Vores opdræt

                                   Vores opdræt:


Generelt kan siges at vi har været fulgt af meget uheld mht. vores opdræt, men kærligheden til dyrene, og at se de små føl komme til verden og vokse sig store, gør at det trods alt er skønt af se fremad i stedet for tilbage.

                      


2002:


King Diavolo


Efter Piccolo Diavolo - Unik H

Voores første opdræt - har vi sagt farvel til i 2016 efter mange år !


Vores første opdræt og alene i årgangen blev der rigtig hygget med denne hest.

Blev tidligt kastreret og simpelthen en dejlig og lækker hest at træne. Benene gav dog problemer allerede inden at han var startklar, og det var ikke nemt at finde ud af det primære problem, nemlig hans ene forknæ. Men han var en kriger uden lige på den gode måde, så det blev da også til 3 lette sejre i de 4 første starter inden de alvorlige problemer begyndte at dukke op. Herefter blev det kun til spredte starter de næste mange år, og benene blev aldrig gode igen, kun små opture i perioder.


Var desværre meget slidt i de gamle ben, som kun gav 48 starter i karrieren.

Men mange opture og hans glæde ved at løbe blev således slut, da han ikke kunne mere. Vi har været glade for de opture, som han gav os gennem årene, trods endnu flere problemer. Men ved blot at han ville være blevet en superhest uden de mange problemer med benene. Men han bed alligevel tænderne sammen mange gange, da han rigtig gerne ville være forrest. Og sikke en glæde og stor oplevelse i Derby-weekenden 2011, hvor han gik et superløb og erhvervede os en dejlig derby-vase !

2003:


Lucky Light:


Efter Wall Street Banker (us) - Prima Bangsbo

Var sat igang som 3-års pga. det nyeste hit dengang, unghestesatsningen, men vi fik ikke at vide før at han havde været i prøveløb, at han nok ikke lige var klar. Kom derfor aldrig op i omdrejninger og vi gav op da han var 6 år gammel.


Lucky Lady:


Efter Piccolo Diavolo - Unik H

Blev tilkørt i starten af 2-års sæsonen, men med opstarts-problemer, som gjorde at hun aldrig blev sikker at køre og travede desuden meget i pasgang pga. dårlig og ødelagt lænd.


2005:


Nice Lady:


Efter Speedy Tomali (us) - Prima Bangsbo

Vores egen træningshest (sammen med Sorte (=Newport Lady), som i en lang periode gav os mange og skønne trænings-timer. Blev dog aldrig en stor stjerne, og først sent henne i forløbet blev der fundet en ømhed der gjorde at hun aldrig kom op i omdrejninger. Er Helle's kæledægge og er pensionist !


Newport Lady:


Efter Keystone Dominator (us) - Florida Newport (n)

Trænede med Røde (=Nice Lady) i de yngre år, og var bla. andet i Polen til optræning (sammen med lillesøster Papaya Newport)  som 3-års efter en større sårskade på et bagben. Var meget afhængig af andre heste, og fik en sejr i karrieren, hvor Birger Jørgensen fik hende forbi i opløbet trods at hun ventede på de andre. Temperamentet blev værre desto mere hun startede og var meget besværlig alene i en trailer, og tilsidst ville hun slet ikke gøre andet end at galoppere pga. hovedet der ikke kunne kapere det hele.


2007:


Pocono Downs:


Efter Great Challenger (us) - Etoile


Moderen til "Poco" (Etoile) var blevet lånt af Mia Mørch fra Sjælland, og som vi senere hen har delt mange timers selskab med når vi har været i København enten til løb/derby eller når vi har været i Sverige efter en følhoppe.

Tilbage til Poco, så var han vores første auktions-hest, som blev solgt på den daværende DTC-auktion i 2008 på Klampenborg Galopbane. Det var rigtig heldigt at køber blev en Ålborg-mand, nemlig Carsten Kragelund, som så har gjort at vi har kunnet følge "Poco" fremover.

I 2017 har "Poco" rundet 100 starter og taget ialt 13 sejre. Mange glæder for ejere og opdrættere.

Desuden er Pocono Downs det første opdræt i en længere række efter Great Challenger (us), da vi købte en livstids-bedækning i denne da han kom til landet. Og selve navnet blev til pga. hjælp fra MIa Mørch, og dette blev starten på at vi i årene fremover har brugt "Downs"- navnet og opkalder føllene efer bedst mulig evne efter væddeløbsbaner.
Proud Nose

 

Efter Good as Gold (s) - Prima Bangsbo


"Nosie" var en stor plag, og blev solgt på samme auktion som "Poco". Køber var Michael Lønborg som købte ham til en heste-ejer, og han blev omdøbt til Pallexperten.

Vi hørte desværre ingenting de første år, men blev kontaktet i slutningen af 2010, hvor de havde stoppet træningen pga. oplyst muskeltræthed.

Vi fik ham hjem, omdøbte ham til hans oprindelige navn, og han fik fri i lang tid og var meget glad for at være hjemme. Vi forsøgte at træne ham op igen, men han havde haft for mange dårlige oplevelser og ville slå i vognen, så der var ikke holdbart. Han fik fred i 2014, da han ikke var typen der ville kunne trives overalt.


Papaya Newport:

 


Sendt til Polen (hos Peter Simoni) november 2009 til tilkørsel/optræning.


Papaya er heldig med at have ventet lidt ekstra tid med at blive tilkørt, da størrelsen også lige skulle komme.


Kom hjem fra Polen juli 2010 og herefter fortsat det med lette intervaller for at give hende lidt mere hurtighed efterhånden.


Papaya er flyttet til Svend og Alice Christensen i Tårs i maj 2011 som har tid til at træne noget form tilbage i Papaya, så håber vi farten kommer til senere.


Aflivet pga. problemer med et forben i 2011.2008:


Rhodesia Downs


Efter Korean (f) - Getaway


Tanja's kæledægge fra dag 1.

Stor flot hoppe, som også kom til Polen for tilkørsel/optræning, og herfter i en periode på Lunden.

Havde desværre fået store problemer, da hun var hjemmefra, og da hun kom hjem var hun skrækslagen for at gå ind og ud af boksene. Vi trænede hende i en periode, men kunne se at det slet ikke gik, og vi måtte få hende aflivet som 5-års, da hun var for skadet i hofte/ryg, og således ikke engang kunne være følhoppe. Et stort tab, da hun var en dejlig type.River Downs


Efter Great Challenger (us) - Etoile


Solgt 15 september 2009 til Carsten Kragelund, da han var rigtig glad for storebror Pocono Downs, og hun havde et bedre trav end ham.

Hun startede karrieren med at galoppere, men tog ialt 4 sejre i 15 starter inden hun blev solgt til Norge.

Rejsen til Norge gjorde desværre en kraftig skade på hendes muskulatur pga. voldsomt nyreslag, og trods mange og langvarigt forsøg lykkedes det ikke at få hende ovenpå igen og hun blev aflivet i 2014.

 

 


2009:


 

Scioto Downs:


Efter Alesi OM (i) - Express Bøg


Solgt august 2010 til Jesper Z.Andersen, Sjælland.


Eksporteret til Norge i slutningen af 2013, og startede flot op med sin første sejr i første start i Norge. Har dog galopperet mange penge væk, og da han blev påkørt i den allerførste start kan det være at det sidder for meget i hovedet af ham.


Saratoga Downs:


Efter Great Challenger (us) - Prima Bangsbo


Herlig lille hoppe med en god vilje.

Blev aflivet som åring pga. et voldsomt brækket forben. Stort ØV.


2010:


Tini Wini Downs


Efter Up Front Larry (us) - Tangee Boko (s)

En lækker model helt fra starten. Var så uheldig at falde på noget is i januar som nybleven åring. Hun kunne ikke komme op i 2 døgn uden hjælp.

Røntgen viste igen skader hvor der kunne røntgenfotograferes, men efterfølgende har vi nok kunnet erkende at der har været større skader en fundet, og hun burde aldrig have været tilkørt, men man håber og tror jo at det nok er ok. Hun var nemlig meget voldsom at tilkøre, men viste aldrig tegn på haltheder. Med stor hjælp fra flere sider blev hun nemmere med tiden, og gjort klar til start i juni 2015, hvor hun viste stort talent. Det gik dog hurtigt den anden vej, og taget ud af træningen december 2015 hvor hun kom hjem med ødelagt lænd og ryg.


Vi forsøgte selv i 3/4 år med forskellige ting, og i glimt viste hun i træningen hvilket talent hun gemte på. Men i januar 2017 er al træning nu ophørt, da vi blot kan erkende at hun har taget for meget skade af den tid hun var i professionel træning, og selv om hun i glimt viste sit store talent i træning sidste år, må vi nu opgive da hun simpelt hen har for ondt i kroppen.


Næste skridt bliver som følhoppe, da vi ved hvad hun indeholder af talent, og med sin stamme må vi håbe at hun tager grundig revanche.

Første hingst er ikke bestemt, ligesom det heller ikke er afgjort om det bliver 2017 eller 2018 at hun går i avlen.


Status juli 2017:

Det blev besluttet at hun skulle bedækkes i år, da nogle af de andre springer over.

Hun er drægtig med Great Challenger (us) med forventet termin 13/4-18. Det bliver et superkryds.


Tioga Downs


Efter Gigant Neo (s) - Patina (us)


Var med på DTC's auktion 2011 men kom med hjem igen.

Solgt som 2-års til århusiansk amatør, som trænede med hende et par år, inden hun blev solgt som følhoppe og fik sit første føl i 2017 efter Orali.


Tampa Bay Downs


Efter Great Challenger (us) - Express Bøg


Solgt december 2010 til Morten Melin


Desværre død i december 2014 pga. brandfeber og kolik, hvor hun var prøveløbsklar igen - var egentlig også klar tidlig på 3-årssæsonen,og gik et rigtig flot rutineløb på 18,6 allerede i april men fik et voldsomt spark over et knæ, som gav en langvarig pause.Vi havde hende på græs den sommer, så det var dejligt, da vi ellers ikke havde set hende siden vi solgte hende som føl. Var et stort talent, så et stort tab for både ejer og opdrættere !.


The Downs


Efter Was It A Dream (us) - Getaway


Kom til verden med panik pga. overrivning og kraftig blødning fra navle, men med at lækkert udseende.

Forventningerne var store, da han som 2-års var super lækker. Blev kastreret og så gik alt galt. Fra at være lækker mørk fuks blev han gulerods-farvet, og al energien forsvandt fra øjnene, og kan orkede slet ikke at træne.

Mange blodprøver/undersøgelser og behandlinger blev forsøgt de næste mange år, men intet hjalp. Først 3 år efter som 5-års er det begyndt at vende igen, og den mørke glød er der i perioder. Han er aldrig trænet op igen, men går og opdrager hingste-plagene. Han forbliver pensionist, og kan tages som medhest hvis vi skal ud og ride.


2012:


Anthony Downs

 


Efter Great Challenger (us)-Tangee Boko (s)


Dejlig langbenet krabat, som hurtigt blev en stor kælepot.

Solgt april 2013 til Morten Melin og Bo Larsen og er videresolgt til Norge, hvor han rejste til i maj/juni 2014

Voldsom stor hest allerede som 2-års, men han har alligevel vist at talentet er der.

13 starter i 2015 og 2016 har givet 3 sejre og indtjening på Nkr.111.500 og rekord 15,5am.

Har haft et afbræk i lang tig i 2016 pga. gaffelsbåndsskade, men tog en flot sejr i december 2016. Herefter er han blevet meget dårligt travende og fik lidt pause inden et fint prøveløb den 4/8-17 på fine 17,7. Vi håber at han er klar igen.

2018 er indtil nu blevet den bedste sæson, da han var kommet sig over sin skade.

12 starter:3-1-4 og tjent kr. 92.000 NOK. Her sidst på sæsonen er der dog begyndt at komme nogle disk i de 2 sidste starter, så håber ikke at han erskadet igen.


Assiniboia Downs


Efter Micro Mesh (s) - Patina (us)


Blev aldrig meldt på auktion, og herfor solgt til Carsten Kragelund som 2-åring.

Blev godkendt som 4-åring i flotte 16,6s/2160m, og tog 1 sejr i den første sæson. MEEN kusken passede ikke til hende, og desværre fik hun en seneskade, og lang pause. Tilbage efter ca. 1 år med 7 starter, som gav 1 sejr og 4 andenpladser - og ny kusk !).

Sæson 2018 startede med 3 starter i flotte tider, men kun en andenplads som resultat.

Fik herefter problemer med et tykt ben som følge af et snog-bid, men er heldigvis vendt tilbage her sidst på året. To starter og sejr i den sidste start den 24/9 med den vanlige kusk Nicklas Korfitzen - de er et makkerpar.

Er solgt i efteråret 2019 til en anparts-stald og sendt i træning, men efter nogle starter virker det desværre ikke til (endnu ?) at hun trives i en lidt større stald. Vi håber hun kommer efter det, da kapaciteten er hø
2014:


Chester Downs - vallak ved Weingartner (us) - Lindermile G.T. (n)


Status juni 2016:Blev skadet tre dage før auktion 2015 og er således blevet i stalden.

Har været i træning 4 måneder på Ålborg Væddeløbsbane hvor han virkelig har udviklet sig. Er nu hjemme på lidt ferie, skal afsted snarest igen.


Status januar 2017:

Har efter lidt vinterferie i en måned i efteråret, men hår trænes fint siden midt november 2016.


Status juli 2017:

Fik problemer med et forben ifm. sidste omgang træningsperiode på Ålborg Væddeløbsbane, og det har betydet en lang ferie, og udsigterne er ikke helt sikre.

Vi håber på at en lang ferie sammen med behandling og kastration i april, gør at han kan komme igennem problemerne. Bliver ikke startklar i år.

Efter en foldtur med Dayton Downs har han fået problemer med et bagben, og det er uvist om han kommer over det. Går pt. som hyggemakker til Mule (The Downs).

Status 2019:fri siden sidste opdatering.


Canterbury Downs


Efter Blue Mac Lad (us) - Tangee Boko (s)

Solgt på DTC's auktion 2015 til Tyske heste-ejere. Heldigt for os er det til at have konktakt, og vi har fået lidt løbende opdateringer. Vi var glade for at de henvendte sig da "Calle" skulle i prøveløb i Billund den 28/7-17, og vi kunne komme ned og se ham igen, og samtidig møde ejerne igen. Er gået i træning hos Søren Johansson og vi får så lidt muligheder for at se ham her i DK.


Colonial Downs


Efter Great Challenger (us) - Priceless Woman (us)


Solgt på DTC's auktion i 2015 til Jægersro-træner Markus Bergman.

Vi har desværre hverken set eller hørt noget til ham siden salget, så vi håber at han har det godt.

Nyt 2018:

"Colle" er ved at være færdigvokset, men har været længe undervejs pga. sin størrelse.

Træneren forventer prøveløb og start henover efteråret.

Status start 2019: er ikke kommet i prøveløb endnu, og vi har ikke hørt nogle nyheder.


2015:

Dayton Downs


Efter Great Challenger (us) - Princess Håleryd (s)


Status juni 2016:Var oprindelig tilmeldt auktion, men kom ikke med pga. en sandsynligvis ubetydelig lille cyste i en bagkode, så han bliver i stalden, hvorefter han er startet med oplæring med seletøj. En rigtig bandit, som stadig har samme egenvilje, som har skinnet igennem lige fra dag 1. Må kunne blive en superhest !!


Status januar 2017:

Har været på AAV i 2 måneder til tilkørsel, og blev rigtig god.

Det skinnede dog igennem med hans egenvilje, så han var ved at ende i søen en dag pga. at han selv ville vælge hvad vej turen skulle gå. Sikke et gåpåmod.

Var dog lidt snottet efter de 2 måneder og trængte til at komme hjem. Efter 2 dage var humøret fint igen, og nu trænger han til at skulle igang igen. da han er en rigtig bandit igen.


Status juli 2017:

Blev sat i gang igen i februar hvor Helle har trænet ham 2 gange om ugen i, samt medhjælp en gang mere om ugen. Endte dog med at trænge til lidt ferie og er pt. på sommerferie med kammeraten Mule (=The Downs). Stadig hingst og stort gåpåmod, og skal til at i gang omkring 1/9. Er stadig ikke så stor, men det bør ikke blive et problem med denne bandit.2018:

Har været i træning siden slut af 2017 hos Stald Anders P, hvor han har trives rigtig godt, og samtidig har udviklet sig.

Prøveløb 18/6-18 i 20,9 uden problemer.

Har siden startet 3 gange, hvoraf han nok mangler lidt løbs-forståelse, og har galopperet alle 3 gange, hvor det så skal være prøveløb igen.

Er herfor taget hjem og kastreret (endelig), hvilket nu også er nødvendig med hans opførsel, men det skulle nok have været gjort i foråret for at have fået den debste effekt.

Men vi tager han stille og roligt, og så bliver han snart klar igen.

Status 2019: startet året med behandling og ferie, skal i gang i løbet af april måned.


Dixie Downs


Efter Enjoy Lavec (s) - Ganna Lavec (s)

Solgt på Ålborg auktion 2016 til træner Kent Friborg.

Er allerede kommet igang som 2-åring, godkendt 24/7-17 på 24,5 med stor galop.

Har startet  11/8 med en flot 3-plads på 18,0(1640a i hårdt selskab)

Sæson 2017 som 2-årig blev til 5 starter og en 2. og 3. palds og bedste tid 16,2a.

Var dog nok ikke klar til 2-årsstarter og har haft det svært i 3-års-sæsonen.

Her sidst på året er det måske ved at lysne lidt, da hun faktisk gik hendes bedste løb den 17/9 i 16,0ak på en 3.plads i Skive. Umiddelbart virker hun kun til at trives bedst på 1600m, men det håber vi det bliver bedre med tiden.

Status 2019:Løber med i løbene, men trænger til miljø-skifte i vores øjne.2016:


Emerald Downs


Emmett Downs


Eureka Downs


Ellerslie Downs


2017:


Flamingo Downs


Flamboro Downs


Foxboro Downs


2018:


Georgian Downs


Gator Downs (s)