Nyheder 2010

Vores nyheder 2010:
Vinterhygge december 2010:
                                                       


--------------------------------------------------------------------------------


31.12.10.


Meget spændende dag i går. Vores opdræt Pallexperten (tidl. Proud Nose), kaldet Nosie er retuneret til vores stald, da vi pludselig fik mulighed for at få ham hjem igen. Da vi bedst kan lide hans navn som han fik her, bliver han snarest omdøbt til sit gamle navn : Proud Nose, da han i vores øjne bestemt ikke kan hedde andet.Heldigvis er næsen blevet knap så fremtræden som da vi sidst så ham, for hovedet er blevet meget stor som kroppen, så det ser lidt mere harmonisk ud.


Men sikke en stor basse som Nosie er blevet, nok ca. 168 cm i stang, her bliver selv King Diavolo næsten en pony ved siden af. Herligt at få ham hjem igen, men trods at han står overfor at have pause i en periode, er han faktisk ikke til at styre, da han bestemt ved hvor han er kommet hen. 


Proud Nose 1/1-2011:


Samtidig har vi sagt farvel til dejlige Tampa Bay Downs, som er kommet til Morten Melin i Århus. Her har hun fået 3 hoppe-føl som nye kammerater, og da hun godt selv kan sætte dem på plads, skal hun forhåbentlig hurtig falde til i sit nye hjem.


20.12.10


Vinteren har så sandelig indtaget Glimsholt og omegn.


Alle hestene har fået vinterferie efter deres sidste starter i november. Sorte (Newport Lady) fik således en rigtig god debut i Skive den 21/11-10. Fejlfri afsted og lærte rigtig meget selvom de lidt mere rutinerede heste løb stærkt. Kom hjem som nr. 5 i 20,7a. Vi var glade for dette og selvom sneen nu har sat stopper for træningen, er der bestemt noget at se frem til foråret.


Efter King's sejr den15/11 blev der satset på en start i december, men han nåede faktisk ikke at træne mere så han er gået til hvile uden problemer i benene.


Nice Lady blev slettet fra start 29/11, men er også glad og ret godt tilpas, så alt i alt er det spændende at skulle starte op med dem alle, nu hvor der ingen problemer er.


21.11.10


Det har været småt med nyheder den sidste måned, da dagene bare flyver afsted med de daglige gøremål - samt træningen af hestene.


Sidste nyt er der nu flere af.


I morgen mandag den 22/11 tager vi en tur til Skive og starter Newport Lady for første gang. Er meldt noget op, men da damen helst skal forsøges i auto-start, blev det sådan. Hun er nemlig ved af være meget hidsig i snore-start, så selve starten er vigtig for at hun kommer fejlfri afsted. Vi satser på at hun nok skal klare at se en ny bane, og fejlfri skal hun nok kunne gøre en god figur, da hun i sidste rutineløb gik 18,5 den sidste km uden nogle problemer. Spændende.


King Diavolo vandt endnu engang på AAV den 15/11-10. Har kunnet holde til flere træningsarbejder siden 20/10, og selvom han fik en stille og rolig start med meget langt op til de førende, var han alligevel stærk nok til bare at flyve forbi i tredie spor på vej rundt i opløbet, og kom meget let forbi. Selv om han var træt til slut og faktisk havde en meget høj puls efter løbet, var det endnu engang et bevis på det gode væddeløbshoved der sidder på den hest. - Giver aldrig op uden kamp til stregen.. Er nu behandlet for halsproblemet og satser på en start eller to mere i år , hvis vejret og banen ikke bliver for dårligt pga. vinteren.


Nice Lady startede også, og fik en meget fin 4.plads efter hendes bedste løb nogensinde. Galopperede nemlig fra start (for hidsig efter prøvestarter) og lå faktisk bagerst på vej ind i opløbet, men for første gang i løb blev vattet trukket - og sikken en afslutning. Der må snart være noget mere held og fremskudte placeringer og vente snarest.
20.10.10


Dejlige King Diavolo virker til at holde nu, efter sin 3. start med hver 14 dages mellemrum er der stadig ingen problemer med bentøjet . I mandags blev det til en pæn 3.plads efter den sidste km i dødens og han holdt pænt ved, selv om Thunderbolt (S) fra toptillæg dog nåede forbi til andenpladsen kort før mål.


Røde (Nice Lady) er meldt til løb i Skive på  mandag den 25/10, en bane som hun sikkert ikke får problemer med. Med den gode form hun har må det forhåbentlig snart løsnes lidt, så hun også kan få lidt moral, for hun kan bedre end det hun viser i løbene.


Opdateret: Røde fik et fint løb, men var lidt træt til slut og blev nr.5. Efterfølgende arbejde viste kraftige halsproblemer, så hun kommer stærkt tilbage.


16.10.10


På mandag går King Diavolo ud i et 2600m snorestarts løb fra spids mod bla. Oliver VP fra samme volte og fra tillæg så gode som Kong Øland/Jesper Wheelwood og Thunderbolt. Spændende om han kan matche dem. Humøret og benene er i hvertfald i top. Det har været skønt at kunne starte på Ålborg-banen hver 14 dag, da det jo nok er denne bane der er bedst for Kings ben. Så må vi se hvor længe formen holder og om det evt. bliver til flere starter inden vinteren kommer.


Ellers går Sorte (Newport Lady) ud i rutine-løb igen med lidt ændret udstyr for at skærpe koncentrationen.


Nice Lady kom desværre ikke med da hun ikke har så mange point tilbage, formen er ellers i top, og galoppen sidst var nu ærgelig, for ellers havde hun været langt fremme, da hun rekord-forbedrede en del trods galoppen. Så må ve se hvor hun kan starte næst da hun må kunne få lidt bedre held fremover.


Nye føl-billeder er lagt ind. Se under føl.
15.10.10


Tangee Boko's 2-års hingst Each Life (S) (Efter Kazire De Guez (F)) har været i prøveløb og det gik rigtig godt. "Vandt" løbet i 22,7, så det var rigtig flot. Spændende...


Each Life


07.10.10


Turen til Ålborg var rigtig fin.


Sorte blev godkendt i 22,4/2120 på en god måde. Fulgte trop med de førende i deres tempo, første km. gik efter ca. 1.26, så pludselig skulle hun gå en hurtig sidste km for at blive godkendt. Dette blev gennemført på 19,5 så farten kommer ligeså stille og roligt. Temperamentet var faktisk også for roligt, så nu skal hun til at tændes lidt mere undevejs - men dejligt at det er denne vej og ikke modsat hvor hun næsten ikke kan dæmpes.


Imens Sorte gjorde klar til prøveløbet kom der en opringning fra Peter Simoni fra Polen, som kunne fortælle, at det går godt med vores 2-års hoppe Rhodesia Downs, så det var dejligt.


Dejlige King Diavolo var endnu engang overset af spillerne (!), men var heldigvis rigtig fin. Blev taget stille og roligt fa start med spor 9 (2600m auto), men allerede efter 3/4 omgang var han i andet par udvendigt. Uheldigvis fik den foranliggende galpo så han fik dødens den sidste omgang, men stred fantastisk godt og fik overtaget ind på opløbet. Dog kom en inderbanekørt Omilo fri først på opløbet , da den udvendige galopperede og kom lige forbi King på de sidste meter. Men King var godt gående på 2.pladsen, og var faktisk ikke særlig træt efter løbet.


Allervigtigst er han kommet rigtig godt over løbet og allerede onsdag (2 dage efter), var han fuldstændig ustyrlig og glad i folden. Virkelig dejligt hvis det fortsætter.
04.10.10


Så er det vist tid til lidt nyheder igen.


I morgen mandag går turen til Ålborg med to heste:


Sorte skal i prøveløb, og kusken tror på en god præstation på forhånd. Hun var med på banen i onsdags og gik afsluttende intervaller på en fin måde. Var faktisk meget afbalanceret i hovedet og slet ikke dum eller besværlig. Forhåbentlig er hun ved at lære, at det ikke kan betale sig at blive alt for hidsig. Dog skal siges at hun nok ikke blev træt efter den omgang, for på turen hjemad lykkedes det hende at ødelægge skillerummet fuldstændig i stumper og stykker, og endda sparke den røde på et bagben. Årsag: Damen var såmænd høj-brunstig og smed sig op ad skillerum (også på banen) og kunne slet ikke stå stille. Meget besværligt når nu hun har lært god opførsel på selve banen.


King Diavolo skal også starte igen, denne gang mod en del gode heste som også har sejret flere gange. Det bliver spændende hvis Kings ben er klar på dagen. Morten er i hvertfald optimist, hvis de formodede favoritter kører lidt på hinanden i starten, så King forhåbentlig kan komme til sin ret de sidste 800 m af det 2600m lange løb.


Dog skal siges at King ALDRIG har gennemført et autostarts-løb, da han har pådraget sig sene-skaderne i forbindelse med netop de løb, så heldigvis har han fået spor 9, som gør at han kan tage den lidt med ro. Det bliver således lidt med nerverne uden på tøjet at løbet bliver gennemført, for forhåbentlig står vi ikke med en skadet hest igen efter dette løb.


Med hensyn til de fire dejlige føl, så går tiden og de vokser alle og er bare så dejlige. Det kan godt konkluderes at vi er meget stolte af denne årgang, så det bliver vemodigt den dag de skal sælges, for det var jo det de er lavet for, da vi desværre ikke selv kan beholde alle de dejlige føl som vi laver.


Ellers har der været nyheder fra Sjælland, hvor vores solgte plag Scioto Downs befinder sig. Allerede 10 dage efter vi havde afleveret ham, var han sat i vogn og har opført sig eksemplarisk lige siden. Både Dennis "Turbo" og hans medhjælper er glade for ham og han gør alt det de beder ham om. Dejligt.


Det skal også lige siges at Scioto's foldkammerat er New Stars som i eftermiddag skal ud og forsøge at tage 3.sejr i træk. Mon Scioto er med til at holde godt humør på denne vallak? Det håber vi. Opdateret: New Stars udgik pga. halsproblemer.
Det svenske trav-kriterium afvikledes idag og gav en flot 3-plads til Tryptophan Ås (Conway Hall (us)) og 400.000 Skr. Denne hingst er rimelig tæt på vores følhoppe Patina's moderlinie, så det var dejligt. Vinderen var fantastiske Raja Mirchi som vandt i 13,8a/2600 foran One Too Many i 14,0 og således Tryptophan Ås i 14,2.


20.09.10.


Dejlig dag på Ålborg Væddeløbsbane.


Sorte var ude i sit andet rutine-løb, og lærte fantastisk meget. Kom ret hurtigt op i ryg på de førende (havde 20m tillæg), og lå indvendigt meget af vejen. Første km gik kun efter ca.1.26, så hun kunne slappe af i ryg og bare lære, derfor var tempoet underordnet. Sidste km gik hun efter ca.1.20, så det var rigtig flot. Nåede samlet i mål på 1.22,9/2120m på en dejlig måde. Var fantastisk rolig denne dag, så måske er hun ved at lære hvor kræfterne skal bruges.


Så var det Røde's tur i 1.løb. Var ikke helt med fra start, da de første 500 m gik efter 1.15, så hun kunne ikke helt følge med. Var heldigvis stabil og kunne lige tage den sidste præmie i 19,6a. Kusken var tilfreds, men vi skal nok forsøge at tage lidt af vægten og også lidt af det faste vat for at se om hun kan skærpes lidt mere.


Sidst men ikke mindst det vi har ventet længe på, nemlig at King Diavolo endelig var klar igen. Optakten var ikke for god, da vejret endnu engang viste sig fra sin dårlige side og gav ret store mængder vand, da vi kørte til Ålborg. Heldigvis var det blevet så meget opholdsvejr at banen heldigvis ikke blev for hård til King's skrøbelige ben.


Med startspor 13 og således rosinen i pølse-enden var han dømt til at være bagerst fra start. Her lå han med en omgang til mål, hvorefter Morten gik ud i 3.spor i det lave tempo. Kom fint fremad og fik ryg (stadig i 3. spor) igennem de to sidste sving, hvorefter Morten sendte ham fremad, og på den ærlige måde som King løber på, afsluttede han rigtig godt og gik forbi den førende Puma LM kort før mål.

DEJLIGT MED SEJR - og at King endnu engang viste hvor god han er.


Vinder-oddset blev hele 13,13, da det var første gang i karrieren at han ikke var tippet i progrannmet. Men det snød nok også at hans prøve-løb foregik efter 1.21 og ikke det sædvanlige 1.17 som han har gået tidligere, MEN han skulle kun godkendes og ikke slides alverden på.


Følgende er en fin artikel fra www.travoggalop.dk:


En sejrsprocent på 50!


King Diavolo var i går til start i Aalborg efter en meget lang pause. I sin 10. karrierestart vandt den for femte gang for Morten Størup, og det med en hest, som stort set var opgivet.

Talentfuld og ilter - i hvert fald til tider - er et par stikord, som man godt kan sætte på Piccolo Diavlo-sønnen King Diavolo. Dertil kan knyttes et meget skrøbeligt bentøj. I går var den til start hjemme på NKI Racing Arena Aalborg for Morten Størup, og han kunne trods en hård rejse den sidste kilometer vinde V5-spillets indledning til 13 gange pengene.


Der er ikke noget usædvanligt i, at King Diavolo vinder, det gør den gennemsnitlig i hver anden start, men nu kom den efter en ny lang pause, denne gang siden 14. december.


Hvad har der været i vejen med King Diavolo?

- Han har i løbet af sin karriere haft ikke mindre end tre seneskader, og lige nu er det knæene, han døjer med. Han er derfor meget svær at holde i orden, fortæller Tanja Thorhague, som ejer King Diavolo sammen med sin tvillingesøster Helle.


King Diavolo var egentlig klar tilbage i november, hvor han ikke havde startet i næsten to år, men gik alligevel ud direkte og vandt. Men allerede 14 dage senere var han fuldstændig øm i knæene igen og fik pause i tre måneder.

- Da vi så skulle starte ham op igen, var han stadig halt, så han fik så en sidste chance med en ny behandlingsform, og det har så fået ham i gang igen, og det ser ud til at holde, fortæller hun.


Tredje spor sidste omgang

Morten Størup har kørt King Diavolo i alle dens starter, og han kunne p.g.a. de 20 meter tillæg blot se til som sidste hest i det store felt, at Puma L M sad i front via 1.21-fart den første kilometer.

Med 950 meter valgte Størup at køre frem i tredje spor, og her blev King Diavolo hængende. Ind mod sidste sving havde parret dog held til at fange ryg på Winky Spot, men da man svingende ind på det lige sidste gang, angreb King Diavolo for alvor og fangede til slut rimelig nemt Puma L M.


Hvad tænkte du, da Morten Størup kørte frem i 3. spor og blev hængende?

- King Diavolo er jo en superhest, når han er frisk. Han kan sagtens holde farten, og da tempoet den første omgang var lavt, så var jeg ikke så  betænkelig den sidste kilometer. Hvis han i arbejde går efter 1.25, så ser han forfærdelig ud, så det går simpelthen for langsomt for ham, så tempoet passede perfekt den sidste runde, siger Tanja Thorhauge.


Op til starten havde King Diavolo stort set slet ikke lavet noget i 10 dage. Han havde gået et hurtigarbejde forrige lørdag.

- Så det er lidt svært at vide, om vi kan holde form på ham, når han ikke tåler at arbejde så tit. Tidligere gik han tempoarbejde to gange om ugen, men det kan han ikke holde til mere, siger Tanja Thorhauge.


Hvordan er Morten Størup kommet ind i billedet?

- Da vi tidligere fik et par afkom efter Picciolo Diavolo, så kontaktede vi Gitte Larsen og Morten Størup for lidt hjælp, og det var sådan set også deres fortjeneste, at vi fik fat i Unik H, der var drægtig med King Diavolo. Hun fik desværre en kræftknude i den ene æggestok og er ikke mere. Og siden blev Morten så kusk på King Diavolo, fortæller hun.Hvad så nu?

- King Diavolo skal i hvert fald ikke starte oftere end hver 14. dags, måske kun hver tredje uge. Han plejer at skulle bruge 3-4 dage til helt at være oven på igen, og det viser han så ved at være frisk  og glad i folden, slutter Tanja Thorhauge.


17.09.10.


Spændende dage venter:


Idag skal Tangee Boko's andet afkom (3-års hoppe efter selveste Varenne (I)) i prøveløb, så det bliver spændende at se hvor langt den er.


På mandag bliver det endnu mere spændende, da vores egen stald seler hele 3 heste ud i Ålborg. 1 hest i rutine-løb og 2 heste skal starte.


3 heste på en dag har vi aldrig prøvet før, så det bliver interessant. I et rutine-løb skal Sorte (Newport Lady) ud, da hun nu skal prøve at se hvordan hun reagerere efter sidste gang. Hun træner 10-tempo på korte afstande i folden af sig selv, så forhåbentlig bliver hun snart klar til at blive godkendt, for så venter spændende oplevelser, når hun skal starte i rigtige løb.


Ellers er det Røde's (Nice Lady) tur til start, har fået 2 behandlinger af Marita Pieta og virker fin i arbejderne, og selve nerverne virker også til at være på retur. Så det er spændende den dag hun gemmer alle kræfterne til løb. Har fået spor 5 i autostart, men det er vist ok så hun ikke skal satse alt for meget i start-øjeblikket.


Til slut er det King Diavolo som skal ud i dagens 3. løb. Han har fået spor 12 med 20m tillæg, men startspor er ligegyldigt for denne hest. Altafgørende er hvordan benene har det på selve dagen, hvis han er ligeså flyvende som det sidste arbejde, har han som altid vinder-chance, selvom han denne gang (vist første gang i karrieren) ikke er tippet i programmet. Forhåbentlig venter en stor overrraskelse, men nu må vi se. Forhåbentlig må hans skader gerne snart sætte sig, så hans talent kan vises i løb i stedet for at der er stor chance for skader efter hver eneste start.


På mandag er det kun 10.start som King gør, så det burde have været 5 gange så meget for så gammel en hest. Han har dog fået chancerne, da han har vist talentet helt fra starten, men lige pludselig bliver han jo desværre også gammel.


Og da det jo er King der er kongen på gården, så det vil da blive mærkeligt hvis han ikke er her til at styre alle damerne. En anden ting er jo også at der kun er ham og den røde hingste-basse ud over alle hopperne.


13.09.10


Stor succes for Alesi OM (i) i Østrig - bedste afkom vinder det Østrigiske Derby for 3-årige:


[Idag 11:12]: Det blev en andraplats för Conrad Lugauer och hans treåring Hot Way i Frank Stronach-Derby med en total prissumma på 60.000 euro i österrikiska Ebreichsdorf.


LÄS VIDARE:


Hot Way var chanslös mot den stora favoriten Alegro (e. Alesi OM) som kunde köra till ledningen efter 600 meter. Alegro drog hårt i ledningen och Hot Way var den enda som kunde följa med, men in på upploppet orkade inte Hot Way följa längre och Alegro försvann till tre längders seger.


Algero vann på 1.16,7a/2.140 meter och Hot Way slutade tre tiondelar bakom. Han var klart före trea Kaka (e. November) i mål som var ytterligare fem längder efter.


Det var årets sjätte seger i sjunde starten för Alegro och han har tjänat en halv miljon kronor hittills.


12.09.10


Dejlige nyheder om vores solgte afkom Pallexperten (døbt Proud Nose), for Michael Lønborg var til start i ålborg så vi var heldige. Nosie var lige kommet til hans trænings-kvarter i ugen efter optræning ved ungheste-træneren Ulf Norrby. De har været tilfredse med ham under hele træningsforløbet, som har foregået stille og roligt da han er blevet en meget stor hest. Ifølge Michael er planen at han skal starte et par gange i år, så det bliver spændende at se når han dukker op i prøveløb.


10.09.10


Den amerikanske 3-års hoppe BAR SLIDE der tidligere i år har vundet Hambletonian Oaks,var igen på vinderpladsen i USA. Denne gang var det et forsøg til New Jersey Sire Stakes ($31.000) for tre-årige hopper. Denne lækre hoppe er nemlig interessant, da hun er fra den fantastiske moderlinie som vores følhoppe Tangee Boko (S). Spændende at se hvad det bliver til i finalen.


05.09.10


Den fantastiske svenske hoppe Viola Silas bliver ved med at imponere. Da hun har samme fader (Lindy Lane (us)) som vores følhoppe Patina (us), er det altid spændende at følge den flotte hest. Sejr nr.19 i 20 starter var resultatet i det svenske Derby-sto efter en mageløs præstation i rekord-tiden 12,7am - ensbetydende med ny svensk rekord. Nedenstående er fra Sverige:
Viola Silas vann Stoderbyt 2010.


Viola sprang svensk rekord

[100905]: Det krävdes svenskt rekord för att Viola Silas och Fredrik Persson skulle vinna Derbystoet 2010.


LÄS VIDARE:


Viola Silas svarade för en svettig uppgift när hon fick göra grovjobbet utvändigt om Vitesse d'Inverne, men tack vare sin underbara skalle kunde hon kämpa sig till en knapp seger på det nya rekordet 1.12,7a/2.140 meter, två tiondelar snabbare än Butterfly Players svenska rekord som Viola Silas även tangerade i Drottning Silvias Pokal.


- Jag tyckte jag var med bra från start, men jag hade inte räknat med Johan skulle komma så snabbt, så vi hamnade i maskineriet ändå, sa Fredrik Persson i vinnarcirkeln.


Viola Silas lyckades svara ut Vitesse d'Inverne från början, men Action Wind Ås och Stepping Space kom fortare utvändigt och plötsligt satt Viola Silas fast i andra utvändigt, medan Vitesse d'Inverne körde till ledningen efter 500 meter. Fredrik Persson tog direkt ut Viola Silas och satte sig framme i dödens.


Tempot var ursinnigt, första varvet gick 1.11,7, men trots det kopplade Viola Silas greppet in på upploppet. Ute i banan kom Stepping Space från andra utvändigt och Pebbly från fjärde utvändigt snabbt, men Viola Silas svarade ärligt hela vägen in i mål.


- Det är en fruktansvärd häst, var Fredrik Perssons kommentar till Viola Silas prestation.


Segern var Violas Silas 19:e seger i 20:e starten och hon har nu sprungit in drygt 4,8 miljoner kronor.


25.08.10:


Newport gik egentlig et meget fornuftigt rutine-løb i mandags. Fik galop ud ad andet sving da hun gik mod fronten - rutinen mangler en smule, da hun helst skal have en på siden eller ligge bagved. Kom strålende tilbage i høj fart over opløbet og nåede hjem i 24,6g. Ret ok med tanke på den bane der var fuldstændig smattet og oversvømmet pga. kolossal mænge vand kort tid forinden.


Denne møg-bane gjorde også at King måtte udgå efter opvarmningen, så nu venter et besøg imorgen hos dyrlægen. Umiddelbart er det heldigvis ikke alvorligt. Han vender forhåbentlig snart tilbage, nu hvor formen er helt i top.


Nu er det også ved at tid til at tage afsked med Scioto Downs og Rhodesia Downs, heldigvis vender Rhodesia tilbage engang til foråret som en dejlig tilkørt unghest. Scioto skal vænne sig til at skulle tilkøres, nok allerede mandag går det løs. Dejlig spændende for Jesper, som skal se sin nye hest, og spændende for os som opdrættere, da det ikke kun er os der syntes at det er en spændende hest. Lige for tiden vokser han dog, så mon ikke det kommer til af foregå stille og roligt.


Så meget tidlig lørdag morgen vil vi vende bil og trailer mod København, og dejligt at der i år bliver tid til at overvære en hel derby-weekend samt lørdagens auktion. Da vi var på auktion for 2 år siden med Poco og Nosie, blev det nemlig ikke tid til andet end et par almindelige løb lørdag, før vi var nødt til at køre hjem igen. Det er  kun anden gang at vi er på Lunden sådan en weekend, da der er flere ting der skal falde i hak for at kunne forlade hjemmet og alle dyrene i et par dage. Dejligt at lillesøster Ulla kan træde til, så vi kan få et par dejligt dage hjemmefra. Så er det Mia der må træde til i København og have os boende. Det bliver også dejligt at komme over at se Etoile igen, samt hendes fine føl efter Carmody Lobell (us).
22.08.10:


I morgen skal Sorte (Newport Lady) i sit første rutine-løb, der har været lang vej og vi må se hvad hun kan. Det er ikke sikkert hun kan løbe tiden som skal være nødvendig når hun på et tidspunkt skal i prøve-løb, men hun har voldsom fart over kort distance. Morten kørte et arbejde i onsdags efter 1.30, hvor hun faktisk var meget rolig og faktisk lidt doven, men det vender nok til det modsatte når hun skal ud blandt andre og der vil komme heste bagfra. Blot håber vi på at hun tackler det positivt så der er noget at kunne træne frem mod i stedet for at hun bliver sur og forfærdelig hidsig.


King Diavolo er meldt til start, da han kom sig godt over prøveløbet, MEN har haft lidt problemer efter interval-træningen i onsdags. Han virker til at have fået lidt ondt i det dumme venstre knæ igen, så vi må vente og se opvarmningen om han kommer til start eller ej. Hvis benene er iorden, vil kan godt kunne vinde, selvom der er gode heste imod, men hvis der er lidt ømhed går det ikke at starte. Nu må vi se, det er da lige godt nok pokkers at han har været perfekt i optræningen, men når så formen er ok, så er der tilbagefald med benet. ØV ØV.


09.08.10:


Tiden flyver afsted og hestene kommer i gang.


Røde (Nice Lady) har startet i Ålborg hvor hun egentlig gik godt og blev nr.5 i 19,6a/2100m. Har siden været til behandling hos Marita Pieta, som da også fandt nogle problemer de steder, som vi selv havde mistænkt. Skal nok have en behandling mere og vi afventer stille og roligt og ser hvordan det skrider frem. Nu fik hun den start der var nødvendig for at hun skulle undgå prøveløb.


Prøveløb måtte King Diavolo ud i, da han ikke kunne starte pga. der var gået for lang tid siden sidste noterede løb i nov.09. Han tog spids og "sejrede" let i 21,0/2100m, da han ikke skulle slides op, men var fantastisk fin og glad for at lave noget.


07.08.10:


07-08-2010 21:14:00Bar Slide bedst i Oaks

EAST RUTHERFORD, NEW JERSEY, USA


Tim Tetrick kørte et helt igennem perfekt løb, da han guidede Bar Slide (Yankie Glide) til sejr i Oaks med $750.000 i samlet præmiesum.


Han skød til fra start og tog spidsen, men da Brian Sears lynstartede fra spor 10 med Fashion Feline valgte han at slippe føringen ved quartermile-mærket og åbningen havde væreet :27 (07,1) den første quarter.


Sears forsøgte at tage farten af ned ad langsiden og halfmilen gik på :54,4 (08,1) så voldsomt meget fart var der ikke taget af og så kom favoritten Poof She's Gone frem udvendig, men samtidig gik Bar Slide ud fra sin ryg og skød straks til klar føring.


Føringen var på flere længder på vej ind på opløbet og samtidig galopperede Poof She's Gone og Bar Slide så ud til at gå imod en suveræn sejr, men så begyndte trætheden at melde sig og ude i banen afsluttede Springtime Volo stærkt sammen med Ultimate Cameron, der havde siddet 3. indvendig undervejs.


Tetrick havde dog beregnet pacen perfekt og målstregen reddede Bar Slide, der vandt på 10,7/1609 auto (1:53,4), mens Ultimate Cameron sluttede stærkt af til andenpladsen før Springtime Volo.


- Det kunne kun have flasket sig bedre, hvis Brian (Sears, Fashion Feline, red.)havde taget mig helt til opløbet, men jeg følte jeg var nødt til at køre i sidste sving. Hun viste stort mod og jeg må give hende stor kredit for det. Jeg håbede bare, at hun ville klare det og 1/8 mile før mål var hun træt så jeg var glad for, at jeg havde fået noget at give væk af i sidste sving, sagde Tim Tetrick efter sejren.


Joe Holloway træner hoppen, der inden løbet havde tjent $176.801 og nu røg op på en samlet indtjening på $551.801.


Se løbet herhttp://http://www.youtube.com/watch?v=30LFskUG2OY
August 2010:


Vores dejlige store hingste-plag Scioto Downs er solgt til Jesper Z. Andersen på Sjælland. Han skal have bassen over i Derby-weekenden, hvor vi selv kører over med ham, da Rhodesia samtidig skal afsted til Polen for tilkørsel. Jesper har vist interesse i nogen tid, da det jo var af ham som vi købte moderen Express Bøg af i sin tid. Spændende da Scioto omgående går til Dennis "Turbo" Olsen til tilkørsel.


27.07.10


2 Superheste efter hhv. Lindy Lane (us) og Enjoy Lavec (S) (som jo er fædre til vores 2 følhopper Patina(us) og Tangee Boko(S)), har hver tjent 1 mill. svenske kr. i en enkelt start.


Det drejer sig om fænomenet Viola Silas (S) (efter Lindy Lane(us)), som gik til start i Sto-championatet som stor-favorit for 2 dage siden og afgjorde da også som en klassehest til sejr nr. 17 i 18 starter  i tiden 15,9a/26 40m - virkelig imponerende.


Mildes talt er også imponerende Lavec Kronos (it) (efter Enjoy Lavec(S)), som i dag har vundet Hugo Åbergs Memorial 2010 i elite-tiden 09,9a/1609m, ganske let og som her viser at den kan matche de allerbedste når den er på toppen.
Lavec Kronos vid vinsten ikväll.

Foto: ALN


Lavec Kronos under 1.10 i Åbergs

[100727]: Efter att Copper Beech överlistat Beanie M.M. i spetsstriden var vägen till tät öppen för Lavec Kronos, som höll undan till vinst överraskande enkelt.Den mycket populäre Jägersrotränaren ledde hela vägen i Hugo Åbergs med Revenue 2003 och utvecklingen var liknande den här gången. I första sväng kunde Lavec Kronos glida till ledningen och få Copper Beech i sin rygg. Ungefär i samma veva galopperade en av de mest stöttade på toton, Lisa America, i sin position mitt i fältet. Efter att första sväng avverkats hade Torvald Palema funnit tredje utvändigt och det var hann som fick dra tåget i spåren från 500 kvar. Nioåringen gick åter en klart bra långrepa, men det var svårt att ta så mycket i den snabba avslutningen.


Brioni fick löpa i tredje invändigt och gavs fritt knappt 100 från mål, vilket resulterade i en tredjeplats som knappt slagen om en andra dito av Torvald Palema - som i Elitloppet.

Som fyra svarade Irving Rivarco för en briljant upphämtning efter startgalopp och där tidtagaruren måste ha slagit slint. Italienaren löpte ikapp till fjärde inner för att flytta ut ett spår 400 kvar och ytterligare något 100 meter senare. Hästen fick spurtutrymme in på upploppet och spurtade bra. Copper Beech fick fritt i tid, men stumnade något på upploppet som femma.


- Fantastiskt! Det finns inget större än Åbergs för mig att vinna; det är lika stort som Elitloppet, om inte större. Conrad svarade ut mig i Elitloppsförsöket och jag var rädd för att det skulle bli så igen. Jag försökte hålla hästen pigg och glad hela vägen, och låta honom bestämma. Den här lägger mycket mark under sig, i likhet med sin brorsa, berättade en mycket lycklig Lutfi Kolgjini i vinnarcirkeln.


Vinnartiden blev 1.09,9, via 1.08 första 500 och 1.11 inledande varvet. En miljon kronor stärktes Lavec Kronos konto med.


Se løbet her:


http://www.youtube.com/watch?v=ZWuWJz7PgJk


10.07.10


Dagene flyver afsted nu hvor vi har 4 træningsheste som skal passe deres træning, samt tiden med følbasserne jo også skal passes. Sorte og Papaya har været trænet en del gange, og her er der virkelig gevinst ved godt arbejde i Polen. Sorte er meget mere harmonisk ved at have trænet så lang tid med andre heste, mens Papaya er godt opdraget så hun tuller bare stille og roligt afsted uden balade. Dejligt at se hvordan det vil skride fremad med dem.


Røde (Nice Lady) har trænet godt i længere tid nu, og tiden er inde til et rutine-løb på mandag for at skærpe hende yderligere, og her må vi så afvente kuskens kommentarer og se hvor hun står hende.


Ydermere er der en gevinst ved at skulle til Ålborg, nemlig at Poco skal starte i et 3-års løb. Han får Henrik Lønborg i sulkyen, så spændende bliver det. Poco er tippet som nr tre, og der er skrevet at Lønborg måske kan give Poco sin første (og ventede) sejr. Dog er der en stor-favorit i Appleton, som bliver svær at klare selvom den har bagspor.


King Diavolo har trænet sammen med Røde, og har igen vist at langsom arbejde bestemt ikke er ham, da han ser elendig og kortskridtet og let halt ud. Når så farten bliver sat i 1.20 tempo, flyver han rundt, da han kun kan få det til at stemme der. Dejligt hvis han holder i de skrøbelige ben. Han nærmer sig snart tiden for at skulle i prøveløb igen, da det er ved at være 8 mrd. siden han har startet, så planen er faktisk at det skal prøves at gøre ham startklar til den 9/8-10 i Ålborg, da der er et perfekt løb til ham, og samtidig at han ikke skal slides i endnu et prøveløb. Vi håber at vi nu har ramt noget af det rigtige, så hans talenter på banen kan blive vist frem. (4 sejre i 9 starter er jo ikke mange starter for sådan et stort talent). Heldigvis er der stadig en del år til han bliver 12 år. og ikke må løbe længere. Nu må vi bare se om vi kan holde ham fin fremover.


01.07.10


En heldagsudflugt med trailer har givet udslag i at vi har fået hentet Sorte og Papaya i København, da de så vender hjem til fortsat træning efter deres Polen-udflugt. Det var godt at se de to igen, og turen hjem foregik heldigvis uden problemer, da vi tidligere har haft problemer med at Sorte står og sparker en del under transport. De har begge spist godt og er ret godt i stand.  Det bliver spændende at skulle spænde dem for.
Hentet fra travservice: (med de manglende lister)


27-06-2010: Fire føl hos Stald ThorhaugeØverste foto: T.v. hingst efter Was It A Dream/Getaway og til højre hoppe efter Gigant Neo/Patina


Hos Tanja og Helle Thorhauge i Sindal er årets fire føl alle ankommet uden problemer.


Førstfødt er hoppen Tioga Downs (Gigant Neo - Patina/Lindy Lane), der kom til verden d. 11. april.

Patina er amerikanskfødt og det er interessant, at Lindy Lane´s oldemor også er Patina´s mormoder, og således en ret interessant linieavl på en fantastisk moderlinie, som bla. indeholder følgende fremragende heste:


           Lindy Lane(us), rek. 10,2, 895.110 dollars - avlshingst


Celebrity Secret (us), rek.09,0a, Sek.8.843.600 - avlshingst


True Diva (us), rek.11,8, 204.926 dollars


Grain Of Truth (us), rek.12,2a, 442.683 dollars


Primary Ås (S), rek. 10,9a, Sek.1.844.765,


Evita Ås (S), rek, 12,1a, Sek.1.651.458


Promise Ås (S), rek.12,1a, Sek.1.336.263,


The Bosses Lindy (us), rek.09,6a, 143.014 euro


Petrolianna (us), rek.12,3, 293.764 dollars


Incredible Nevele (us), rek.12,1, 450.750 dollars - avlshingst


Vizzi Hanover (us), rek.12,5a, 300.000 dollars - avlshingst,


Anythings Possible (us), rek.12,2a, 247.131 dollars - avlshingst


Inherit Me (us), rek.12,7a, Nkr.2.456.000,


Scandal Play (S), rek.11,2, Sek.12.122.036


Patina har været uheldige med sine afkom, da flere af afkommene er døde. Dog har det første afkom, Imagine That (us) (Conway Hall) rekord 1.14,5a og tjent $11.597.

Patina´s eneste nulevende startberettigede afkom er norskregistrerede French Houston (Love You), der for nylig er gået i træning hos Jeppe Juel.


Årets andet føl, hoppen Tampa Bay Downs (Great Challenger - Express Bøg/Carmody Lobell), der blev født d. 25. maj.

Express Bøg er helsøster til bl.a. Goodyear (1.13,1a-756.342 kr) og Dancing Keystone (1.15,9a-150.000 kr).


Moderlinien indeholder bla. heste som:


Lovely Godiva (S), rek. 12,2ak, Sek.11,5 mill


Baron Godiva (S), rek.13,2ak, Sek.2,4 mill,


Princess Godiva (S), rek.15,3am, Sek.1,1 mill,


Inspector Godiva (S), 12,7ak, Sek.1,1 mill


Paladin November (S), rek,14,2L, Sek.1 mill,


Master Växus (S), rek.10,9 ak, Sek.1,6 mill


Flicka Kronos (I), rek. 13,0a, Euro 78.434Til venstre hoppe efter Great Challenger/Express Bøg og til højre hoppe efter Up Front Larry/Tangee Boko


Tredje føl er en smuk rød hingst født d. 3. juni efter Was It A Dream (us) og Diamond Way-hoppen Getaway.

Den dejlige hingst er et rigtigt pragteksemplar, og da Was It A Dream har lavet endnu et rødt hingsteføl i år, er det særdeles spændende, at han udover de gode gener også giver et smukt udseende videre til sine afkom.

Getaway er helsøster til blandt andet Freeway (1.13,9a-224.841 SEK) og Keeneland (1.14,6a-182.002 SEK).


Moderlinien indeholder bla. heste som:


Contentinalvictory (hp) - vinder af Hambletonian


Stand Strong (us) - avlshingst


Victory Abroad (us) - avlshingst


Frisky Frazer (us), kr.6,6 mill., 10,8ak. - avlshingst


Keystone Dominator (us) - avlshingst


  hoppen Kitten Think Big (D) Sek.944.340, 20 sejre i 90 starter,


worldchampion hoppen Fancy Crown (us), rek. 10,7a og  911.965 dollars


Guidara As (I), rek.11,9a og 171.556 euro.
Sidste føl kom d. 13. juni og det blev endnu en hoppe efter Up Front Larry (Andover Hall) og den ustartede hoppe Tangee Boko (s).

Tangee Boko er efter Enjoy Lavec og Miss Jamboree, og endnu et resultat af en spændende linieavl. Hun er nemlig linieavlet 3x3 på Matina Hanover, som er moder til bl.a. Mack Lobell og giver således en stor mængde af fantastisk gode heste tæt på i moderlinien :


Mack Lobell (us) (avlshingst), rek.09,7a, kr.22.408.640 Skr


American Winner (us)(avlshingst), rek.10,0a, 1.302.451 US$


Enjoy Lavec (S) (avlshingst), rek.09,6a, 7.470.946 Skr


BJ's Mac (us) (avlshingst), rek.13,2a, 376.210 US$


Super Pleasure (us) (avlshingst), rek.13,3a, 827.238 US$


Cigar Bar (us) (avlshingst), rek.10,6a, 1.443.000 Nkr


San Pellegrino (us), rek.10,4ak, 12,7 mill skr.(avlshingst)


Peace Corps (us), rek.10,1ak, 4,1 mill US$


Caddie Dream(S), re. 12,7a, 2.594.907 Skr


Caddie Comet(S), rek.13,4a, 1.043.800 Skr


Victory My Way (us), rek.11,2a, 508.291 US$


Make You Mine (us), rek.12,3a,301.192 US$


Global Empire (S), rek.12,7a, 3.022.550 Skr


Fatima Lavec (S), rek. 12,3a, 1.146.583 Skr


Marla Bar (us), rek.12,3a, 240.637 US$


Kramer Cascade (us), rek.11,2a, 1.894.734 Skr


Keton Zet (S), rek. 10,4a, 986.257 Skr, Milton Zet (S)


rek. 11,8a, 728.551 Skr


V. Eight (us), rek. 113,a, 426.565 US$


Baldoyle (us), rek. 116,a, 1.241.091 Skr.


og går man endun længere tilbage ser man at den fantastiske


søskende-flok af avls-hingste


Andover Hall, Angus Hall, Conway Hall og Adama Hall


nedstammer fra denne moderlinie.Da vi nu har fyldt op med heste, har vi valgt kun at beholde to af følhopperne - Patina og Tangee Boko - og de bliver ikke bedækket i år.


Getaway er foræret væk og bedækket med Earthquake for ny ejer, mens Express Bøg forhåbentlig får ny ejer (med eller uden føl). 

26.06.10


Nye følbilleder er lagt ud, sikke som de små vokser hurtigt. Stig fra Elite-hingst har videresendt billeder af den røde hingst efter Was It A Dream (us) til Canada, da der er stor interesse for det blod derovre. Spændende at de syntes at vores guldklump er interessant, men udseendet er jo i hvertfald med ham (og også hans fremtoning skal vi hilse at sige - kommer brusende for at lege og vifte med forbenene er altid en ting han syntes er morsom at drille med !!!!)


King Diavolo har nu trænet 2 gange uden halthed, bare det fortsætter. Han er virkelig en kanon, super nem at køre og elsker at skulle rende stærkt. Dog må sidstenævnte dog vente og vi må se om benene holder. Vi krydser fingre, for ellers er der nok ikke ret meget at kunne gøre.


Nice Lady er ved at være start-klar, men går nok lige i et rutine-løb inden da.Farten og formen er der, men nerverne spiller hende et stort puds, så hvis bare kræfterne bliver gemt til løb, vender hendes held forhåbentlig.


Sorte (alias Newport Lady) og lillesøster Papaya Newport er ved at være på trapperne fra Polen, så må vi se om vi kan fortsætte det flotte arbejde de har gjort hos Peter Simoni. Sorte er ifølge Peter ikke så langt væk fra et muligt rutine-løb, hvis temperamentet holdes nede (da benet slet ikke har givet problemer efter den alvorlige skade sidste år), og lille Papaya er påbegyndt lette intervaller, som vi så skal fortsætte med. Spændende at skulle ud og køre med hende, da hun jo ikke engang var tilkørt da hun forlod os i november.


13.06.10


Så kom det sidste føl for i år, og som det startede blev det også til sidst en hoppe. En statistik over vores afkom er der nu født 10 Hopper og 6 hingste. Det er da mærkeligt at vi ikke kan være heldige med 50/50 som mange andre steder. Så allerede nu kan vi begynde at bekymre os om at ham den røde vil mangle en kammerat så snart han er vokset lidt mere.


Tangee Boko (S) klarede det fint og havde vist lidt tegn på at der var noget undervejs, og heldigvis for det. Da jeg var i stalden efter kun 1 times søvn, blev der lige tjekket, og her havde hun lige folet og føllet lå i hammen og hvæsede efter luft, men den var dog heldigvis kun lige kommet ud, så heldigvis ingen problemer. Nu 9 timer senere er den lille allerede frisk og ret tilpas og laver bukkespring. Rigtig herligt. Udseendet må være en blanding af moder og fader da den lille pige er mørk gyldebrun, og kun en lille stjerne. Ret mærkeligt når Tangee Boko (S) er lysbrun med 3 sokker og en stor blis, og faderen er sortbrun med en sok. Men det er nu aldrig til at forudse, for hvem kunne forestille sig at vi har nu har et rødt hingstføl efter den meget mørkebrune Was It A Dream (US).


En opsummering efter at der er kommet 4 føl i år, så har det faktisk været en meget nem opgave, og der er ikke gået mange spildte nætter i forhold til så mange folinger. Men nu hvor det er overstået for i år, så der det virkelig dejligt med 4 dejlige og tilpasse føl, som alle er velstillede fra starten. Så kan man vist ikke forlange mere, selvom vi dog havde været glade hvis der var kommet 2 hopper og 2 hingste.


Nu må vi så glæde os over de 4 små i år, da det jo er forudbestemt at der ikke skal laves nogen til næste år, da hopperne springer over. Mon ikke også at hopperne er glade for at få et fri-år. Men så er der jo også ekstra lang tid til at bestemme partnere til Patina (US) og Tangee Boko (S), og det ar altid meget spændende at vurdere frem og tilbage hvad der ville kunne give det perfekte kryds.


Nu hvor der er stor løbsdag i København, skal der lyde et stort held og lykke til Kassio Roland, som skal ud i Copenhagen Open . Denne hest er nemlig lavet på samme krydt som vores King Diavolo (Piccolo Diavolo som fader, og morfader er Buckfinder (US)). Vores King blev tilkørt hos Gitte Larsen som åring og var der fold-kammerat med Kassio Roland. King viste lige store evner og måske endda lidt tidligere end Kassio Roland, men som bekendt er King så skrøbelig i benene at han kun har startet 9 gange og tjent kr.25.000, men Kassio Roland står med en indtjening på kr. 1,2 mill og rek.11,2ak. Sort uheld.
12.06.10


Imorgen bliver det spændende at hvordan det vil gå Lavec Kronos (it) i Copenhagen Cup, da faderen er den samme som vores hoppe Tangee Boko (S), nemlig Enjoy Lavec (S), som til stadighed laver topheste år efter år. Som morfar må Enjoy Lavec (S) også være en topforædler, og vi ser spændt frem til vores føl som forventes om få dage.


Et andet løb som bliver interessant er 6. løb, hvor tophoppen Caddie Dream (S) skal starte, da hun er ret tæt slægtet med Tangee Boko (S). Virkelig en herlig moderstamme der producerer en masse fantastiske hest.


For at holde sig til interessant blod så har Gigant Neo (S)'s helbroder lige vundet et stort løb i Norge. Så igen noget blod som stadig er højaktuelt.


Taggen M. (Tangee's afkom) startede igår i et lærlingeløb på Romme travbane og det gik fint på trods af et dårligt startspor 9, dog kun indtil opløbet hvor kusken trak ham fri og kom godt, men kørte op bag i en konkurrent, så Taggen M fik galop. Ærgeligt, da det mindst var blevet til en placering til mellem de 5.


Vi har fået foræret følhoppen Getaway til Svend og Alice Christensen i Tårs, da de stod og manglede en ny følhoppe. Vi er glade for at Getaway får flere chancer for at videreføre sin gode stamme, da det jo er 2 flotte afkom vi har fået. Hun er allerede sendt til bedækning på Hovhedegård hos Earthquake (us), så det bliver også et spændende føl, der vil blive født der næste år. Da vi kommer hos Svend og Alice bliver det spændende at følge hende og de kommende afkom tæt på. Vi beholder dog hoppe og føl hos os indtil ham den røde basse kan fravænnes.


Røde (Nice Lady) har været til de første skærpende intervaller på AAV, og det forløb faktisk bedre end forventet, da formen er en del bedre end beregnet. MEN hun er meget stresset i traileren begge veje til og fra banen, og er også en del opkørt på banen, så vi må prøve at forebygge de værste symptomer, så hun ikke igen kommer til at døje med forhøjede muskel-værdier, da det hurtigt kan give tilbageskridt.


05.06.10


Tangee Boko (S)'s eneste startende (og ældste) afkom startede i dag på Rättvik i Sverige for sin træner Jørgen Westholm (træner af  bla. Super Light (S) og Annicka (S)). Med spor 9 og ikke voldsom hurtig fra start blev han placeret allerbagerst i feltet, men med 500 m igen blev han trukket bag om feltet og kom i ret god fart og så ud til at ville ende langt fremme, da en galop ødelagde dagen. Da han blev sat i trav kom han i et godt ryk igen, men blev nr. 7 lige uden for pengene i 17,6. Farten fejler bestemt ikke noget, men stabiliteten mangler at indfinde sig. Desværre tyder det på at en del af afkommene efter Jag De Bellouet (F) er sene om at komme ordentlig i gang, så vi krydser fingre for at det snart kommer.


Nyheder fra Polen hvor Sorte (Newport Lady) og Papaya Newport befinder sig.


Sorte har fået et fint arbejde efter 1.30, da hun er klar til hurtigere arbejder, så vi forventer at hun snarest muligt kommer til København, hvor hun så vender snuden tilbage til os eller hvis muligt lige får nogle ugers intens arbejder hos Jens Simoni hvis han har plads. Så må vi blot håbe på at Sorte's ben og temperament holder, for så bliver der virkelig noget at glæde sig til. Det gør ikke noget at hun først kommer til start i år som 5-års, da vi ikke skal nå noget med hende.


Lille Papaya Newport kom jo sent i gang, men udvikler sig efter planen og er så småt begyndt på lette intervaller.


Peter Simoni fortalte at begge vores afkom har meget let ved deres trav (som vi også altid selv synes), men dejligt er det nu altid når hestene får ros.


04.06.10


Vores opdræt Pocono Downs var her til aften til start i Århus med sin ejer/træner Carsten Kragelund. "Poco" har haft svært med at gå fejlfri, men åbenbart går det bedst for Kragelund. Med Spor 1 i snorene fik Poco lov til at tage fronten, og selvom han stadig er langsom fra start, blev han i spidsen, da et par konkurrenter i angreb fik galop på. Han blev lidt træt midt på opløbet, og måtte lade en god Klinsmann (S) gå forbi til sidst, men holdt flot 2.pladsen. Dejligt med et fejlfrit løb og en god placering.


03.06.10


Sikke en forskrækkelse her i morges. Lige som hestene skulle lukkes ud, ligger Getaway sig ned for at fole. Først med udregning i næste uge, så det var en nervøs Tanja der ringede til Helle på hendes arbejde og sagde at hun skulle smide alt hun havde i hænderne. Der skulle lige hjælpes lidt med at hive,og hvad dukker der så op: en rigtig stor og flot rød hingst med blis og 4 meget hvide ben. Sikke et pragteksemplar. Getaway kan kun lave smukke føl (Rhodesia Downs er jo en smuk og stolt storesøster).


Her er han så:
Fire hvide ben er heller ikke at forakte......


På billederne er "bassen" ca 10 timer gammel.Er jeg ikke vakker ???

 

 

01.06.10


King Diavolo har lige sluttet behandling med irap i begge sine forknæ. Røntgen her i foråret viste heldigvis ingen påviselige slidskader på knoglerne, så forhåbentlig kan vi få ham igang igen ved at behandle leddene efter bedste mulige evne. Både dyrlæge og kusk har sagt at vi ikke lige skal opgive ham, så nu må vi håbe at dette hjælper. Ellers er gode råd dyre for ordinær behandling har ikke hjulpet overhovedet.


Det bliver spændende når han skal spændes for første gang, så bliver der i hvert fald krydset fingre for at han ikke er halt igen.


25.05.10


Så var det Express Bøg's tid til at få føl. Kun 1 dag over tiden så det var nemt klaret. Det blev til en endnu et hoppeføl. Hun ligner sin far (Great Challenger (us)), så det var dejligt, da Express jo sidste år fik føl der lignede hende selv.
Navnet bliver Tampa Bay Downs. Nu håber vi det bliver 2 hingste i pølseenden, da vi ikke har flere hoppe-navne at bruge af. Ellers må vi til at være lidt mere kreativ.


22.05.10


Lavec Kronos "vandt" Elitloppsbillet, men afstår


STOCKHOLM, SVERIGE


Vinderen af Gulddivisionsfinalen på Solvalla i eftermiddag fik i tilgift en invitation til Elitloppet, men da løbet var kørt og Lavec Kronos havde ført hele vejen og vundet ganske let på 11,3/1640 auto blev det klart, at Lutfi Kolgjini ikke har tænkt sig at tage imod invitationen.Lavec Kronos vinder enkelt for Kolgjini - Foto: Lars Jakobsson, Kanal75.se


- Lavec Kronos havde skuffet mig et par gange for meget i år og efter indsatsen i Lotteriløbet var jeg usikker på formen. Dagens indsats var derfor meget positiv. Jeg har ikke ændret mening så jeg tror ikke det bliver nogen Elitloppsstart. Men i sidste ende er det ejerne der bestemmer det. Vi skal kigge på hesten i morgen og tage en snak om tingene, sagde Lutfi Kolgjini efter sejren.


Lavec Kronos' indsats denne gang kunne der ikke sættes fingre på for han var aldrig i nærheden af et nederlag og sejren var værd hele 300.000 SEK.


SJ's Photocopy leverede en stærk afslutning til andenpladsen før Star Running, der sad i vinderhullet undervejs.

19.05.10.


Sorgens dag.


Vores dejlige 1-års plag Saratoga Downs (lillesøster til Hoof Beats) måtte desværre aflives pga. et brækket forben, som var fuldstændig ødelagt uden nogen chance for reperation. Stort tab da vi havde besluttet at hun skulle blive i stalden pga. sin lille størrelse. Det hun manglede i størrelse havde hun så bestemt i  livsgnist og fightervilje, så det var ærgeligt at hun ikke fik længere tid hos os.
17.05.10


17-05-2010: Hoof Beats tilbage til Kent Friborg
Den flerfoldige V75-vinder vendte i fredags tilbage til Kent Friborg, som havde stor succes med hesten inden familien Friborg i 2007 solgte Hoof Beats til svenske Newmen Breed A B.


I regi Hans Adielsson havde Hoof Beats en forrygende sæson i 2008 med 10 sejre og 1.295.000 SEK i 21 starter. Det blev til i alt seks V75-sejre, bl.a. en finale i Bronzedivisionen, samt en andenplads i Harper Hanovers Lopp bag Milestone’s Eager.


I fjor blev Hoof Beats forsøgt i Frankrig uden den store succes, og i efteråret pådrog hesten sig en alvorlig seneskade, der senere skulle vise sig at sætte en kedelig stopper for karrieren.


- Det vil tage rigtig lang tid at få ham ovenpå igen, hvis det overhovedet kan lykkes og derfor har vi fået Hoof Beats ”hjem” igen. Bo Jakobsson, som købte ham af os, kunne huske at jeg havde nævnt muligheden for at få et afkom efter Hoof Beats og har derfor givet ham tilbage til os. Aftalen er kommet i stand med stor hjælp fra Flemming Jensen’s hustru, Tina, og jeg er selvfølgelig super glad! siger Susanne Friborg.

- Vi forventer ikke at starte Hoof Beats igen, men skal i stedet bruge ham til et par af vores egne hopper. Det er imidlertid for sent i år, da de allerede ER blevet bedækket, men så får han bare lov til at gå herhjemme og hygge sig.


 16.05.10:


Scioto Downs er komme afsted til Tårs for at gå sammen med en anden hingste-plag(Sune Elholm) hos Svend og Alice Christensen, da de to plage begge manglede en kammerat. Vores Scioto er allerede meget hingstet trods sin alder, vi har aldrig haft en der var fremmelig så tidlig.


De to drenge kommer på græs når vejret er vendt til det bedre. Lidt interesant er at de skal gå der hvor Nicholos er opvokset.


13.05.10 Nedenstående er interessant, da vores 2-års er efter Korean (F).


13-05-2010 21:38:00Sebastian K overraskede i Kungapokalen

MÖLNDAL, SVERIGE


Erik Adielsson er skarp som gæstekusk. Det viste han endnu engang i Kungapokalen, hvor han gæstekørte Sebastian K (Korean) for hans Jägersro-kollega Lutfi Kolgjini, der selv kørte Juggle Face.


Favoritterne i løbet var Main Wise As og Select Yankee, men de var ingen steder, da starten gik (Select Yankee galopperede i spidskampen) og Alvena Pele suste til spidsen med Sebastian K lige efter sig og allerede efter 200 meters kørsel kunne sidstnævnte overtage spidsen.


Kort efter kom Kolgjini selv frem med Juggle Face og han fik lov at overtage spidsen efter 450 meters kørsel, hvorefter den første halvbane gik i 12,7-fart.

Main Wise As kom på første langside frem i dødens og således gik de første 1000 meter i 13,4, mens Select Yankee var havnet sidst i feltet og forsøgte sig med 600 meter igen.


Det bed dog ikke rigtig for næstfavoritten og i stedet lignede det så småt Juggle Face, da denne pludselig galopperede med 250 meter igen.


Så kunne Sebastian K tage over for Erik Adielsson og resten af vejen var der ingen problemer selv om Alvena Pele forsøgte sig på openstretch til slut og klarede andenpladsen før Dream Director, mens Main Wise As gik helt ned som en af de sidste i løbet.


191:10 gav Sebastian K i vinderodds og der var 970.000 SEK for sejren.Sebastian K er blevet budt et perfekt løb af Erik Adielsson og vinder enkelt Kungapokalen - Foto: Claes Kärrstrand, Kanal75.se


- Det spiller ingen rolle om jeg kører selv. Det er staldresultatet der tæller. Kunne jeg ikke selv vinde var det perfekt, at Sebastian K kunne vinde. Erik lagde selv taktikken op og jeg regnede med, at han gerne ville være på inderspor, sagde træneren Lutfi Kolgjini efter sejren.En glad kusk (Erik Adielsson), ejer (Bertil Knutsson) og træner (Lutfi Kolgjini) efter Sebastian Ks sejr i Kungapokalen - Foto: Claes Kärrstrand, Kanal75.se


- Det var klokkerent. Han var lidt hvas inden løbet. Det var perfekt, at jeg kunne komme til spids og siden slippe, men derefter lå han hårdt på og det var perfekt, at jeg kunne sætte ham ind i Luddes hjelm. Ludde havde sagt, at jeg kunne køre som jeg ville og jeg ved jo, at han ikke sigter efter en femteplads så derfor blev det lidt offensivt, sagde Erik Adielsson, der også vandt Kungapokalen sidste år - den gang med Knockout Rose.


Vindertiden 12,8/2140 auto.

11.04.10


Årets første føl er kommet til verden. 6 dage over tiden, så der er gået et par uger med forstyrrelse af nattesøvnen, da det var Patina som skulle fole og det var første gang her hos os.


Resultatet var et rigtig dejligt hoppe-føl efter Gigant Neo (S), og hun er allerede døbt Tioga Downs.
Feb.2010


Følhopperne håndprøvet og alle er stadig drægtige. Herligt med føl-boom i april-juni. 4 stk ialt. HERLIGT...