Nyheder 2019


                                                       Nyheder 2019


OBS NYE BILLEDER KOMMER SNAREST


                                               13.07.19


2 af vores 2-årige opdræt - Flamingo Downs og Flamboro Downs er allerede ved at vise sig frem på banen.


Flamboro Downs skal i prøveløb i morgen i Ålborg for træner/kusk Anders Pedersen - vi er på pletten :) for at følge den lækre sorte hingst.


I mandags var Flamingo Downs i prøbeløb for Morten Friis (træner John Friis), og hun gik godt som rygterne havde lydt forud. Godkendt på flotte 21,3 og sigter mod start i Derby-weekenden.

Det er  en hest som er omtalt positivt , så vi glæder os.

Her er nyheden fra Travet.dk:

https://travet.dk/nyheder/morten-friis-hold-oeje-med-den/?fbclid=IwAR2gXGwqjym1P-6mM3sl3UHYUCQTx829ODVokSp1R4Z7c3Udy9n4jC7JIM8


Prøveløbet med Flamingo Downs  kan ses her:

https://www.youtube.com/watch?v=1XvIzyNS7lwMeget trist læsning - stortalentet Mellby Club (s) efter vores Naomi De Lou (s) er blevet aflivet efter foldskade - et brækket ben. Så ærgeligt da han var helt på toppen af karrieren ,og havde meget ugjort på banan. ØV.


Igår startede vores opdræt Emmett Downs for første gang udenlandsk, på Årjäng Travbane, hvor han fik en fin 3.plads og tjente 17.500 SEK. for træner /kusk Jeppe Rask.

Dejligt at han er ved at være mere ovenpå igen, da han virker til at have været lidt sat tilbage de seneste starter, og ikke virker til at udfolde  sig, som vi så i hans første start hvor han var flyvende. Vi håber han er helt på rette vej igen.                                               18.06.19


Næsten 14 dage over tid igen i år folede Rigmarole (s) så endelig i aftes - et stort langbenet hoppe-føl efter Panne De Moteur (s).

Føllet er allerede døbt Hazel Downs, og bliver dansk-registreret.

Når føllet er registreret bliver Rigmarole (s) igen svensk-registreret og skal ifoles Tobin Kronos (it), som vi tror meget på i avlen.

                                                

                                                06.06.19

Vores nyeste indkøbte følhoppe Bravo Pommerance (s) har nu i nat fået føl i Sverige, en dejlig hingst efter Weingartner (us). Hun har nu fået 3 hingset i træk, så det må hun gerne fortsætte med.

Vi skal have planlagt hjemkomst inden for den nærmeste fremtid, og så vil vi glæde os til at se dem.

Føllets navn bliver Hexham Downs (s) og bliver svensk registreret.
                                                 01.06.19


Vel hjemme fra Stockholm, men med hesten hjem i traileren igen !


Nå turen var rigtig fin, og sikke en oplevelse at overvære en Elitauktion live. Der var nogenlunde ok interesse for Gator Downs (s), og vi synes selv at hans video lavet af Lina Alm Racing var en af de bedre.


Men om det var fordi at vi stod der som nye opdrættere i Sverige, så blev det klart at vi ikke nåede buddet som vi ønskede på vores fine plag, og han kom med hjem igen. Enig beslutning, for han skal ikke foræres væk til lavpris.


                                                 22.05.19


Vi begynder at nærme os afgang til Sverige til en spændende og sikkert fantastisk tur.

Vi har været heldige at nå at få resultatet på en gentest, som vi har indsendt på Gator Downs (s), for der findes en test der hedder SynchroGait, som kan give svar på om de rette gener er til stede mht. travgener og stabiliteten til at trave. Vi har for nyligt set at faderen Panne De Moteur (s) bærer det bedste, som hedder A/A, så vi var spændte på resultatet.


Men der var ikke grund til tvivl, for Gator Downs (s) kom også med det bedste resultat, nemlig A/A - så vi er stolte. Men han har nu også vist hele tiden at det sagtens kunne bære den vej :), men nu har vi det på skrift.

                                                17.05.19


Er simpelthen så stolt over Gator Downs (s), da han var med til video-optagelsen i mandags, og det viser det genrerelle billede med de dejlige Panne De Moteur (s)-afkom, de er så søde og nemme at arbejde med. Vi glæder og til mange flere af dem.


Resulatatet ses her (og er lagt på asvt.se i går:
                                                Link til asvt.se med direkte side til Gator Downs (s):

http://asvt.nethorse.se/auktioner/online_detail.asp?id=604&aid=3&dag=


Link til Lina Alm Racing Media som står for hoved-delen, og aboslut de bedste videoer til alle de forskellige auktioner:


https://vimeo.com/linaalm                                         15.05.19

Vi går og venter på færdig-redigeret video og et par flotte billeder af Gator Downs (s), da han var filmstjerne i mandags til optagelse til Elitauktionen, som nu nærmer sig hastigt.

Vi kan kun sige WOW for en præstation han lavede, og vi glæder os til det færdige resultat. Lina Alm fra Lina Alm Racing Media stod for optagelserne.


                                                 12.05.19

I går debuterede vores opdræt Emmett Downs for træner/kusk Jeppe Rask i Charlottenlund, og forventningerne var ikke sat op efter sejr, da han skulle møde Era Wan, som havde gået et frygt-indgydende prøveløb.

MEN alt blev gjort til skamme da stor-favoritten var hidsig, og Jeppe Rask tog en slapper bagved og kørte et flot og taktisk løb. Emmett Downs gik let forbi i opløbet til en meget FLOT sejr i fine 16,9s/2000m.

Løbet kan ses her med startspor nr. 2.

Vi er meget stolte, og alle lykønskninger til alle omkring ham.

Billede og  løbet kan ses via Travet.dk via følgende link:

https://travet.dk/nyheder/jeppe-rask-indledte-loebsdagen/


Mellby Club (s) som også er storebror  til vores Holyoke Downs (s) er kommet igang igen her i 2019 efter 1,5 års skadespause. Har startet 5 gange i år, og i går kom årets første sejr, hvor han var ude over 2640a i V75 iSvea Ekonomis lopp - STL Klass I, Försök 8 i Meeting 3, og tog en let sejr ned over opløbet i 12,8a.

Starten derfør var i Orebro Intn'l - Stayerlopp (Gr II Int), hvor det desværre blev galop fra start og dagen ødelagt. Ærgeligt da han jo havde storebor Mellby Viking (s) at leve op til i dette løb, da denne havde vundet det 2 gange i karrieren.

En rigtig fin artikel vedr. denne start ses her:

http://www.swedishhorseracing.com:8080/hub/preview/v75jackpot-oerebro-now-the-little-brother-can-step-into-the-club/


Løbet kan ses her:

http://www.swedishhorseracing.com:8080/replays/race/#/20190511-aby/10/

                                                   

                                               30.04.19

I søndags ville Naomi De Lou (f) til at fole et par dage før termin, men hun var klar og føllet ville ud. Resultatet blev en dejlig hingst, som nu har fået navnet Holyoke Downs. Stolt fader er Great Challenger (us).

Føllet er jo lillebror til Mellby Viking (s), verdensrekordholder,vinder af Harper Hanovers Lopp og ca. 3,4 mill. SEK. Vi glæder os fremadrettet, og håber at Naomi De Lou (f) bliver drægtig igen, hingstevalg er Panne De Moteur (s).

Link efterfølgende fra sulkysport.se med billeder og en lille artikel:

https://sulkysport.se/mellby-viking-har-blivit-storebror/                                                22.04.19


Nye billeder på de 2 tykke damer:


Naomi De Lou (f) er nu meget tyk med termin 30/4 (men kan nu se ud til allerede nu at gå over tiden). Er ifolet Great Challenger (us) og føllet bliver svensk-registreret.


Rigmarole (s) har først termin 6/6, og det med en hel-søskende til Gator Downs - vi glæder os. Føllet i år bliver dansk-registreret, mens hun skal svensk-registreres igen sil næste års føl (ifoles Tobin Kronos (it)).

Rigmarole (s) er også ved at være tyk:

                                                                                          

Fik taget et par billeder af Dixie Downs igår på banen, hun fik en 4.plads i 17,3/2140a:
                                                   21.04.19


Turen går i dag til Ålborg Væddeløbsbane, da vores opdræt Dixie Downs starter i kuskematch (DM for travtrænere) - kusk er Henrik Lønborg. Heldigvis ser det ud til at vinter-træningenen har gjort lidt, da hun sæsæn-debuterede 6/4 på Fyn med en 5. plads på 16,4a/2140 på en indelukket plads. Vi håber, at hun begynder at udvikle sig mere fremadrettet. Ny billeder vil tages, så håber vi de bliver gode.


Ellers går der rigtig positive rygter om 2-årige Flamingo Downs (Broad Bahn (us)-Zavira Kievitshof (de)), hvilket gør, at det vist er nødvendigt med at se om vi kan få lavet en lille-søskende alligevel, da storebror Mellby Frodo (s) jo også gør det fremragende pt. i Norge.

Vi håber at Zavira Kievitshof (de) kan rettet op på indvendigt til næste sæson, og så må vi tage det derfra.


                                                  18.04.19


Så blev påsken startet med at bruge nogle penge. Vi skulle tage en hurtig beslutning, og nu skal vi have 3 føl i år alligevel :)


Vi har haft lidt mange bedækninger i år der skulle bruges, da de er betalte, og så dukkede der pludselig en fin stammet hoppe op, som er drægtig med Weingartner, som er en af de hingste vi skulle have brugt en bedækning ved, og så det var dejligt at det kunne lykkes at bruge den denne bedækning på denne måde.

Navnet er Bravo Pommerance (s) efter den hotte Explosive Matter (us ) og ud af en moderlinie der bla. har bragt Vincennes (s), rek.09,9a/6,4 mill SEK.
Hun forbliver på Bellinga Hästcenter til efter foling, og så må vi på tur til afhentning, når der er faldt ro på alting efter auktion og Rigmarole (s)'s foling.

Bravo Pommerance (s)'s termin er 10/6, så lige omkring samme tid som Rigmarole (s).


Det er den nye i flokken:


Bravo Pommerance (s) efter Explosive Matter (us) og Molly Trot (s).

Bliver lagt ind under følhoppe-fanen snarest.

Link til travsport.se:

https://www.travsport.se/hast/visa/728831?source=S


Vi døjer stadig med Zavira Kievitshof (de) efter kastning, og får hende måske ikke i orden igen. Rigtig ærgeligt da hendes afkom Mellby Frodo (s) er godt i gang med sæsonen i Norge. Han sæsondebuterede den 20/3 på Bjerke på 13,6/1609 a på en 5. plads, og var igår klar til anden start for året.


Og hvilken start, 1609 auto igen og en start bagerst i feltet pga. startspor 7. Med 500 m igen lignede det ikke alverden, men en voldsom hastig afslutning trods i forvejen et opskruet tempo, nåede han akkurat forbi på målstregen i TOP-tiden 11,3 !. Sikke en hest.


Dette gør at vi nu overvejer om vi skal forsøge at puste yderligere til behandlinger for mor Zavira Kievitshof (de), da vi godt nok gerne ville have et par føl mere på hende.


Løbet til Mellby Frodo (s) fra Bjerke igår ses (begrænset tid tilgængeligt) her:

https://old.rikstoto.no/RikstotoDirekte/RDsisteuke/?vodData=t:Race|rdk:BJ_NR_2019-04-17|rn:1


Målfoto:

Mellby Frodo (s) starter allerede igen på Bjerke den 24/4, og det er bla. imod vores eget opdræt Anthony Downs, som IGEN er hæmmet af bagspor. De starter i 7.løb med hhv. nr. 3 (Mellby Frodo) og nr. 11 (Anthony Downs)  - det virker oplagt med flest penge til førstnævnte.


                       

Nogle penge er der afsat til yderligere udvikling, da vi nu har erhvervet os endnu en livstids-bedækning i Panne De Moteur (s), da vi jo tror rigtig meget på ham som avlshingst pga. de afkom vi allerede har fået. Vi glæder os til mange "Panne"-afkom i mange år fremover.


Den 8. april var vores opdræt Emmett Downs klar til rutineløb i Skive efter vintertræning, og KLAR  var han. Fik meget ros af speakeren, og viste at han er klar til start. Vi glæder os.


Løbet kan ses her - har nr. 3 med træner/kusk Jeppe Rask:

https://www.youtube.com/watch?v=k-ToaQWyEME&fbclid=IwAR3z3qZwUs0D_S9zA0E3FN6kpBO5Hw-3lW12Ad-YSTcJTFqJ6I2yepe2AFU


Lækker er han at se på - Emmett Downs.


Planlægning med hopper vs. hingste er vist nået til følgende konklusion, så må vi se hvordan året det går når året rinder ud:


3 hopper går til Panne De Moteur (s):

Naomi De lou (f), Mellby Akacia (s) og Mellby Drottning (s).

De 2 første er svensk-registrerede.


Graceful G.T. (n) går til From Above (s). Danskregistreres.


Mellby Cosy (s) går til Great Challenger (us). Svenskregistreres.


Rigmarole (s) går til Tobin Kronos (it). Er danslkregistreret i år, men skal evt. svenskrgistreres med dette planlagt føl.                                            05.04.19


Ny måned starter med at vores opdræt begynder at komme frem i det gode vejr.


Dixie Downs starter 6/4 i Odense, mens Pocono Downs og Emmett Downs er med på mandag (8/4) i Skive, Emmett Downs er dog i rutineløb.


Gator Downs (s) har været forbi Ansager Hestehospital for rutine-operation for lille mus/ocd i en has, da det var anbefalet inden auktionen i maj.

Han er lykkelig for at være hjemme igen, og glæder sig til, at der må begynde at ske lidt mere.


Tini Wini Downs er nu afhentet til længerevarende udlån til Højelse Hestehospital, og vi håber de bliver glade for hende. Vi afventer fremadrettet om hun kommer retur og skal have lavet et føl eller flere herhjemme igen.


Rigmarole (s)'s 3-årige afkom "Babbel (s)" ejes af Travkompagniet i Sverige, og vi har selv et par andele heri (Travkompagniet),så spændende at følge med i.


Babbel (s) er kastreret for nylig og er i optræning, så bliver det spændende hvordan sommeren bliver for ham.


Billede af Babbel (s):Naomi De Lou (f) bliver tykkere og tykkere, og dækkenet er ved at være udfyldt.

Men med termin 30/4 er det selvfølgelig også ved at være oppe over :)


Spændende med en lille-søskende til selveste Mellby Viking (s) (Viking Kronos (it)), som  selv lige er blevet far første gang den 2/4 til en fin hingst. Moder er Please Be Patient(us) (Yankee Glide (us)), som er aktuelt som moder til Mellby Hope (s) - 2 starter - 2 sejre. Ejer er Mellby Gård, som kan følges på Facebook på:Mellby Gård AB Häst


Billede af den lille ny efter Mellby Viking (s):

                                              27.03.19


E-erne er godt i gang.

Selvom vi desværre er nede på 3 afkom i E-årgangen efter farvel til Emerald Downs pga. fraktur efter spark og hermed aflivning, kan vi i stedet glæde os over at det tyder på de resterende er godt på vej.


Emmett Downs gik prøveløb sidste år, og er efter forlydender fra Jeppe Rask (via nyhedssiderne) nok snart ved at være klar til start, da alle hans 3-åringer træner godt, så mon ikke han er derimellem.


Eureka Downs fik en start i 2018 med uheldig galop fra start, men fik revanche i første start i år, da hun vandt fra føring på Lunden den 3/3 i 19,8 for træner/kusk Rene Jonassen. Hun starter igen i morgen, denne gang på Nyk. Falster, så vi krydser fingre, selvom det der noget svært ud, da hun starter med 20 meters tillæg.


Ellerslie Downs har startet 2 gange i år, men hun virker ikke helt klar. Er noget stor og samtidig sent født, så vi håber at hun står lidt over starter i lidt tid og får lov til at udvikle sig.


Billeder følger af hhv. Eureka Downs og Ellerslie Downs, da de er ved at blive bestilt fra deres respektive løb, så den glæder vi os til at må bruge efter køb.                                              25.03.19


Så må nyheden ud - efter 2 trins-udvælgelse (først afstamning og herefter eksteriør bedømmelse) er vi nu stolte af at kunne sige, at vi skal have en plag med på den svenske Elit-auktion den 24 maj. 


Så nu må vi og Gator Downs (s) gå i skarp træning !


Det har været nogle spændende uger, men mailen kom i aftes om at han er med.

Idag har den stået på røntgen, og vi håber ikke der er nogle større problemer, så vi kan få en tur til selveste Stockholm - sikke en oplevelse.


Katalog side er allerede under opførsel:                                           24.03.19


Tiden flyver og der sker ikke så meget, men dog alligevel lidt.


Dayton Downs er behandlet igen, og er stadig på ferie-listen, han nyder det i fulde drag, men trænger snart til at skulle igang.


Der er sket lidt ændringer med hensyn til hhv. dansk- og svensk-registrede hopper, igen fordi Zavira Kievitshof (de)'s kastning ødelagde den oprindelige plan.

Så nu i år er Rigmarole (s) "hentet" til Danmark og blevet dansk, men det er måske kun i år, da det er lidt afhængig af hvad hun skal bedækkes med. Og desuden er Mellby Drottning (s) kommet samme vej, mens Mellby Akacia (s) forbliver svensk-registreret sammen med moderen Naomi De Lou (f) og Mellby Cosy (s).

Planen for hvilke hopper og hvilke hingste er stadig ikke klar, pånær krydset Panne De Moteur (s) og Mellby Akacia (s), så vi skal snart have færdiggjort krydsene.

 

De to drenge Gator Downs (s) og Georgian Downs er nu endeligt helt fravænnet, det var meget på tide !

Især Gator Downs har vi været lidt ekstra over, da han er tilmeldt auktion i Sverige (vi afventer svar), så han har haft seletøj på et par gange - og han er virkelig dygtig.


Dette tyder på at de Panne De Moteur-afkom er rigtig nemme at arbejde med, da de to F-ere også var ligedan. Vi glæder os til dem, der kommer fremadrettet.


Hvis det ikke bliver auktion i Sverige for Gator Downs (s) er planen at tage på den danske Derby-auktion med ham, mens Georgian Downs kommer til auktionen i Ålborg i september.


De to vokser godt, men er som altid her først på året noget ranglet:

Georgian Downs (lys) til venstre og Gator Downs (s) (mørk) til højre


                                             

                                              26.01.19


Så blev det tid til en ny runde i et nyt år, men bestemt ikke positivt !


I mandags kastede Zavira Kievitshof (de) et hingste-føl efter Tobin Kronos (it) (Muscle Hill), og det var det føl, der var set frem til med størst spænding i år. Stort øv. Som for 3 år siden, hvor hun også kastede, var det også lige 3 måneder før termin, så rigtig ærgeligt, også for hende, da hun godt vidste at der var et føl.


Efterfølgende har hun været rigtig dårlig pga. voldsom og krads infektion i livmoderen, men er vist på rette vej nu. Overvejelserne var om hun skulle have fred, men vi vil rigtig gerne have et føl mere på hende, så vi må se tiden an, og se om det kan lykkes.


Ellers har Rigmarole (s) været lidt ved siden af sig selv en uges tid, og vi kørte hende til Ansager Hestehospital i går. Umiddelbart ingen større problemer (og bliver det forhåbentlig heller ikke), så hun er i behandling pt, og vi afventer stille og roligt.

Men der skal ikke tages nogle chancer, og der er heldigvis ikke problemer med føllet pt. (som blev scannet, og bedste bud er en hingst - vi håber alt går vel).


Dayton Downs er startet 2019 med ferie, da han trængte til det efter starten den 31/12, hvor han endnu engang galopperede, og var tydelig øm på et forben efterfølgende.

Har fået fjernet ulvetænder, hvoraf den ene var med irritation, og stort medvirkende til hans irritation i munden gennem længere tid. Snart venter lidt service-behandling og så sigter vi på start engang til foråret.


Og så blev der også lidt ekstra tilskud af hingste-valg i år, og således har vi nu ialt 6 bedækninger der er klar, de 5 er betalte og en booket:


2 x Panne De Moteur (S)

1 x From Above (se)

1 x Great Challenger (us)

1 x Weingartner (us)

1 x Tobin Kronos (it)


Så er pusle-spillet om hvilke hopper der går til hvilken hingst slet ikke klart, og nu endnu sværere at planlægge, da vi så nok også skal bedække Zavira Kievitshof (de) i år, og hun skulle have ventet, men den nye situation må lige planlægges.


De 2 hingste-plage Gator Downs (s) og Georgian Downs er ved at være rigtig modne, og nu da Rirmarole (s) er på Ansager, blev det til en naturlig fravænning af Gator Downs (s), som egentlig tager det rigtig fint. Rigmarole (s) var ved at være træt af den store dreng, så nu er det ovre.


De 4 gold-hopper der deler fold, Graceful G.T. (no), Mellby Drottning (s), Mellby Cosy (s) og Mellby Akacia (s) er så småt begyndt at vise tegn på at foråret er ved at nærme sig, selvom sneen i dag bestemt ikke er tegn på dette. Og desuden er de 2 hingste-drenge meget interesseret over hegnet, da de synes spændende med de nye dufte.