillin kortvarigt og var hurtigt frisk igen, så det blev til en startmedling i Ålborg den 28/11. Men med resultatet i hånden, var det måske alligevel nok til at nedsætte mulighederne - han fik et hårdt løb i 3.spor noget af vejen i meget højt tempo, og stoppede op som angreb blev sat ind før opløbet. Efterfølgende pustede han meget og faldt næsten ikke i puls og var desuden meget stille (plejer at  være oppa at køre på vaskepladsen efter et løb på grund af adrenalin, når han er normal frisk). Her var spekulationerne bagefter om det var feberen/penicillin der havde gjort noget ved formen, men banen var samtidig hård - som tidligere har været et problem, hvor han så ikke løber fremad pga. de skrøbelige ben.

Vi synes at han var ok herhjemme efter løbet og blev så meldt til Skive den 8/12, hvor der dog kunne risikeres et hårdt felt, da det var klassen op til 160.000, og samtidig var et mindeløb for Skive-banens tidligere formand Gert Pedersen.


Men han kom med trods få point og perfekt startspor 4. Opladningen med dårligt vejr var ikke det allerbedste, da King Diavolo hader regnvejr, men som dagen skred frem var det heldigvis bedring og ved ankomst til Skive var der dog meget vådt og tilsyneladende hård bane. Dog lykkedes det banefolkene at få banen harvet op, så vi var mere optimistiske (den gamle Skive bane der var meget hård i vådt vejr var nemlig det der ødelagde King Diavolo's ben allerværst med den mest alvorlige sene-skade i hans kun 7.start , som kunne have været ødelæggende for altid - men det blev "kun" til 2 års skadespause takket være dyrlæge Flemming Reinholdt).


Opvarmningen var fin med en frisk hest, og trods omstart var der ingen problemer da starten gik, og kusken Morten Størup fik hurtigt kastet ham ned i 2.par indvendigt trods hårdt tempo de første 500m (gik efter 1.11,4, hvor han var rigtig fint med). Tempoet blev dæmpet til 14,4 de første 1000m - og på vej i opløbet var der plads både udvendigt og på open stretch - men som Morten mente var det nok smartest at tage udvendigt, da King Diavolo aldrig har prøvet indvendigt angreb. Der var heldigvis stadig kræfter i King Diavolo, som kom flot i angreb og måtte lige forbi Odille til slut, som havde benyttet sig af pladsen på open stretch. Dejlig oplevelse at det så igen kunne lykkes, og det var nok således både en fin bane sammenholdt med gennemkøringen fra sidste start, som var med til at han var på toppen igen. Tiden blev 16,8/2060a, og ingenting for denne klasse normalt, men vi var glade og tilfredse, og må så bare håbe at vi kan holde ham klar til et par sæsoner mere, og håbe benene kan klare lidt hårdere krav til sommeren, hvor banerne gerne skal blive til hans fordel. Ærespræmie var der også - vandrefad (sølvtøj) som får graveret navn inden vi får det - så det må hjem og pynte det næste år. Altid dejligt med sådanne ting :)


Løbet kan ses her: www.dantoto.dk/layout/video.aspx?date=2014-12-08&track=sk&race=7

Nu må vi se efter om det bliver til lidt vinterferie for King Diavolo sammen med Tini Wini Downs, eller om vi holder lidt på endnu - men det bliver helt afhængig af vejret, som jo har meget stor indflydelse på banernes beskaffenhed denne tid.                                                16.11.14

Så er der gået lidt for længe inden der blev opfulgt på  et par ugers hektiske aktiviteter -

men nu er udskiftningerne sket i stalden, og der er faldet ro på i dagligdagen igen.


Vi starter først med turen til Sverige, som i sidste ende blev en tur til Åby den 11/11 med King Diavolo i stedet for en tur til Jægersro, som ellers havde været planen. Vi fik startmeldt til et Bredlopp på Åby, hvor der dog var flere udfordringer med at finde kusk, men som i sidste ende blev til danske Henrik B. Christiansen, som har licens på Åby. Starten var tirsdag til middag (Lunch-løb), og da først det var afgjort, blev der bestilt færgebillet, hvor ankomst var om natten, hvilket umiddelbart kunne give problemer, men med god hjælp fra Åby, kom vi frem og fik installeret King Diavolo i boks, så natteroen var som den skulle være. Og som altid var det en super oplevelse at være på Åby, og dejligt med en hel formiddag til afslapning på banen inden det blev alvor. Kusken kom til opvarmning og det foregik helt som planlagt. Fra morgenen var vi dog bekymret for banens beskaffenhed, da der var kommet meget regn og banen virkede meget hård. Men banefolkene kunne virkelige deres arbejde, så banen var topfin, da løbene startede. Med spor 13 (ud af 15 heste) var forventningerne ikke så høje, men som løbet skred frem var King Diavolo bare rigtig god. Lå som en af de sidste med ca. en omgang til mål, hvor kusken fik ham frem i angreb i håb om der ville komme en ud foran - men det kom der ikke, så resten af vejen foregik det i 3. spor, og King Diavolo svarede rigtig godt hele vejen og kom hjem på en fin 5. plads. (Var meget tæt på 4.pladsen). Kusken mente ligesom os, at han gik et flot løb, og med lidt mere held havde han nok været nr.3. Men vi var tilfredse, og vik vores ventede tur til Sverige, som vi jo har håbet på hele året, da han jo nu rammer en alder til 1.januar, som gør at han kun må starte herhjemme (og Tyskland kan blive aktuelt hvis vi kan holde ham frisk fremover - og hvis vi ønsker nye oplevelser :) )

Ugen forinden blev det hurtigt planlagt at vores tur til Jægersro kunne droppes, da der bød sig en transport til, hvor afhentning af vores nye hoppe Zavira Kievitshof (de), som i stedet kunne hentes i Skive den 5/11. Så det blev huritgt arrangeret, og sidste hoppe Ganna Lavec (s) kom til stalden meget tidlig morgen fredag, og så var stalden også fyldt op igen.                                        

                                                     30.10.14

Som det ser ud til lige nu, vil udskiftningen i stalden allerede ske i løbet af et par uger, så det bliver spændende (og hårdt når vi skal sige farvel til et par stykker). Billede af den nye er ikke lige muligt pt., men vil komme så snart hun er kommet hjem. Interessant er at hun har samme termin som Princess Håleryd (s), som er den 26/4-15, så det bliver rigtig godt, hvis dette kommer til at holde, for så får de to små basser fornøjelse af hinanden, som vi kunne se var rigtig godt i år for hhv. Chester Downs og Canterbury Downs, som havde samme fødselsdato i 16/5.

                                                                 29.10.14

Hvis alt falder i hak, har vi nu fået mulighed for at erhverve os en følhoppe (igen), men denne gang skyldes det at vi mistede vores Lindermile G.T.(n), for i samme omgang forsvandt også muligheden for vores første føl efter Enjoy Lavec (s). Så denne hoppe er af en ældre model, men godt afstammet og drægtig med Enjoy Lavec (s): Spændingen udløses når papirerne er klar, og hjemkomsten skal til at planlægges.

Dette gør dog også at vi må gøre plads og afhænde to af vores pensionister, men det må være sådan, da vi kan blive nødt til at se fremad og glæde os til de nye små. Ønsket om en drægtig hoppe var næsten en nødvendighed, da vi helst vil have 2 føl i en årgang, da de har så meget fornøjelse af hinanden.

Nedenfor ses en åring, som er en helsøster til det kommende føl, som den nye hoppe er drægtig med:
                                                                        25.10.14.

King Diavolo var rigtig fin i mandagens løb - havde fået ny forspænding, som bestod i et hellukket hovedlag. Han syntes vist at det var meget underligt, men det var også første gang i hans karriere. Det virkede dog rigtig godt, og han fik et rigtig godt løbe - kigesom kusken havde håbet på. Et indvendigt løb indtil ca 450 meter før mål, hvor der blev plads i 2.par udvendigt. Angreb i 3.spor sidste sving rundt, og kom til slut godt op i fart så han kon ind på en flot 3.plads i den fine tid 15,1/1640a.


Efterfølgende er han tjekket op uden de store anmærkninger, så vi satser på en ny start. Dette tyder på at det bliver en tur til Sverige, som vi har håbet på kunne lade sig gøre. Turen bliver planlagt til en start på Jægersro den 12/11 (hvor vi så håber at han kommer med), da det er et af de bedste løb der passer bedst med proportionerne (kommer ihvertfakd ikke til at stå bedre her i DK). Da det jo godt nok bliver en lang tur, får vi så oplevelsen med at se Jægersro banen (vi kunne ikke komme med den ene gang sidste år han startede der), og så er planen at vi samtidig tager vores ny-indkøbte hoppe  Zavira Kievitshof (DE) med hjem. Hvis King Diavolo ikke kommer med i løbet må vi ændre på planerne, men vi venter at se tiden an.


Positive G.T. (n) (barnebarn af vores Priceless Woman (us)) er kommet ind i en fin stime (efter som nævnt tidligere staldens flytning til nyt sted), og startede i onsdags i et 4-års løb på Bjerke Travbane.

Fik en rolig start med spor 2  og blev placeret i fjerde par udvendigt og gik med i et angreb i 3.spor på andensidste langside og kom godt afsted så det blev 4.spor sidste sving, og på de sidste par hundrede meter fløj hun let forbi og kom i mål med ørerne fremme - tiden blev 16,9/2100a.


Zing (søster til vores afdøde Lindermile G.T. (n)) var også til start i samme løb, men fik ikke med udfaldet at gøre efter et inderbaneløb, hvor der ikke blev ret meget plads til slut. (ses sidst indvendigt)

Målfoto ses her:                                       


                                                     

                                                              17.10.14

Nu må vi snart i gang med planlægningen, da de første skridt er taget:

Vi glæder os til at få denne fine hoppe til stalden, da hun må være et emne til at kunne frembringe en stjerne eller flere :)


I den kommende uge starter King Diavolo igen i Ålborg, og igen denne gang et sprinterløb med spor 2.

Da der er kommet enorme mængder vand lige her i området de to sidste dage, har hestene stået inde en enkelt dag, og efterfølgende var det gamle King Diavolo som var en af dem der var mest utålmodige for at komme ud, så humøret er i hvertfald i top.


En bekymring kan dog være at der er mulighed for en besværlig/hård bane på mandag i Ålborg, og det nedsætter så allerede betingelserne, da han på en fin bane ville være en god chance for en trio-placering.

Programmet ses her :http://www.danskhv.dk/nki-racing-arena-aalborg/om-banen/nyheder/2014/oktober/baneprogram-20-oktober-2014/


Tini Wini Downs træner pt. stille og roligt med træningsarbejder (træningsløb) efter 1.40, hvor alt fungerer rigtig fint. Tyder endelig på at problemerne der opstod efter fysio-terapi endelig er ved at  have blevet iorden igen, men der er også gået lidt over 4 måneder siden. Fik en gang akupunktur for over en måned siden, og det har sikkert været med til at hjælpe hende på vej.

Ærgeligt at det har sat hende så meget tilbage, da hun var klar til prøveløb i juni måned, men når man regner med at en gennemgang af en fysioterapeut vil gavne, er det ikke nemt når det er direkte modsat og giver store problemer.

Nu må vi væbne os med tålmodighed og indse at hun nok først kommer til start næste år.

Ses nedenunder i forbindelse med et træningsarbejde:


 

                                      12.10.14.

En trist uge er nu ved at være ovre. Trods flere lyspunkter er det de trælse ting som fylder mest.


I mandags mistede vi desværre vores dejlige Lindermile G.T. (n) efter halvanden døgn hvor det kun gik den forkerte vej. Samtidig forsvandt også det kommende føl efter Enjoy Lavec (s), så det var så træls at miste disse to. RIP søde Lindermile G.T (n) og følbasse.


Det eneste lyspunkt er at hendes afkom Chester Downs klarer sig fint med sine kammerater, og får en hyggetår ind imellem hos pap-mor Tangee Boko (s), som altid er så sød og rar ved andres føl.Tangee Boko (s) med låne-barnet Chester Downs ovenover.


Nu hvor Chester Downs blev vores eneste føl efter Lindermile G.T.(n), ville det havde været foretrukkent med et hoppe-føl, så vi kunne fortsætte stammen, men desværre blev det ikke sådant.


Ugen måtte jo fortsætte, og vores King Diavolo startede i onsdags på Ålborg Væddeløbsbane,hvor han var lidt hårdt inde i et Golden Cup-løb efter hans dårlige præstation sidst. Var denne gang rigtig fin, og var fint med fremme fra start trods 1.10-tempo de første 500 meter. Fik et udvendigt løb, hvor han viste at han igen skal regnes når benene og banen er ok. Gik flotte 15,2/1600a og holdt hjem til en fin 4.plads trods den hårde modstand. 

Løbet ses her (har startspor nr.3):

http://www.dantoto.dk/layout/video.aspx?date=2014-10-08&track=aal&race=5


Nu satster vi på en start i Ålborg igen den 20/10, og håber denne start giver besked på om vi skal til Jägersro den 12/11 - da vi jo skal have vores ny-bestilte følhoppe Zavira Kievitshof (DE) med hjem - ellers må vi have bestilt plads hos transportør i stedet for.


Andet afkom til netop Zavira Kievitshof (DE) ved navn Mellby Business (s)har startet for anden gang i går på Eskilstuna, hvor den blev nr. 3 i 18,5/2140s.


Priceless Woman (us)'s 3 -årige afkom Pricetag G.T. (n) (Daguet Rapide(it) tog sin anden sejr (og i træk) for sin nyeste træner Frode Hamre den 25/9 på Jarlsberg Travbane hvor hun var en klar vinder i 16,4/2100a trods startspor 11, hvor der var dejlige 40.000 kr i førstepræmie.


På 3.pladsen kom Self Suit G.T. (n) i 16,8a, som er barnebarn af Priceless Woman (us).

Moderen til Self Suit G.T. (n) er Pricessed G.T. (n), som dermed er søster til vindende Pricetag G.T. (n).


Pricetag G.T. (n) starter igen 15/10 på Jarlsberg Travbane med et bedre spor nr.4. Resultat:fik desværre galop på og fik ikke med udfaldet at gøre.


Endnu et barnebarn til vores Priceless woman (us) er Positive G.T.(n), som har manglet sejren indtil nu - men efter at træneren har skiftet til nyt opstaldnings- og træningssted er det lykkes at få hestene i bedre skik - og staldens anden start efter skiftet gav så sejr til denne fine Olimede-datter Positive G.T.(n).

Præstationen var rigtig flot, da hun havde gået i dødens en del af vejen. Tiden blev 16,5/2100a.

Målfoto ses her:

Løbet ses her: https://www.rikstoto.no/RikstotoDirekte/RDsisteuke/ (Bjerke 9/10 - 1.løb)


Første start for Stall Hammersborg efter skiftet var den 8/10 med hesten Zing (n) (Revenue (s), som er søster til vores afdøde Lindermile G.T. (n). Denne Zing viste også noget af det bedste hidtil med en 3.plads i 17,3/2100a på Bjerke Travbane.
Imens der laves hjemmeside ses løbene i dag fra Charlottenlund, hvor hovedløbene er Dansk Travkriterium samt Hoppe-kriterium.


Sidst-nævnte gav en rigtig flot sejr til Whisper Line (Great Challenger), som viste at den er bedst lige nu. Vandt let efter en rejse i dødens hele vejen, så det er bar at tage hatten af for sådan et flot arbejde som træneren har gjort med denne fine hoppe. Andenpladsen gik til Vang (Lindy Lane) og tredje blev endnu en Great Challenger (us) -hoppe Viola K. Nr. 5 blev Viola Toft som også er efter Great Challenger (us). :)


Kan jo ikke være andet end glade for netop Great Challenger (us)  og Lindy Lane (us) med de heste vi har/har haft. Og vi venter jo også føl efter netop Great Challenger (us) næste år efter vores spændende hoppe Princess Håleryd (s).


Wega Vang blev en fin nr. 2 i Dansk Travkriterium efter optimal styring af Jörgen Sjunnesson. Denne Wega Vang har samme moderlinie som vores Priceless Woman (us).


Den senere tid har givet resultater som vi synes er spændende - enten fordi de er efter hingste som vores hopper/afkom, eller moderlinien er den samme som vores hopper:


Charrua Forlan (s) blev første afkom efter Up Front Larry (us), som rundede 1 million svenske kr. efter en rigtig flot præstation den 8/10 på Solvalla hvor han vandt let i 12,4/2140a i et 4-års løb. I det slagne felt var bla. Corky (us) og Aperfectyankee (us). Denne stærke Charrua Forlan (s) er virkelig vokset i klasserne og har 10 sejre i 24 starter og den flotte rekord 10,7a.Storløbet Gran Premio Turilli på Capannelle-banen i Rom den 5. oktober gav sejr til hoppen Prussia (i) foran Commander Crowe (s) i flotte 10,9/1640a.Prussia (i) har samme stammoder som Tangee Boko (s) og Chester Downs i Miss Bertha Dillon (US).

Løbet ses her: http://www.youtube.com/watch?v=mtsOkbpLGcc

                                                                     

                                                                  15.09.14.

King Diavolo startede den 28/8 på Ålborg Væddeløbsbane, blev nr. 3 i 17,5/2120s, og skulle nok havde vundet for at have været godkendt 100 %. Var til tjek dagen efter og havde en meget øm forkode, så dette viser os endnu engang at han virkelig kæmper til mål trods ømhederne. Er nu behandlet og kontrolleret med besked fra dyrlægen: meld og spil 100 kr vinder.

Vi håber det holder og King Diavolo starter nu på søndag i Ålborg i amatørløb, hvor han skal stå med top-chance hvis benene er ok. Dette bliver nok også en test for at se om vi når et par starter i Sverige henad de næste måneder, som kun bliver til hvis hans ben er helt ok. Så må vi se om den nye medejer (Morten Størup) har mulighed for at tage med og køre.

Opdateret: King Diavolo var helt under standard pga. en meget hård bane - som hans ben ikke tåler, så han fulgte bare med feltet bagerst i feltet uden nogen cnancer for præmie.


Så er der blevet tid til opsummering af den senere tids begivenheder incl. en veloverstået Derbyweekend i København i forbindelse med vores årlige 2½ dagen ferie hjemmefra, og relationer til vores heste ifm. diverse storløb rundt omkring.


Tut AP var en flot vinder i Derby-weekenden i Derby Hoppeløb-consolation med kusk Rene Kjær. Kom flyvende til slut og nåede forbi til flot sejr. Tut AP´s moder Nasa Håleryd (s) er søster til vores Princess Håleryd (s).


I selve Hoppe-derbyet var den bedste topafstammede Tast of Bourbon (kvalitet fornægter sig ej), men Great Challenger-hoppe Toffifee D var nærmest på en flot 2-plads langt før de øvrige, hvor Tricky Østervang og Tua Vang var hhv. 3 og 4. De to sidste-nævnte har Lindy Lane (us) som fader, hvorfra denne moderlinie Assinibois Downs nedstammer (og netop Lindy lane (us) som morfader).


Selve Derby-dagen blev spændende, men her var også den bedst-afstammede først i Derbyet, nemlig fine Tumble Dust. Nærmest blev Great Challenger-afkommet Tano Bork, som var fin igen. Tredie blev Tango Vang, som er speciel interesant - fader er Lindy Lane (us), men ydermere er moderlinien tæt beslægtet med vores Priceless Woman (us). Denne Tango Vang har gjort det rigtig flot med 6 sejre i 11 starter og aldrig været dårligere placeret end nr. 3. Det bliver en kommende tophest.


Vi holdt ud til søndagens sidste løb, hvor vores opdræt Pocono Downs skulle starte. Fandt ham ifm. opvarmningen, hvor han som altid optrådte nem og rolig. Da løbet skulle gå, kom han desværre alt for sent afsted til startvognen, og fik en dårlig position, men kom frem og fik et indvenigt løb. I opløbet fik kusken ham ud trods lidt plads og han afsluttede rigtig flot til en andenplads - MEN desværre med en diskvalifikation som resultatet. Rigtigt ØV, for med det oplæg han fik, ville han bestemt have været med til at kæmpe om sejren med det rigtige løb. Surt, men han viste endnu engang at han er helt på toppen, nu hvor træningen kun foregår hjemmefra ejeren, og ikke bliver slidt op på banen.


I dag var Pricetag G.T. (n) (efter vores hoppe Priceless Woman (us)) til start for sin nye træner Frode Hamre - og resultatet var en flot sejr i 17,3/2140 snorestart. dejligt at det nu lykkedes at komme først over stregen for denne fine hest :)

Nedenfor ses målfoto:                                             04.09.14:

 

Der er sket en del siden sidst, hvor samtidig ferien lakker mod enden, så der er rigtig dejligt at det hele er gode nyheder.


I dag er der blevet solgt en hest ud af stalden - nemlig 2-årige Assiniboia Downs, som skal afleveres hos Carsten Kragelund på onsdag. Hun får nu chancen for at komme igang, og det glæder os, da vi ikke selv kan køre hjemme med unghestene, som de har behov for. Med hendes eksteriør og væremåde, tyder alt på at hun forhåbentlig nok skal falde i hak med oplæring og træning. Med Micro Mesh (s) som fader er vi spændte på hvordan det bliver, da Assiniboia Downs jo er fra hans første årgang. Vi krydser fingre, da netop Carsten og Jytte Kragelund har haft fin succes med vores opdræt Pocono Downs (som virkelig er blomsteret op i år efter de har fået anlagt super træningsbane derhjemme), samt dennes lillesøster River Downs, (som blev solgt til Norge sidste sommer efter 4 sejre i 15 starter - men desværre aflivet efter mange voldsomme nyreslag, som startede efter ankomsten til Norge).


   

                                        25.08.14.

King Diavolo er til start på AAV i aften i sidste (11.) løb, så det bliver spændende om han fortsætter de fine takter fra sidst. Virker heldigvis frisk og glad, så det er et godt tegn.


Er omtalt/tippet flere steder, så det bliver spændende, og hvis han er ok, har han stor chance, men som altid er det selve dagen som er afgørende om hans ben klarer starterne/galoptræningen og står hjem.


Lånt fra Danske Spil (Carsten Rabjerg):

6 King Diavolo er trods sine 12 år igen ved at være i form efter tre løb efter pause. Sidst sluttede den godt af fra dobbelt tillæg og den har chance her.


Baneprogrammet skriver dette:

6 King Diavolo er nærmest som en kat der har 9 liv.

Har været væk i lange perioder med skader men vendt

fint tilbage til løbene og har kun 29 starter i en alder af

12 år. Afsluttede rigtig godt senest og skal regnes med

chance her.

Så vi håber at vi snart få lidt succes igen og får oplevelser som dette:
                                                                      21.08.14

Så er der allerede spændende nyheder vedr. vores ny-bestilte hoppe Zavira Kievitshof (DE), da der blev kørt derby-kvalifikation i Finland i onsdags. En af vinderne var Zo Zo Hoss (FI) (Yankee Glide (us)), som i kraft af sin moder Decadent Pagan (US) er nevø til netop vores  Zavira Kievitshof (DE), da disse to hopper er søskende, selvom de er født i hhv.USA og Tyskland. Zo Zo Hoss ses nedenunder:
                                                              16.08.14                                                  

Nu hvor der endnu engang er spændende nyheder, er der såmænd også problemer med denne hjemmeside, og alle billederne på nyhedssiden er væk - så hav tålmodighed, da det nok skal blive rettet igen.


Der er nu sket det, at vi endnu engang har bestilt en ny følhoppe - vi kan bare ikke lade være når der er mulighed for sådan nogle fine individer !.

Denne gang er det også fra det fine Mellby Gård i Sverige (hvor vi jo hentede Princess Håleryd (s) sidste år). Det er farligt at at have fået en mulighed derfra, da de jo har så mange fine hopper, men vores held at de bytter dem ud med nye indimellem, så vi kan få så fint blod til stalden.


Den bestilte hoppe hedder Zavira Kievitshof (DE), og er efter Triple Crown-vinderen (og alt for tidlig afdød) Windsong's Legacy (us) og en moderlinie af de allerbedste - nemlig en af verdens bedste heste igennem tiden Delmonica Hanover (us) som oldemoder.
 

 


Zavira Kievitshof (DE), (født 2006) har indledt flot med første afkom:

MELLBY AMETIST, hoppe født 2009,Totalt:23 6-2-3 *14,6m 13,4ak 232 400 kr (fader:Dream Vacation(us).Har selv et fint hingsteføl i år efter Going Kronos (us), så hun skal først hentes ved afvænning.Han ses nedenunder:


Vores egen King Diavolo startede igår på AAV, hvor han viste denne gang at han er ved at være på rette vej. Blev en tæt nr.5 i16,4/2140s, og han tog mange meter ind til slut, så det lover godt. Vi har jo været lidt usikker på om han var slidt op, da han ikke var helt ok ved sidste start. Men nu ser det godt ud, så han starter sikkert 15/8 igen på AAV, hvis han tager løbet godt.

Han har faktisk været meldt 2 gange i amatørløb, som kunne give adgang til løb i Derby-weekenden, men kom ikke med, så det var ærgeligt når han nu var så fin i går, for så kunne han nok godt være gået videre. Men det vigtigste er nu at han er fin og helt klar igen. :)

Her et billede fra første start i år:

King Diavolo og Morten Størup:

Men derfor kommer vi nu til at heppe i det løb i København alligevel, da vores opdræt Pocono Downs fortsætter de fine takter og blev en fin nr. 2 i sit løb, der gav kvalifikation ved at være mellem de 3.

Den weekend skal vi være hos Mia, som vi lånte Etoile af (og lavede Pocono Downs og River Downs), og skal over at se deres lillesøster, som er efter Neo Holmsminde.

Her er Etoile med sin fine datter "Cake My Day":
 

                                                     25.07.14.

Vores afkom Poco (Pocono Downs) har fulgt op på sin fine start på 2014, og fik en rigtig flot sejr den 23/6 på en nyomlagt Skive Travbane for kusken Kjell Nielsen i 17,5/2080s. Har nu resultaterne 10 starter: 1-3-2 i år og starter igen 30/7 på Billund Travbane.


 


Vores egen King Diavolo er endelig også i gang og har startet 2 gange i amatør-løb på de sociale løbsdage på AAV med sin tidligere næsten faste kusk Morten Størup for at finpudse formen. Første gang den 28/6 var han nr. 4 i 17,9/2140s, og var fin trods at han slet ikke har gået nogle hurtigarbejder inden da. Han har jo stadig desværre problemer med at tåle alt for meget træning, så vi tager det stille og roligt for at få ham i gang.


 


Startede igen lørdag den 19/7 i samme slags løb, og var denne gang nr. 4 i 18,1/2140s. Var desværre ikke helt sig selv og efter løbet ville han ikke hverken drikke og spise, og var først sig selv mandag morgen igen - har haft et formodet akut mavesår som sammen med evt. dehydrering gjorde at han var helt ved siden af sig selv.


Er heldigvis helt ok igen og går i aften afsted til galoptræning inden vi tager beslutning om næste start


Nedenunder King Diavolo i afcantringen inden starten 28/6-14:


 


 


 


 


I aften er det så tid til at Helle's nye bil skal have debut med hestetraileren, da den gamle toyota måtte lade livet til skrot for snart 4 uger siden. Nedenunden Helle da bilen blev hentet:


 


 


 


Lindermile G.T.(n) blev konstateret drægtig med Enjoy Lavec (s) den 28/6, og dette var også i første forsøg trods der var lidt langvarig transport af sæden fra Sverige - dette tyder ihvertfald på af sæden var supergod !. Dette fortsætter den gode statistik for vores hopper på Hovhedegård - på 5 bedækkede hopper på de sidste 2 år er de 4 i fol i første forsøg - det er bare super.


 


Dette føl bliver således en helbror/søster til V75-vinder Jet Racer G.T.(n) i Norge (7 sejre i 23 starter pr.25//-14).


 


Vi glæder os, da vi i mange år har haft ønske om at bruge netop Enjoy Lavec (s).


 


De tre små hingstebasser bliver større og større - og har virkelig fornøjelse af hinanden - se blot her (billedet er fra 6/7):


Til venstre er Chester Downs (Weingartner (us)-Lindermile G.T. (n))


Til højre Colonial Downs (Great Challenger (us)-Priceless Woman (us)) og bagved er


Canterbury Downs (Blue Mac Lad (us)-Tangee Boko (s)).


 


13.06.14.


Så er kammeraterne samlet igen - de tre føl Chester, Calle (Canterbury) og Colle (Colonial) kan nu hygge sig med hinandens selskab, da Linermile G.T.(n) er returneret fra Hovhedegård idag. Hun er nu blevet insemineret med Enjoy Lavec(s), hvor vi så håber det er lykkedes - men der kan være lidt betænkligheder pga. langvarig transport af sæden fra Sverige - men vi krydser fingre.


08.06.14.


Dejlig dyrlæge-besøg idag til trods for at det er søndag :


Første hoppe er nu scannet i fol i første forsøg - Princess Håleryd (s) er i lykkelige omstændigheder med hjælp fra Hovhedegård, hvor det bare fungerer !


Great Challenger (us) er den heldige fader.


Så terminen hedder 24/4-15 hvis alt holder som det gerne skulle.


Vi fik hende jo sendt afsted for sent i forbindelse med sidste brunst, da hun ikke har vist det så godt som tidligere på året, så det var dejligt at det lykkedes første gang. Vi glæder os allerede.


 


Samtidig blev Lindermile G.T. (n) tjekket, og hun går afsted til Hovhedegård i morgen tidlig, og skal så insemineres med Enjoy Lavec(s) i løbet af sikkert få dage. Så må vi undvære lille Chester Downs så længe.


 


06.06.14


Idag har lille Assiniboia Downs fødselsdag - 2 år - er så heldig at gå på græs uden bekymringer :)


 


Ellers er der ved at blive overflyttet data fra gammel hjemmeside, som pludselig opstod igen efter at have været fjernet, så det kommer til at tage lidt tid før vi får alt helt klart på denne hjemmeside-især mht. overflyttelse af billeder.


26.05.14


Så blev det endelig Priceless Woman (us)'s tur til at fole - hun har også gået og kigget længselsfuldt på de to små - måtte dog gå et par dage med voldsom stort yver med begyndende mælkeløb inden det blev tid.


Der skulle lidt hjælp til med af rette op og trække føllet ud, men det kunne være gået galt hvis vi ikke havde været der. resultatet denne gang blev også en dejlig hingst, så det bliver rigtig dejligt at de tre små kommer til af få gavn af hinanden. Glæden er ihvertfald stor over sådanne 3 fine eksemplarer.


 


18.05.14


Så kom der endelig føl her på gården efter næsten 3 ugers ventetid. Selvom det var Lindermile G.T.(n), som havde termin sidst (18/5) blev det alligevel hende som kom med det første føl.


 


Torsdag aften den 15/5 var det klart at tiden var ved at nærme sig for både Lindermile G.T.(n) og Tangee Boko (s), så nattesøvnen blev godt forstyrret, men med resultatet i hånden var det bestemt det hele værd.


 


Lindermile G.T.(n) snød lidt og havde folet et rigtig lækkert hingsteføl efter Weingartner (us) ca. kl.02, men heldigvis uden nogen former for problemer.


 


Natten gik med mange tilsyn, men først kl.07 var Tangee Boko (s) klar og måtte have lidt hjælp, da føllet sikkert var blevet lidt større end det skulle have været pga. de mange ugers overtid. Her var det også et hingsteføl (denne efter Blue Mac Lad(us), så disse blev lige som vi havde ønsket (må også til at have lidt flere hingsteføl, da der altid har været overtal af hopper.)


 


Nu afventer vi så sidste føl, som havde termin i torsdags, og som sikkert også snart vil komme.


 


Da vi ved hvad vi går efter mht. navnene, er de fine drenge allerede blevet døbt:


Chester Downs (Weingartner(us)-Lindermile G.T.(n)) (nedenunder til venstre)


Canterbury Downs (Blue Mac Lad (us)-Tangee Boko(s)) (nedenunder til højre)


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


07.05.14


Stadig ingen føl her i Glimsholt, men kan nu se at det nærmer sig med alle tre - så føl-boom bliver nok lige oveni hinanden - dejlig tid.


 


Lindermile G.T. (n)'s afkom Jet Racer G.T. (n)(Enjoy Lavec(s)) starter på Leangen Travbane 12/5 med spor 9 i 5.løb med træner Bjørn Garberg - mens lillebroderen Oneway G.T. (n) (Conway Hall(us)) startede i går på Forus Travbane, hvor han blav nr. 3 lidt efter de to førende. Tiden blev 15,5/1600a.


Målfoto med Oneway G.T. (n) lidt på afstand:


Vores opdræt Pocono Downs (kaldet Poco) var til start i mandags på Ålborg Væddeløbsbane, hvor resultatet var en flot 2.plads i 16,5/2100a. Havde spor 9, og var som vanlig langsom fra start, så det var et inderbaneløb det meste af vejen indtil ca. 500 meter fra mål hvor kusken sendte ham afsted i et mægtigt ryk, og nåede at få et godt forspring ind på opløbet, men blev fanget de sidste meter af Skylar Hydrup (Great Challenger (us)), som var kommet op i høj fart ind på det lige. Lidt ærgeligt, men så længe at vinderen også er efter Great Challenger (us), så der det jo helt ok ;)


 


Løbet kan ses her: http://www.dantoto.dk/layout/video.aspx?date=2014-05-05&track=aal&race=6


 


04.05.14:


 


Næste weekend står det på Copenhagen Cup, men vi kan desværre ikke komme hjemmefra pga. følhopperne (Tangee Boko (s) er nemlig gået en uge over tiden nu, mens Lindermile G.T. (n) har termin om 2 uger, men kan risikere at komme før tiden).


 


Feltet er ellers rigtig interessant med deltagere som Orali (fader Great Challenger(us)), Uncle Peter (us) (morfar Enjoy Lavec (s)), Solvato (us) (fra samme moderlinie som Princess Håleryd (s)) og Magic Tonight (fra samme moderlinie som Tangee Boko (s) og Lindermile G.T (n)).


Solvato (us):


 


Sauveur (Echo) fortsætter sin sejrsgang for træner Åke Lindblom på Ørebro i går - samme og tæt på moderlinien som vores Lindermile G.T.(n).


 


Citat lånt fra Travservice.dk:


 


Äke Lindblom er skrap til at lave sejrsheste og han har en vaskeægte sådan i Sauveur (Echo), som endnu er ubesejret efter sin femte start. Sauveur fløj til spids ned ad sidste langside og vandt let. Sauveur er fire år og har sejret med appel i alle sine starter i tiderne: 1.15,3, 1.15,3, 1.14,4, 1.13,3 og 1,14,7. Moderlinien går tilbage til Flicka Frost (Timothy T og Christopher T) og er herhjemme kendt for hingstene Carmody Lobell og Flicking Star. En moderlinie med vinderheste af rang.


 


Se link på travservice.dk:


http://www.travservice.dk/v75-spids-og-franske-foraeldre-praegede-loebene/


 


21.04.14:


Fine nye storløbssejre (til afkom fra samme moderlinien som vores følhopper Lindermile G.T.(n) og Tangee Boko (s) er fra) hen over påsken -nemlig vinderen af ”Prix Etain Royal” som er hoppen Prussia (i) (Ken Warkentin (us)) i Finland, samt Pascia' Lest (i) (Varenne (I)), som tog sig af løbet ”Prix de l'Atlantique på Enghien-banen ved Paris. Sidstnævnte er nu inviteret til Elitloppet !


 


Desuden vandt Oasis Bi (i) (fra samme moderlinie som vores Princess Hålery (s)) Klosterskogen Grand Prix i Norge foran Mosaique Face og Orali (Great Challenger (us)).


 


Se : http://www.aftonbladet.se/sportbladet/trav365/article18756152.ab


 


 


Ved godt at det er laangt ude i stamtavlen - men synes nu det er fint at se at blodet slår godt igennem.


 


Artikel fra travoggalop kan ses her: http://www.travoggalop.dk/index.php/travnyheder/56879-2014-04-20-07-02-37


 


I Norge viste Great Challnger (us)-afkommet Aqua Challenger (n) sig bedst i THAI TANICS ÆRESLØP med hele 150.000 Nkr i førstepræmie - tiden blev flotte 15,6/2920s.


 


 


 


 


 


 


Og desuden er der hingsten Rolex Bigi (i) (Donato Hanover (us)),der sejrede for 8. gang i 9 starter på Halmstad idag - denne gang i flotte 13,2/2140a. Bemærk morfar er Enjoy Lavec (s).


Moderlinien er som tidligere nævnt den samme som vores følhoppe Princess Håleryd (s).


 


Nu er der på papiret ikke så længe til at vores Enjoy Lavec (s)-hoppe Tangee Boko (s), skal nedkomme med føl efter Blue Mac Lad (us), men det kommer vist til at lade lidt vente på sig - der er nemlig ikke ret meget tegn endnu, selv om det øges lidt dag for dag. Bliver rigtig spændende med nyt føl efter hende, da vi jo selv har Tini Wini Downs som er ved at være klar til prøveløb inden for forhåbentlig et par måneder, samt lillebroderen Anthony Downs der træner fantastisk for træneren i Århus inden snarlig rejse til Norge til sine nye ejere, hvoraf den ene er en fin træner der før har haft stor succes med afkom efter Great Challnger (us). Håber "lille" Anthony Downs" kan klare presset og blive en fin hest.


 


Desværre er det ovre med karrieren, inden det blev alvor med at af vores andre opdræt - nemlig fine Tioga Downs, som har fået en skade i et forknæ, som gør at hun i stedet bliver bedækket.


Men det bliver selvfølgelig også spændende af følge hende med denne nye karriere og vi håber så at hun kan tage revanche der for sine ejere.


 


18.04.14:


 


Flot præstationer på Färjestad idag.


 


Her var det Magic Tonight (us) (Andover Hall (us)), som bare var bedst i Prins Carl Philips Jubileumspokal i fantastiske 09,5/1640a - ensbetydende med ny svensk rekord.


se link http://www.travnet.se/blog/2014/04/18/magisk-magic-tonight-vann-pa-1-095/


 


Denne fine hingst nedstammer fra samme moderlinie (stammoder Miss Bertha Dillon


(us))som vores 2 følhopper Tangee Boko (s) og Lindermile G.T. (n).


Foto: Leif Norberg, ALN : Magic Tonight (us)


 


 


På Eskilstuna var det Charrua Forlan (s) (efter Up front Larry (us) som vores afkom Tini Wini Downs), som viste at den virkelig er ved at vokse ind i 4-års eliten i Sverige. Sejrede ganske let foran navne som Dewey Luvs Britt (us), Rolling Stones (s) og Peter Haughton-vinderen 2012 Aperfectyankee (us). Se link her:http://www.travnet.se/blog/2014/04/18/imponerade-av-charrua-forlan/


Foto: Martin Langels, ALN : Charrua Forlan (s)


 


12.04.14.


 


Desværre er det ikke altid "dejligt" at være opdrætter, da der jo også kommer nedture.


 


Efter at vores opdræt Tampa Bay Downs døde mellem jul og nytår pga. brandfeber med efterfølgende kolik pga.blødninger i bug, er der nu en af vores andre afkom, som har forladt jorden.


 


Det er fine River Downs, som havde taget alt for meget skade af mange alvorlige nyreslag, som gjorde at hun aldrig kom til at videreføre de gode resultater for de hårdt satsende ejere i Norge, som jo købte hende sidste sommer efter flere fine præstationer her i Danmark. Da hun rejste til Norge pådrog hun et alvorligt nyreslag, så hun for det første har været meget længe om at komme ordentlig til hægterne, og her til slut er det kun gået tilbage. Beslutningen blev helt rigtigt foretaget efter starten i tirsdags, hvor der var tydeligt for træner/ejer at det bare ikke gik længere.


 


RIP søde River Downs.


 


 


06.04.14.


 


Så var det igår at verdensstjernen/avlshingsten Enjoy Lavec (s) var på besøg i DK hos Stutteri Shadow - så dejligt at de tog turen igen i år, da vi ikke havde mulighed for at komme sidste år. Ejerne Annette og Lars Palm lod os komme på rigtig tæt hold af denne fine og rolige herre.


Super service !.


 


Vi var rigtig glade for at få muligheden for at opleve ham "live", da vi har været vilde med Enjoy Lavec (s) i mange år, og efter af have erhvervet følhoppen Tangee Boko (s)(og samme moderlinie) efter ham 2009, så er vi så heldige, at vi har fået skaffet os en livstids-bedækning i denne fine hingst med opstart i år, hvor det er Lindermile G.T. (n), som skal bedækkes ved ham.


 


Efter at have oplevet ham på tæt hold, så er det ærgeligt at vi ikke har flere hopper der skal bedækkes, for så var valget klart.


Dejlige folk og dejlig hingst - ingen tvivl om det.


 


 


 


 


 


 


 


Superhingsten Enjoy Lavec (s) på tætteste hold - stor oplevelse !!!!


04.04.14.


 


Så er det endelig ved at lysne for King Diavolo - vi har grønt lys til snarlig opstart af træning - det bliver dejligt - og så bliver det også godt at vi snart kan komme til stranden - her er træningen jo også hyggelig rideture samtidig.


 


Nedenunder King Diavolo ved en start i 2011 (og sejr denne dag) på Charlottenlund Travbane - håber vi kommer til at rejse lidt med ham igen (dog er Charlottenlund udelukket da hans forben ikke kan klare at gå på denne bane - er blevet dårlig efter hver eneste start derovre).


 


 


 


Derimod er der desværre ikke stor chance for at vores smukke røde Mule (The Downs) har mange chancer for et væddeløbsliv, da det nu tyder på at han lider af samme lidelse som storesøster Rhodesia Downs - en salgs immunsygdom som gør alle leddene dårlige - hvordan kan vi være så uheldige! . Rigtig øv, da han (trods lidt træning) altid har været et glansbillede når han render rundt - og trave kan han jo også - selvom vi aldrig er nået så langt med ham mht.farten. Nå, vi forsøger lidt endnu, og også med Rhodesia Downs, da hun ER et kæmpetalent trods alle problemerne.


Nedenunder dejlige The Downs som føl (2010):


 


 


 


 


og nedenunder som 2-års inden problemerne blev for store :


Fine The Downs (Was It A Dream (us) - Getaway).


 


 


 


 


 


Heldigvis er Tini Wini Downs ved at være klar til hårdere træning - går fine intervaller hjemme inden det snart bliver mere alvor på banen i Ålborg.


Nedenunder netop Tini Wini Downs ved træning i solnedgang:


 


 


Nedtælling til første føl er nu godt tre uger, men endnu er der ikke tegn på begyndende yver-dannelse på fine Tangee Boko (s), det kan være at det kølige vejr gør at det måske bliver lidt over tid. Har fået fine tilbagemeldinger på netop Tangee Boko (s)'s afkom - 2-årige Anthony Downs (Great Challenger (us)), som virkelig er et stort talent - var på bane for ca. 3 uger siden hvor han trænede 1.30, og med 1.24-1.25 fart hen over opløbet. Rigtig flot af denne store unge dreng. Er lige blevet kastreret, dan han var meget voldsom mod sin vallak-kammerat i Århus.


 


Det bliver rigtig spændende - håber vi når at sige farvel til ham inden han rejser til Norge (er videresolgt, men er fortsat i træning her i DK ved sin tidligere ejer).


 


Så er der lidt nyheder mht. starter af vores afokm samt heste der er er relatererede til vores følhopper/brugte hingste mv:


 


Absolut Newport* (NL) er er rigtig fin hoppe, som i onsdags sejrede for 5. gang i træk (ialt 16 sejre i 49.starter). Har nu tjent ialt 990 656 svenske kr.


Samme moderlinie som vores Princess Håleryd (s).


Billedet nedenunder er ved en sejr tidligere i år (V75-mesteren):


 


Vores opdræt Pocono Downs (Great Challenger (us)) har startet op på sæsonen, og gjort det rigtig godt med to fine 3.pladser, hvor af sidste løb var i ret hårdt selskab, og det gav da også en fin rekord-sænkning til 16,4s. Det virker til at han må få en meget spændende sæson, da han så godt ud i travet i forhold til sidste sæson. Vi krydser fingre.


 


 


Det tyder også på at storesøster River Downs nu endelig er ved at komme "ovenpå" i Norge.


Er lige blevet monte-godkendt i onsdags, og starter på tirsdag på Drammen i sulkyløb.


Havde jo debut i Norge 19/2-14, men var alt for hidsig med lukket hovedlag, men gik faktisk rigtig stærkt de første 1600m inden der var tomt, og hun blev træt.


 


Hertil skal også lige nævnes at Tooltime (lillesøster til Pocono Downs/River Downs) efter salg til Norge nu har 3 sejre i 5 starter. Rigtig flot. Er opdrættet af Mia Mørch, men er faktisk lavet her, da vi havde købt bedækningen til Carmody Lobell (us), og Mia således overtog rettighedene efter bedækningen.


 


Scioto Downs startede den 27/3 på Bjerke Travbane, hvor han egentlig gik godt efter pause.


Var hurtigt med fremme og fik 2.par udvendigt, men fik en ærgelig galop med ca. 500 meter igen. Rekordforbedrede dog alligevel med 17,7/2100a på en 6.plads.


 


 


28.03.14


 


Foråret virker nu endelig ved at være på rette vej - det er bare herligt at se hestene smide vinterpelsen og se følhopperne blive tykkere og tykkere - NU er der kun lige godt 4 uger til at første føl ser dagens lys, en lillesøster/bror til vores fine Tini Wini Downs og solgte Anthony Downs med Blue Mac Lad som fader.


 


Mens solen skinner over Glimsholt, glæder vi os til åbent hus i morgen på Hovhedegård, hvor netop Blue Mac Lad (us) og Great Challenger (us) (som vi har livstidsbedækning i ) jo er opstaldet, så det bliver godt at se dem igen.


 


Næste lørdag gælder det Stutteri Shadow hvor selveste Enjoy Lavec (s) kommer på besøg - vær sikker på at der skal tages MANGE billeder er denne fine herre. Vi har investeret i en livstids-bedækning i denne til brug fra i år, og da det glippede med besøget sidste år, da han var på Stutteri Shadow, glæder vi og rigtig meget til at se ham "live".


 


 


 


Ovenover Enjoy Lavec (S) 2013


 


Netop disse tider er der stor succes for Enjoy Lavec (S), og vi er bestemt glade for at have mulighed for at få føl efter ham (har været et stort ønske i mange år), og da han også har stor succes som morfader, er det ganske interessant fra vores side, da netop vores Tangee Boko (s) er efter ham (og linieavlet på samme moderlinie), så vi ser frem til de afkom vi kan nå at få (forhåbentlig flere afkom), til trods for at han er lidt oppe i årene.


 


 


Som morfader er Enjoy Lavec (us) højaktuel med den bedste 2-års sidste år (og Hambletonian-favorit) i USA , nemlig Father Patrick, samt dennes helbror Pastor Stephen, som er en attraktiv avlshingst i Sverige. Men der er også mange andre, hvor morfader Enjoy Lavec (s) er attraktiv:


 


Se blot denne fine hest:


https://www.travsport.se/hast/visa/725214/resultat;jsessionid=0Rr6T1DG7S8TRdXyCLmcTTgC2nZzRjkhHRyh1VFpMw1Yx07CJ8N7!183471242


 


Rolex Bigi (i) har Enjoy Lavec (s) som morfader, og se moderlinien ;) - samme som vores fine Princess Håleryd (s). Spændende hest.


 


25.03.14


 


Så er det lykkedes af få startet op på ny hjemmeside, den gamle er blevet slettet et sted i cyperspace uden forudgående advarsel fra indehaveren af ridesiden (meger dårlig stil !), så intet af det på den gamle hjemmeside ekststerer, så der bliver en periode hvor det vil tage tid at få alt opdateret -så hav tålmodighed.


 


Alle de gamle nyheder er også væk, så det bliver svært at erstatte, men vi må håbe at der bliver tid at få noget af det genoprettet.


 


Heldigvis er der lyspunkter vedr. hestene, så det er rigtig dejligt.


 


Tini Wini Downs har nu trænet i godt fire uger herhjemme på lånt mark efter kortere ferie, så hun når at få fin kondition, når denne mark ikke kan bruges længere. På det tidspunkt vil hun være klar til mere hårdt arbejde på AAV, så det ser rigtig godt ud pt.


 


King Diavolo er nu færdigbehandlet med irap (denne gang i hovledddene), og skal have lidt mere ferie endnu inde påbegyndelse af træning.


 


Følhopperne er nu fralukket i deres egen fold, da der kun er godt 4 ½ uge til første føl - rigtig dejligt at det tyder på at vi går en fin tid imødt mht. vejret - der er intet bedre end at se føllende rende rundt mens solen skinner (og der er helt tørt).


 


Røde Mule (The Downs) er startet med ridetræning, og skal forsøges at blive sat i gang, men det er desværre stadig meget usikker om det lykkes, da der ikke er nogen dyrlæger/blodprøver mm som kan give grund til hans sløvhed, men ellers er han sikret et godt hjem som hyggehest, hvis det ikke lykkedes.


 


 


NEDENSTÅENDE ER HENTET FRA OPSTÅET GAMMEL HJEMMESIDE -


BILLEDERNE KOMMMER SENERE:


 


 


02.03.14:


 


King Diavolo har nu fået sidste irap-behandling, og forventes at have et par fri-uger inden let træning påbegyndes.


 


Virker umiddelbart allerede i bedring efter første behandling, så det bliver spændende.


 


Tini Wini Downs opstartes med træning igen herhjemme (skridt-bånd samt langsomme arbejder for vogn), men forventes at blive sat i træning


 


ca. først i april, så hun forhåbentlig kan blive klar til prøveløb og en begyndende karriere.


 


Nyheder vedr. følhoppernes familier:


 


Så var det tid for start for Raja Mirchi (S) i går - dette lækre individ er fra samme stamme som vores Priceless Woman (us) -


 


og for en gangs skyld blev det et let løb i andet udvendigt indtil anden sidste sving hvor han måtte ud i 3. spor de sidste sving,


 


men gik let forbi til flot sejr ind på det lige.


 


Foto: atgplay.se


 


Den 26/2 startede Geisha (Pine Chip-Supra Håleryd (søster til vores Princess Håleryd)) og sejrede let i 19,1a i en tung bane med spor 10.


 


Denne hoppe har nu 2 sejre i 7 starter - ejes og er opdrættet af Goop-familien.


 


Geisha


 


Geisha ved tidligere sejr. Foto:travnet.se


 


I lørdags 22/2 var der sejr til Chapeau (DE) i sølv-divisionen - samme moderlinie som vores 2 følhopper Lindermile G.T. (n) og Tangee Boko (s).


 


Chapeau vann ett tyskt Derbykval på söndagen.


 


Foto af Chapeau (DE) ved en tidligere start. Foto:travnet.se


 


Det er denne hest som blev diskvalificeret på 1.pladsen i det Tyske derby 2012 - men det kan være at den får tilkendt sejren alligevel.


 


se: http://www.sverigetravet.se/travnyheter/domstolens-beslut-chapeau-ar-tysk-derbyvinnare


 


Resultaterne for denne hest er nu (uden derby-sejren) :


 


Livs 25 10-4-2 1 383 878 svenske kr *14,5m *10,9ak 13,0am *15,8al


18.02.14:


 


Så var det i dag tid til start for Jet Racer G.T.(Enjoy Lavec), som er vores hoppe Lindermile G.T' (n)s første afkom.


 


Efter 13 måneders løbspause pga. hovbensbrud og et roligt prøveløb, var det alvor i dag.


 


Var udstyret (endnu engang) med dårligt spor 11 over 1640m auto.


 


Tog det roligt fra start med sin træner/kusk Bjørn Garberg og fik tidligt 4-5 par indvendigt indtil starten af opløbet,


 


hvor der blev plads til angreb i 4. spor og i sådan et tempo at han klarede sig forbi til flot sejr.


 


Målfoto for løp 1 på bane LE den 18.02.2014


 


Dette lover godt for fremtiden, da denne Jet Racer G.T. nu har 7 sejre i 17 starter.


 


Det er vist hermed afgjort at hans moder går til Enjoy Lavec (s) i år, så vi kan få lavet en helsøster/bror til næste år.


 


Lindermile G.T(n)'s andet afkom Oneway G.T. var til start den 11/2 på Forus Travbane efter 2½ måneds løbspause,


 


og blev en fin nr. 3. Starter igen 22/2 på Sørlandets Travbane.Opdateret -her var han uplaceret.


 


 


16.02.14:


 


Mens regnen og en voldsom vind rusker udenfor er det vist tid til lidt opdateringer igen.


 


King Diavolo har nu fået udtaget blod til behandling med irap med start i næste uge -


 


meget positivt var at dyrlægen syntes at hans ben var ret ok til trods for de mange problemer igennem karrieren -


 


men han har trods alt også haft fri i næsten ½ år - men er også fantastisk frisk i folden, hvilket tyder på at benene er ret ok.


 


Så må vi se om vi kan være heldige med godt udfald af dette, da vi jo har forsøgt 2 gange tidligere med irap -


 


men hvor det kun faldt positivt ud i en af behandlingerne. MEN King Diavolo skal have chancen,


 


da han jo har givet os mange glæder (og nedture desværre) igennem hans karriere.


 


King Diavolo på en af hans allerbedste dage. (2011)


 


 


På tirsdag starter vores hoppe Lindermile G.T.'(n)s ældste afkom Jet Racer G.T. på Leangen Travbane i 1.løb.


 


Er desværre uheldig med startsporet - nemlig nr. 11 over 1640m auto.


 


https://www.rikstoto.no/Nyheter-og-tips/2014/Februar/18/Leangen-Travbane---18022014/Aktuelt/Racer-fart-direkte/


 


Onsdag er det så endelig tid for vores opdræt River Downs, som skal starte første gang efter salg til Norge (og langvarige problemer med nyreslag) -


 


har gennemført et prøveløb og et rutineløb - men forventes at gennemføre et løb uden at opbruge hende, så hun får en god oplevelse


 


i første start efter så længe fravær.


 


Banen er Bjerke Travbane og er 8.løb med spor 5 over 2140m snore.


 


http://www.stallwolden.com/331330425


 


Billedet er River Downs fra sommeren 2013 i Norge.


 


 


Spændende nok starter også Tooltime samme dag (lillesøster til River Downs, som blev lavet her på gården, men er opdrættet af Mia Mørch),


 


så der skal lyde et stort held og lykke herfra Danmark til alle omkring hestene.


 


09.02.14:


 


Så var der allerede igen spændende nyt - nemlig en af vinderene i V75 på Solvalla i går.


 


I løbet V75 Champions sejrede Absolut Newport (nl) med Bjørn Goop.


 


Denne fine hest har nu 13 sejre i 43 starter.


 


Hans mormor Trolley Square(us) er helsøster til Princess Håleryd (s)'s mor Dark Jeopardy (us).


 


08.02.14:


 


Scioto Downs udgik desværre i torsdags af uvisse grunde.


 


Men så er det godt at glæde sig over præstationer som skyldes heste fra vores føl-hoppers familier.


 


I onsdags var der ikke mindre end 3 heste som vandt på Solvalla, som nedstammer fra samme hoppelinier


 


som hhv. afdøde Patina (us) (men så er det jo godt at vi har dennes afkom Assiniboia Downs), Lindermile G.T. (n)/Tangee Boko(s) og Princess Håleryd (s) -


 


om end lidt langt ude -


 


men vidner endnu engang om at det ER nogle stærke hoppelinier som vi bygger fremtiden på.


 


I første løb var det vallakken Nadal Broline (Yankee Glide-Aimee's Promise) som vandt sit livs første start,


 


hvorefter andet løb blev vundet af Sauveur (Echo-Operah Bob),som nu er ubesejret i 2 starter.


 


 


Nedenstående tekst fra travronden.se efter første start:


Sauveur supersnabb debutant


 


SOLVALLA. Årets allra första lopp i Sverige blev en grym uppvisning av en debutant: Åke Lindbloms Sauveur var nära att distansera hela fältet på 1.15,3/2.140!


av: Lars G Dahlgren Kategori: nyheter/Sport Publicerad: 1 januari


 


Sauveur (e. Echo - Operah Bob) kvalade på 1.18,6/2.140 på något tung bana i mitten av december och när han nu debuterade samma dag som han skiftade till att räknas som fyraåring så var Sauveur förkrossande överlägsen sina nolloppsmedtävlare.


 


Roger Pettersson valde att svara ledningen med Ulrik Pedersen-tränade Quantum Gliding (e. Double Eagle) när Åke Lindblom kom upp utvändigt med Sauveur och första kilometern klockades av på för klassen helsvettiga 1.15,4. Egentligen hade Quantum Gliding rätt bra täckning för den offensiva taktiken, hon höll till fjärdeplatsen på 1.18,2, men det var fel häst att försöka svara…Sauveur tog över ledningen i näst sista kurvan och höll sedan tempot oerhört imponerande till mål på 1.15,3/2.140 - en av de snabbaste debuttiderna någonsin i Sverige över medeldistans med voltstart.


 


Tvåan Mams Elite (e. Ganymede) var på 1.17,9 cirka 70 (!) meter efter vinnande Sauveur i mål. Förstapriset var 30.000 kronor.


 


Sauveurs mamma Operah Bob (e. Easy Lover) utgår från ett av de mest betydelsefulla fölston som funnits, nämligen Miss Bertha Dillon, den gren som handlar om superfölstoet Flicka Frost vilken lämnade Hambletonianvinnarna Christoper T. och Timothy T. och även Cora T. som vann Hamblenian Oaks. Timothy T. vann också bland annat Elitloppet. Från den grenen på Miss Bertha Dillons avkommeträd kommer också till exempel Elithingstutnämnde Count´s Pride.


 


 


Afsluttede i 7. løb var Fuzz (Up Front Larry-The Fairy Girl) som var fuldstændig overlegen (sejrede med 9 længder) for sin ejer/træner Tommy Hanné.


 


Fuzz i värmning Fuzz (s)


 


Lindermile G.T.'(n)s afkom Oneway G.T. er nu klar igen efter et par måneders løbspause og starter på Forus 11/2-14.


 


Hvis alt fortsætter planmæssigt skal River Downs starte 19/2-14 på Bjerke Travbane, så det bliver godt at hun er klar igen.


Lindermile G.T.'(n)s afkom Oneway G.T. er nu klar igen efter et par måneders løbspause og starter på Forus 11/2-14.


 


Hvis alt fortsætter planmæssigt skal River Downs starte 19/2-14 på Bjerke Travbane, så det bliver godt at hun er klar igen.


 


Her er lige et link til om den nye træner, hvor der også er en notits om River Downs:


 


http://www.trav24.no/Nyhetsarkiv/Flere-spennende-loepshester-til-Wolden


 


02.02.14:


 


Scioto Downs fik desværre ikke noget ud af sin anden start i Norge i torsdags - blev diskvalificeret for galop -


 


men starter igen allerede på torsdag den 6/2-14 igen - så håber vi på bedre held der.


 


Jet Racer G.T.(efter vores hoppe Lindermile G.T.) er flot godkendt i 20,6 den 27/1-2014 efter et roligt prøveløb og er nu klar til start -


 


vi satser på at Lindermile G.T. (n) går til Enjoy Lavec (s) i år, og således vil få en helbror/-søster næste år til denne Jet Racer G.T.


 


Årets første ferie er nu desværre ovre, men har været på det helt rigtige tidspunkt pga. sneen, så nu hvor dagen har været dejlig solrig,


 


og med tøvejr er foråret lige pludselig ikke så langt væk.


 


Vores hoppe Princess Håleryd (s) er også blevet brunstig, så nu må vi se om vi kan få planerne til at gå op i den nærmeste fremtid,


 


så hingste-valg til hopperne kan blive klar - og også vedrørende hvor mange af hopperne, der skal bedækkes i år.


 


26.01.14:


 


Scioto Downs er nu klar til start igen og går ud på Bjerke Travbane på torsdag den 30/1.Så må vi håbe at han kan følge op på den flotte debut i Norge.


 


Træneren Trond Anderssen er til start i dag med Yarrah Boko (s) i Prix d'Amerique - al mulig held og lykke ønskes herfra.


 


River Downs er flyttet til en anden træner i Norge (sammen med ejers andre heste) - til Anders L. Wolden - som er en dygtig ung træner,


 


så det bliver spændene - og vi håber ikke at River Downs får tilbagefald med muskelproblemerne ifm. miljø-skiftet.


 


Ovenover fine River Downs.


 


Lindermile G.T. (n)'s ældste afkom Jet Racer G.T. er klar igen efter langvarig pause (skade ?) - er til start i prøveløb i morgen


 


på Leangen Travbane med sin nye træner Bjørn Garberg (som bla. har tophesten Glad Hall T i sin varetægt.).


 


Nu er nedtællingen til årets føl nede på 3 måneder - og hopperne bliver nu også tykkere og tykkere.


 


Så er foråret forhåbentlig dukket op på det tidspunkt, for det er da irriterende med al den sne - og tyder på at der er mere på vej -


 


men så er det dejligt med en uges ferie hvor der ikke skal foregå så meget udendørs.


 


Vinteren er også god til at studere hingste- og hoppelinier - og heldigvis er det godt at der er begrænsninger med pladsen -


 


for der er nu mange spændende emner rundt omkring - men med 3 føl på vej er det nok bedst,


 


at der kun skal bedækkes tre af hopperne, og så er sæsonen jo planlagt når vi jo er endt på 3 livstidsbedækninger - HERLIGT.


 


Dog kan det tage tid med beslutningerne om hvordan de skal sammensættes.


 


Men der kan nu altid overvejes frem og tilbage hvis nye spændende ting (hingste/hopper) dukker op.


 


Ovenover : Helt til højre er især Lindermile G.T. (n) ved at have en stor mave. Priceless Woman (us) er ved siden af.


 


Tre venner i sneen, fra venstre : Assiniboia Downs (Micro Mesh (s)), The Downs (Was It A Dream (us)), Tini Wini Downs (Up Front Larry (us)).


 


Store snemængder i folden hos:


 


Fra venstre : King Diavolo, Proud Nose med en gemt Rhodesia Downs bagved og til højre Princess Håleryd (s).


 


19.01.14:


 


Vinteren har nu (desværre) for alvor indtaget Glimsholt og resten af Nordjylland.


 


Udlukning af hestene er en daglig kamp mod snedriverne, men så er det da ikke kun hestene som får pulsen op ;)


 


Heldigvis kan træningen af de tre Rhodesia Downs, The Downs og Tini Wini Downs sagtens fortsætte stille og roligt, når vi jo har skridt-båndet.


 


Endnu engang viser vinteren, at det var den rigtige beslutning, da vi fik det købt for flere år siden.


 


Så mens andre nu må indstille træningen pga. vejret, kan vi starte stille og roligt op, og afvente forårets komme (må nu gerne snart stoppe med sneen) !!


 


King Diavolo har måttet vente med opstarts-behandling pga. bil og vejr, men da han jo har haft længe fri er det ikke noget problem med at vente lidt.


 


I går var der Galla for trav-og galop og herfra skal lyde et stort tillykke til alle de nominerede og vindere.


 


Her i det nordjyske glæder vi os især over vinderen som årets 3-års/årets hest Tano Bork, da denne jo har Great Challenger (us) som fader.


 


12.04.14:


 


River Downs blev godkendt i fredags i prøveløb i 20,9 snore i Norge og har taget løbet fint uden problemer med muskelværdierne.


 


Dog var hun lidt rullende i gangen, så hun bliver lige tjekket op inden endelig startmelding.


 


Ovenover River Downs i Norge


 


Tini Wini Downs blev hentet hjem ifm. løbene på AAV i aftes, og hun er vist glad for at være hjemme igen.


 


Opfører sig som om hun slet ikke har været hjemmefra så længe.


 


De to andre "små" Bette Pigen (Assiniboia Downs) og Mule (The Downs) synes vist at det er sjovt med en ny legekammerat.


 


Fra venstre Assiniboia Downs, The Downs, Tini Wini Downs, Priceless Woman (us) og Lindermile G.T. (n)


 


 


11.01.14:


 


Lidt glædeligt er der da heldigvis at glæde sig over.


 


Tini Wini Downs - Kaldet Vimsi - kommer nu hjem på ferie efter super træning gennem længere tid.


 


Er egentlig klar til prøveløb, men da hun har været i gang længe, fortjener hun at komme hjem og tage det lidt med ro -


 


inden det for bliver alvor. Det bliver dejligt at have hende hjemme igen.


 


Ovenover "Vimsi" under træning i august 2013.


 


Det bliver spændende når der kommer en lillesøster/-bror til verden i slutningen af april med Blue Mac Lad (us) som fader.


 


Og så er der med stor sikkerhed investeret endnu engang - og denne gang i endnu en livstidsbedækning


 


i tidligere omtalte Farifant (it). se de fine fakta om hingsten her:


 


http://duboishingst.dana14.dk/data/images/pdf-filer/farifant%20221113.pdf


 


Nedenunder Farifant (it):


 


http://www.aclstuteri.se/aktuellt_09/farifant_090818.jpghttp://www.aclstuteri.se/aktuellt_09/farifant_090717.jpghttp://www.aclstuteri.se/aktuellt_2010/farifant_100803.jpg


 


Så bliver det interessant med planlægningen om hvilke hopper der skal bedækkes med de tre spændende hingste, som vi nu har livstidsbedækning i :


 


Great Challenger (us)


 


Enjoy Lavec (s)


 


Farifant (it)


 


Så må vi i hvert fald være rustet til de næste mange spændende årgange - HVEM SIGER NOGET OM NEDGANGE - IKKE HER I HVERTFALD.


 


Det elsker vi sporten for højt til, så vi bidrager så godt vi kan med nye årgange.


 


I næste uge går King Diavolo i gang med opstarten til behandling med IRAP, som nu vil være sidste chance for at få ham i orden,


 


så vil det være dejligt hvis det falder heldigt ud, da han virker til at han snart trænger til at komme i gang med at lave noget igen.


 


10.01.14:


 


Øv. Rigtig dårlig nyhed er en realitet.


 


Tampa Bay Downs er DØD - fik brandfeber i tiden mellem jul og nytår og fik efterfølgende kraftige bugsmerter og måtte aflives.


 


Trods intensiv behandling og indlæggelse på hestehospital, kunne hun desværre ikke reddes.


 


Efterfølgende blev hun obduceret og der fandtes blødning fra nogle store blodkar i bugen (og deraf kolik-smerterne),


 


så uanset hvad kunne hun ikke være reddet.


 


RIP søde Tampa.


 


Så blev der ikke mulighed for at vise omverdenen hvilket talent hun var.


 


Var fulgt af flere uheld, men var ved at være klar igen - og talentet manglede ikke, da hun jo gik 18,6 i rutineløb i april som 3-åring.


 


Så må vi glæde os over storebror Scioto Downs i Norge som jo som tidligere omtalt har indledt med sejr deroppe.


 


Store ord om fine nyblevne 2-års Anthony Downs endnu engang - er trænerens bedste 2-års som han nogensinde har haft !!!


 


Ovenover Anthony Downs og ejer.


 


Så håber vi at Anthony Downs kan følge helt op på de lovende takter, og vores afkom endelig slipper for alt det sorte uheld.


 


04.01.14:


 


Så lykkedes det endeligt at River Downs er klar - starter ud i prøveløb på fredag den 10 januar på Jarlsberg Travbane for at skærpe formen endeligt inden start.


 


Startlisten ses her:


 


Det bliver spændende, og dejligt for ejerne som har været meget tålmodige.


 


01.01.14:


 


Årets første dag er nu begyndt, og vi håber alle er kommet godt ind i det nye år.


 


Herfra ønskes al mulig held og lykke med sporten i 2014 til alle trav-interesserede.


 


Vi starter stille og roligt op med træning af vores træningsheste denne måned,


 


og ser fremad og håber vi har mere held til at få lidt flere resultater på væddeløbsbanerne i det kommende år,


 


end vi har haft held til i de seneste år.


 


Selvom vores egne træningsheste er blevet et år ældre i dag på papiret er det ikke noget der gør os noget -


 


selvom vi ved at de heste som vi sælger gerne skal kunne vise evner tidligt.


 


Vi har nu også haft meget utur med hestene, og håber at med nye års komme at problemerne vil mindskes.


 


 


Fandt et billede fra sommeren 2009 med River Downs til venstre og Rhodesia Downs til højre


 


Netop de to håber vi kommer til at tegne noget af år 2014 hvis alt går vel.


 


River Downs blev jo solgt videre til Norge sidste år og er efter flere problemer med nyreslag klar til hurtig-arbejde i dag på Bjerke Travbane,


 


og hvis dette foregår efter planen, skal hun meldes i prøveløb for at testes inden start.


 


De nye ejere (anpartsstald) kan så forhåbentlig se frem til gode oplevelser i 2014 efter en trægen start i 2013 med ingen starter.


 


Rhodesia Downs har altid været omgæret med forventninger, men har simpelthen været forfulgt af uheld -


 


kom hjem fra Polen (Peter Simoni) som 3-års efter fin tilkørsel/optræning,


 


men blev sandsynligvis taget for hårdt til sidst da hun var fuldstændig ødelagt efter 3 måneders i træning på Skovbo efterfølgende.


 


Rigtig møg især når man først finder ud af det efterfølgende og har en hest der er ødelagt.


 


Men nu kan det være at tiden har klaret meget (sammen med utallige dyrlægebesøg og flere kiropraktorer),


 


selvom hun sluttede året med at være halt igen i den bagkode, som hun kom hjem med da hun var skadet.


 


Men jeg (Tanja) er optimist, da hun er min kælepot og har vist fantastiske evner i træningen i efteråret,


 


så efter behandling og efterfølgende ro, vender hun forhåbentlig tilbage, selvom alderen nu siger 6 år.


 


King Diavolo starter sandsynligvis op med sidste forsøg på behandling, da han er så godt tilpas,


 


men det er jo desværre ingen garanti med de dårlige ben.